TORNAR

L'alcaldessa de Calaf, una dels 54 imputats pel cas Catalunya Caixa

Se'ls acusa d'un delicte d'administració deslleial

societat
Divendres, 6 setembre 2013. 08:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs és una dels 52 directius imputats en el cas Catalunya Caixa per un delicte d'administració deslleial.  La Fiscalia ha demanat la imputació dels que van ser els dos màxims directius de l'entitat, Narcís Serrra, i Adolf Todó i 52 directius més per atorgar-se sous "desproporcionats"

Ma Antònia Trullàs

La Fiscalia considera que aquests directius es van atorgar unes altes retribucions i indemnitzacions que considera "desproporcionades i alienes a la real situació d'insolvència" de l'entitat a partir del 2010. Ja aquest mateix any, el Fons de Reorganització Ordenada Bancària (FROB) va haver d'intervenir parcialment en l'entitat, que va nacionalitzar el 2012. La fiscalia havia obert diligències per aquests presumptes delictes a principis de juliol. També al juliol, Serra i Todó van comparèixer davant la comissió del Parlament que investiga les responsabilitats en la gestió dels caixes catalanes.

La Fiscalia argumenta que els 54 directius denunciats, entre els quals destaca a Serra i Todó com a "principals beneficiaris", van cometre un "evident abús del càrrec" quan "van utilitzar els fons d'una entitat amb connotacions i transcendència públiques, en benefici propi i amb clar perjudici per a l'entitat, la qual cosa va contribuir a la seva greu crisi financera".

Per tot això, la fiscalia considera que els 54 directius podrien haver comès un delicte d'administració deslleial, segons l'article 295 del Codi Penal, en relació amb els articles 296.2 i 297, i demana que prestin declaració com imputats. Els denunciats són, de fet, la totalitat del Consell d’Administració de l'any 2010 del qual formava part l'alcaldessa de Calaf Maria Antònia Trullàs.

Tot i que aquest diari s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Calaf, l'alcaldessa ha declinat fer cap tipus de declaració.


3 Comentaris

A

Alta Anoia

8 de setembre 2013.17:37h

Respondre

Es que hoy en dia los que no estamos imputados no somos nadie.

C

Calafí

Calaf

6 de setembre 2013.20:08h

Respondre

Doncs així que dimiteixi del càrrec, que avergonyeix a la gent del poble.

Molt bona festa major! (una festa major penosa... sense actes quasi, com enyorem la Festa Menor, organitzada pel jovent i... Llegir més que sense el suport de l’ajuntament organitzava la que la majoria del poble sentía com a la festa principal)

J

Josep Closa

Calaf

6 de setembre 2013.18:23h

Respondre

Potser aquest comentari, tampoc ho publiqueu. Com el altres que he fet. Amb total correcció. El cromos són d’intercanvi. La Maria Antonia Trullàs va canviar els cromos del terrenys de la Campa... Llegir més fa 10 anys a canvi d’un seint al consell de la Caixa C. Un seient que li va facilitar un soci de Campa i membre del banc. Cromos són cromos, per canviar. Però i si la Fiscalia obte aquesta informació completament detallada, que pasaria llavors amb voste Sra. Maria Antònia ???. Val la pena cobrar 3000 euros per cada reunió del consell de Caixa Catalunya, durant aquest anys ???.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.