TORNAR

Unió de Pagesos organitza una tractorada a l'Anoia

Reclamen circular en tractor a la C-15 i la C-37

economia
Divendres, 9 agost 2013. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La rotonda de la N-II que habitualment fem servir per anar cap a Vilafranca o Manresa (Sortida C-15 i C-37 direcció Igualada, al terme municipal de Vilanova del Camí) ha estat el lloc de trobada escollit per la Unió de Pagesos per organitzar una protesta dilluns dia 12 a les 10h del matí.

La polèmica no és nova d'aquest any: els pagesos reclamen poder circular en tractor per l'Eix Diagonal, però el Govern només ho autoritza en alguns trams i en períodes concrets.

Fruit de la negociació oberta amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, s'ha acordat que puguin circular tractors per la C-15 en les mateixes condicions de l’any passat, entre Igualada i Puigdàlber, des d'ara i fins el 15 d'octubre per la verema, tal i com reclamava el sindicat i com s’havia fet anys anteriors. Això és el que s’interpreta del que el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, ha comunicat avui al sindicat. Flores ha explicat que aquest matí ha signat la resolució.

Tanmateix, el sindicat vol que es permeti circular indefinidament els tractors per l’Eix Diagonal (C-15 i C-37) des d’Olèrdola (Alt Penedès) fins a Sant Salvador de Guardiola (Bages). Unió de Pagesos considera inexplicable que cada any es repeteixi la mateixa situació, i lamenta que l’autorització no hagi començat l’1 de juny per facilitar la circulació durant la sega.

Unió de Pagesos ha denunciat reiteradament que la prohibició suposa més temps de trajecte, i més risc, ja que en molts casos s’ha de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat. A més, les vies alternatives passen per dins dels nuclis urbans dels municipis. Unió de Pagesos vol que l’autorització inclogui tot aquest tram. Durant el 2011 i 2012, més de quinze ajuntaments i els consells comarcals de l’Alt Penedès i l’Anoia van aprovar mocions, a instància d’Unió de Pagesos, sol·licitant a la Generalitat que s’autoritzi definitivament la circulació de tractors per la C-15 i la C-37.

És per això que dilluns dia 12 a les 10h del matí organitzarà un acte de protesta d'àmbit nacional. Serà al terme municipal de Vilanova del Camí, a la rotonda de la N-II que passa per sota la C-37, just a la sortida de la C-15. Podeu consultar el mapa aquí.


7 Comentaris

J

Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU )

VALLES ORIENTAL

11 d'agost 2013.04:59h

Respondre

No ajuden i molt als Diaris els donen molts diners publics ,, tgambe se ajuda se paga tota LA Feria de Abril de Catalunya Feta a Barcelona , tambe el Govern Català els don molts... Llegir més diners . A la empresa de la Dona de Artur Mas tambe li donen diners Com beus MARIA de Igualada no nomes els Pagesos reben ajudes he alo millor no en reben els tantes del Govern Català PER Algun puesto tindran que pasar els Pagesos per poguer anar al Camp a treballar a recullir el producto i a treballar he ELS PIXA PINS Hosigui les persones de Ciutat de Barcelona ho Girona que ban a Viure al Poble tenen su segunda vivienda la segona casa Moltas vegades els molesta quels Pagesos tirin abonos al camp com han fet tota la vida Els molesta que las Vaques o ovejas portin la campanita al coll els hi molesta .No els agrada sentir la pudor dels fems a merda de vaques LO Que no saben ELS PIXA PINS quels Pagesos portem mils anys alla al poble i els acaben de arribar NO Fan pas falta els Pixa Pins en canvi si fan molta falta els Pagesos he son de més utilitat . Els politics poden anar en cotxes oficials bien caros y els pagesos no poden anar a treballar amb el seu tractor ques pagan amb els seus diners MI Primer apellido no es per fer macu jo baix neixer en una casa de Pages fa molts anys ara ja no som Pagesos a casa pero la vida dels pagesos sempre la portu ala sang me tira No me agrada lo que fa LA UNIO EUROPEA , NI EL Govern Espanyol ni el Govern Català amb els Pagesos amb EL CAMP CATALÀ .. Y SI Crec sels tindria que ajudar molt més de lo que sels ajuda ques molt poc .Sense Pagesos Catalunya no valdría res perd la seva identitat perd las seves arrels el seu passat glorios Catalunya . Ara amb la crisis ara molts tornen cap al camp cap a Pages altra cop ara tenin algún Pastor mes acuidar ovejas y cuidar vaques .LAS Ovejas ajuden a netejar boscos catalans boscos que les persones PIXA PINS Embruten molt he

M

Maria Ll.

Igualada

10 d'agost 2013.17:20h

Respondre

Segon tu Josep els pagesos tenen preferència en tot, inclús en les carreteres que hem pagat entre tots. Molt be dons, que passin ells per les carreteres i els demés ens quedarem a casa, a veure... Llegir més que passarà.

Mira, esta be ajudar als pagesos però fins a un cert punt, quan plou perquè plou, quan no plou perquè no plou, sempre es queixen i demanen ajudes i subvencions. Jo tinc un negoci i dono feina a varies persones, però si va malament no puc demanar ajuda ningú, m’he d’espavilar tota soleta.

Els pagesos han viscut molt temps a base de les subvencions europees i estan molt ben acostumats. Han de començar a entendre que hi ha coses que s’han d’assegurar com per exemple les collites com fem tots en els nostres negocis, buscar els productes més comercials i no els més subvencionats, i les maneres de vendre més adients, en una paraula, deixar de viure del momio i espavilar-se.

Hi ha pagesos que es queixen però mireu la maquinaria que tenen, jo no la podria pagar en tota la meva vida, per tant ara només em faltava que diguessis que la carretera és preferència seva. La carretera l’hem pagat entre tots i si ells hi han de passar durant un temps amb els tractors dons que ho facin, però que no abusin i que no vulguin fer-ho sempre ja que els demès també tenim els nostres drets i paguen religiosament els productes del camp quan els anema comprar.

A vegades es queixen amb raó pel tema dels intermediaris, però que espavilin com fem els demès i mirin de saltar-se’ls com ja n’hi ha alguns que ho fan. Imaginació i empenta contra comoditat i conformisme

J

Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU )

VALLES ORIENTAL

10 d'agost 2013.12:33h

Respondre

Jo dic una cossa cuan encara no tenien cap carrretera alfaltada els Pagesos ja vivien aquí anaben per carrers de sorra que ara han fet carreteres ELS Tenen preferencia de pas per que es... Llegir més ja estaben aquí cuan encara ningu dels que protesteu encara no baro ni neixer no estaba dintra de la bostre mare ELS Pagesos sels a de respectar molt més Gracias a els poden menjar bona cuina bon menjar de calitat .ELS Pagesos si cuiden el camp hi boscos eviten incendis hi están en contacta amb la natura .UN Tractor abans que un cotxe oficial de un politic vui trovar ala carretera clar i català

P

Pageset

9 d'agost 2013.23:29h

Respondre

Maite, i als forners que no els hem d’ajudar? i als sabaters? i als botiguers? i als, i als.....

M

Montserrat

Igualada

9 d'agost 2013.21:33h

Respondre

Se’ls ha d’ajudar, però no han d’abusar, la temporada que ho necessitin d’acord però indefinidament penso que no pot ser, sinó ja em direu que us semblaria que en qualsevol moment ens... Llegir més poguéssim trobar tractors en mig de la carretera amb el perill que això comporta degut a la velocitat a la que poden anar.

J

Josep

Capellades

9 d'agost 2013.13:28h

Respondre

És bo saber-ho, dilluns per anar de Capellades a Igualada passarem per la carretera vella.

M

Maite

IGD

9 d'agost 2013.13:27h

Respondre

Als pagesos se’ls ha d’ajudar, no posar-los pegues. Un país sense pagesos és un país acabat. Ànims! No defalliu!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.