TORNAR

La Mostra arriba al seu punt àlgid

El conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras presideix la recepció oficial

cultura
Divendres, 3 abril 2009. 22:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui dissabte comença el gruix d'actes de La Mostra, amb més d’una cinquantena d'espectacles repartits per Igualada. Un any més, i amb permís del temps, s'espera que un gran nombre de públic i programadors puguin gaudir de música, màgia i color. Ahir a la tarda va tenir lloc la recepció oficial d'aquesta Fira de teatre infantil i juvenil, amb la presència del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras. Ocells de festa, de la companyia Artristras, va donar inici als espectacles de carrer.

Aymamí, Tresserras, Enric i Balcells celebren la recepció oficial

'Ocells de festa', de la companyia Artristras

Patrick Mathis presenta l’espectacle Boîte a Cric! / La Mostra

El quart dia de La Mostra, serà l’inici del gruix de la programació amb més d’una cinquantena d’espectacles entre els quals destaquen la companyia francesa Patrick Mathis que presenta l’espectacle Boîte a Cric!, La Perla 29, el primer projecte de teatre infantil i juvenil liderat per l’actriu Rosa Gàmiz, que presenta La Bona Persona, o el Centre de Titelles de Lleida, que posa en escena El somni de l’espantaocells, entre moltes altres propostes que es podran veure des de les 10:15 hores del matí fins a les 22:30 hores, moment en el quals els xilens Tryo Teatro Banda tancaran la jornada amb l’espectacle Cautiverio Felis. Podeu consultar l'agenda sencera aquí.

Ahir al vespre es va estrenar La Mostra al carrer, amb l'espectacle Ocells de Festa de la companyia Artristras. La plaça de l'Ajuntament va observar el vol de dos ocells i una serp gegants que van ballar al ritme de la música entre fum, petards i la mirada atenta de petits i grans. També hi va haver nou espectacles més, com música amb De bracet, teatre amb Oliver Twist, circ amb Entre pinces, teatre musical amb Cautiverio Felis o Titelles amb La Tempesta.

Tresserras: "La Mostra és un pilar per la cultura del país”

La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) de la Generalitat de Catalunya. El màxim representant de l'ICIC, el conseller de Cultura i Comunicació Joan Manuel Tresserras va presidir ahir a la tarda la recepció oficial de l'edició d'enguany, al saló de plens de l'Ajuntament.

Tresserras va destacar que La Mostra “no només és rellevant pel microsector del teatre infantil i juvenil, sinó pel conjunt del sector teatral”, ja que esdevé “un pilar per la cultura del país”. El conseller va apuntar l'efecte multiplicador d'esdeveniments de creació cultural com La Mostra, perquè al seu voltant s'hi articulen les bases de la producció audiovisual i la comunicació de masses en l'era digital.

En relació a l'actual crisi, Tresserras es va mostrar optimista: “Cal ser agosarats i fer propostes audaces” i més en un sector que, com ha remarcat, permet “molta creativitat i l’exploració de nous llenguatges”. Això sí, el conseller va criticar que tot i que la cultura és un element fonamental, només tingui un 1% del pressupost total de la Generalitat.

D’altra banda, el conseller va manifestar que “la 20a edició dóna un punt de maduresa” i que té “la impressió que s’ha trobat un punt d’entesa eficient entre la Generalitat i l'ajuntament d'Igualada, a partir del qual la fira pot anar millorant i fer-se més potent”.

Per la seva part, l'alcalde d'Igualada Jordi Aymamí va coincidir amb el conseller en la consolidació de la fira com a plataforma oberta al públic, i va subratllar també l'activitat econòmica que genera. Alhora, Aymamí va valorar molt positivament “l’obertura de portes al conjunt de les terres de parla catalana". El govern de les Illes Balears, com l’Institut Ramon Llull del qual forma part, col·laboren amb La Mostra, però segueix mancant el suport de la Generalitat Valenciana.

Al seu torn, el gerent de La Mostra, Òscar Balcells, va voler compartir el desig de "continuar sumant esforços perquè La Mostra sigui una fira de llarg recorregut, que permeti la consolidació del sector". Com les altres dues intervencions, Balcells va voler agraïr la feina de tothom qui fa possible La Mostra, des de voluntaris fins a patrocinadors, i va desitjar que el temps també col·laborés amb la fira.

Inaugurada l’exposició “20 anys de La Mostra”

Instal·lada a la Sala Municipal d’Exposicions, traça a través dels cartells de les diferents Mostres celebrades a Igualada, Terrassa, Cerdanyola del Vallès i Sabadell, la trajectòria de les fires catalanes de teatre infantil i juvenil des dels seus inicis fins a convertir-se en La Mostra actual. Es podrà veure fins el dia 12 d’abril a Igualada, després serà itinerant.

D’altra banda, avui també obre les seves portes l’espai d’empresa GAAC – una de les novetats d’enguany -, que presentarà les seves propostes en una programació pròpia. Durant el cap de setmana es faran set tallers que començaran demà a l’Espai Abacus de la Rambla General Vives. Recordar també que està en marxa el premi Caixa Catalunya que donarà 2.000 euros a la companyia amb l’espectacle més votat. El públic pot emetre els seus vots a la sortida dels espectacles de sala, en una urna habilitada a l’efecte.


1 Comentaris

A

Albert Malaganya

Igualada

4 d'abril 2009.08:42h

Respondre

Gran inici!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.