TORNAR

Pep Massana i Carles Viarnès presenten a Igualada el seu 'Llibre vermell'

Sorteig de 2 2x1 per veure la presentació de dissabte

cultura
Dimecres, 23 octubre 2013. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dissabte i diumenge, 26 i 27 d'octubre el Teatre de l'Aurora acollirà la presentació del nou disc de Pep Massana i Carles Viarnès, la seva pròpia versió del Llibre Vermell de Montserrat.

Pep Massana i Carles Viarnès

Es tracta d'una visió molt personal del cançoner montserratí, contemporània, actual, per a violí i piano, i també organistrum i violí octavat, instruments de fabricació pròpia construïts a partir d'uns esbossos de Leonardo da Vinci.

Són diverses les relectures que s'han fet del manuscrit del Llibre Vermell de Montserrat, tot i que la majoria d'elles són interpretacions més o menys fidels al contingut musical i en el mateix marc estilístic en què aquest contingut va ser gestat. Viarnès i Massana ofereixen una interpretació oberta, des d'una obertura de mires, d'acord amb les estètiques actuals, dotant al còdex del Cançoner Montserratí del Llibre Vermell de Montserrat una significació contemporània, des d'un punt de vista heterodox musicalment.

Llibre Vermell es basa estilísticament en la música contemporània i d'avantguarda actuals, encara que hi podem copsar una mescla d'herències artístiques. A la formació eminentment clàssica i acadèmica dels creadors i intèrprets, s'hi ha d'afegir bona part de les influències musicals que estan presents en l'entorn urbà i cosmopolita del s.XXI: des de reminiscències de jazz i folk, fins a tints de música popular contemporània o minimalisme.

El disc ha sortit publicat aquest dimarts, però també es pot trobar a la xarxa i es pot comprar a través d'iTunes, Spotify, Bandcamp i a la web de Repetidor.

Dissabte i diumenge, a l'Aurora

En la seva actuació al teatre de l'Aurora d'aquest cap de setmana Massana i Viarnès tocaran les cançons originals del Llibre Vermell i les seves versions contemporànies. A més comptaran amb la col·laboració especial de Pep Farrés, de Farrés Brothers.

Sorteig de 2 2x1

Anoiadiari i el teatre de l'Aurora sortegem 2 2x1 per la presentació de dissabte. Per a participar-hi cal omplir el següent formulari.

Les actuacions seran dissabte a les 10 de la nit i diumenge, a les 7 de la tarda. El preu de les entrades és de 10 euros i de 8 euros amb els descomptes estipulats.

Carles Viarnès i Pep Massana - O Virgo Splendens (Making Of Llibre Vermell) from Repetidor on Vimeo.


1 Comentaris

H

Henar Morera Velázquez

Igualada

24 d'octubre 2013.17:42h

Respondre

Moltes felicitats pel treball. A l’Aurora serem!

http://www.nuvol.com/noticies/el-llibre-vermell-reloaded/

http://repetidordisc.bandcamp.com/album/el-llibre-vermell-de-montserrat

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.