TORNAR

Emotiu adéu a Magí Puig després de vint anys de feina a l'AUGA

El comiat de Magí Puig i la conferència de Laura Borràs inauguren el curs

societat
Dimarts, 24 setembre 2013. 17:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Magí Puig va protagonitzar la inauguració ofcial del curs 2013-2014 d'AUGA al costat de la flòloga Laura Borràs, dilluns passat al Teatre Municipal l'Ateneu. El president sortint i la junta que l'ha acompanyat durant vint anys van rebre un públic i massiu homenatge d'agraïment per la seva dedicació a l'entitat.

Foto de família de la junta entrant i sortint, amb representants local

Magí Puig, al costat de l'alcalde Castells i Jaume Ortínez

Va ser abans d'una conferència sobre la importància de la lectura a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, molt aplaudida pels quatre-cents assistents a l'acte.

L'AUGA va nomenar Magí Puig com a president d'honor de l'entitat, fent-li entrega d'una placa que va ser lliurada per l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. «Va ser molt emocionant, em vaig impressionar», diu Puig, que destaca que «l'AUGA ha donat a la gent gran l'oportunitat d'estar al dia i d'instruir-se en temes ben diferents», l'objectiu bàsic de la seva fundació. «Per a la gent gran és benefciós treballar amb el cap i amb els peus, llegir i moure's. Això ens ajuda molt», afegeix Puig, també impulsor del Museu de la Pell i del CECI, entre d'altres, o autor de diferents llibres d'història local i comarcal.

L'inici de la sessió també va servir per ofcialitzar el relleu a la junta d'AUGA, presentant el nou equip presidit per Jaume Ortínez als socis. També hi van assistir Àngel Soteras, responsable de Serveis Personals del Consell Comarcal de l'Anoia; Anna Bacardit, regidora d'Ensenyament i directora de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada; i Muntsa Lamúa, presidenta d'Afopa, entitat que aplega les aules d'extensió universitària per a la gent gran de Catalunya.

Llegir per entendre

Per la seva banda, Laura Borràs va impartir la sessió lectiva, defensant la importància de la lectura i les humanitats, per saber interpretar i poder pensar el nostre present. La intervenció va agradar molt, ja que va ser molt aplaudida i es feu curta per a molts assistents. Tot i les moltes xerrades que fa arreu del país, la doctora en Filologia Romànica va quedar sorpresa per l'acollida: «Ha estat emocionant parlar davant d'un teatre ple a vessar i amb unes cares de tant d'interès! Més de 400 ments i cors oberts al coneixement. Brutal!»

D'altra banda, el pròxim dilluns 30 de setembre, a les sis de la tarda al Teatre Municipal l'Ateneu, serà el torn de Clàudia Briongos, acompanyada pel Dr. Pere Pascual Domènech, per parlar sobre «El Veloz Igualadino». Aquesta jove vilanovina de 18 anys, estudiant de Traducció i Interpretació a la UAB, presentarà el seu treball de recerca sobre la històrica companyia de transports, que va fer una aportació important a la indústria del s. XIX. Més informació al web www.auga.cat.


2 Comentaris

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

25 de setembre 2013.16:03h

Respondre

Felicitats a la Junta entrant per la renovació que sabrà preservar tot el bo dels primers vint anys i aportar noves activitats.
Felicitats a la junta sortint. Als que i sou i un record als que ja... Llegir més no hi són.
I permeteu-me la indiscreció, ja que s’ha renovat la web i que logicament s’ha millorat molt amb les eines actuals, de felicitar a un noi que de jovenet va fer fa molts anys la primera web perquè els seu avi li va demanar.
Els millors èxits a la nova Junta

J

Jaume Marimón

Igualada

25 de setembre 2013.08:26h

Respondre

Molt bona la web de l’ AUGA.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.