TORNAR
PUBLICITAT

Lluís Foix omple l'Ateneu en la primera sessió d'AUGA

Dilluns 23 s'inaugurarà oficialment el curs amb la filòloga Laura Borràs

cultura
Dimarts, 17 setembre 2013. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El periodista Lluís Foix va obrir dilluns passat el nou curs 2013-2014 d'AUGA amb un Teatre Municipal l'Ateneu ple de gom a gom. Presentat per l'igualadí i també periodista Rafael Jorba, Foix va desgranar els records d'una vida intensa de treball a La Vanguardia, davant l'atenta mirada d'uns cinc-cents alumnes de l'aula d'extensió universitària.

Lluís Foix i Rafael Jorba

El «periodista de la Guerra Freda» -com es va descriure- va explicar vivències personals dels confictes i les guerres on va fer de corresponsal al llarg de molts anys del segle passat. Això el va introduir a fer un repàs per l'actual situació mundial i espanyola, així com per molts i diversos aspectes de la realitat catalana. «És un moment molt interessant però cal diferenciar la voluntat de la realitat i les prediccions en política mai són bones [...] Hi ha molt camí per recórrer», va dir, abans de demanar «no trencar la vaixella, que és la convivència.» Foix també va refexionar sobre l'economia: «I si parléssim una mica de l'esforç, l'estalvi i les retallades? [...] Calen reformes importants per crear riquesa i donar feina a la gent.» El periodista va contrastar els records d'infantesa i joventut d'un noi sortit de Rocafort de Vallbona (l'Urgell) amb els enormes canvis que tots plegats hem viscut. De l'Alsina Graells al Twitter. I el públic que omplia l'Ateneu el va aplaudir amb calidesa.

Llegir és pensar i entendre

Dilluns 23 de setembre es farà la inauguració ofcial del curs 2013-2014 d'AUGA, abans de donar pas la conferència de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Acompanyada de les autoritats locals, aquesta doctora en Filologia Romànica per la UB explicarà «La importància de la lectura» i de les humanitats. En resum, de com és fonamental saber interpretar i poder pensar tant la nostra tradició com el nostre present. Borràs defensarà estratègies per recuperar els valors que ens han de vertebrar com a societat i exemplifcarà amb casos pràctics el seu discurs. Com sempre, serà a les sis de la tarda al Teatre Municipal l'Ateneu. Es pot consultar la programació a www.auga.cat.


1 Comentaris

a

albert

igualada

19 de setembre 2013.20:33h

Respondre

Ves per on, una de las vagada, que be una gran persona, i no diguem periodista, AQUELL XICOTET , que sempre vol sortir a la foto, no i surt.Que trist !!!!!!
Ell deu ser de una altra corda, LA... Llegir més EXPERIÈNCIA DELS BONS PROFESSIONALS, SERIOSOS I AMB MESURA, EL SUPERANT I EL DE-UNT FER SENTIR MALAMENT.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.