TORNAR
PUBLICITAT

Igualada celebrarà la seva Festa Major amb més de 120 activitats

La festa es durà a terme del 21 i el 26 d’agost

societat
Dimecres, 24 juliol 2013. 13:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Igualada viurà aquest any 2013 la seva Festa Major entre els dies 21 i 26 d’agost. Aquest any l’Ajuntament, en col·laboració novament amb diferents entitats, ha preparat una gran proposta col·lectiva amb cent vint alternatives festives adreçades a totes les edats.

Presentació de la festa major, aquest dimecres al migdia. Foto: Ajuntament

Fragment del cartell de Festa major fet per l'estudi Burzón Comenge

Precisament, el cartell dissenyat per l’ocasió, elaborat per l’estudi igualadí Burzón Comenge recorda que la d’Igualada és una de les festes majors més antigues del país, documentada ja al segle XIV, concretament l’any 1.388.

Serà moment de tornar a gaudir d’alguns dels costums més apreciats i arrelats a la ciutat: la imatgeria de la festa tornarà a prendre els carrers i places d’Igualada i el correfoc, la cercavila, la tronada, la processó de Sant Bartomeu i els versots del diables, entre molts altres, tornaran a ser protagonistes.

Al cartell musical s’hi podran trobar l’actuació de Terratombats, els revival dels Beatles a càrrec d’Abbey Road i l’espectacle del Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac. A Barraques hi actuaran Batak, Oprimits, Bongo Botrako i Itaca Band i en diferents punts de la ciutat hi haurà alternatives i ritmes per a altres franges d’edat, com ara les havaneres de Peix Fregit, la Cobla Principal del Llobregat o la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. La nit de diumenge a dilluns, dins la Revetlla de les Places, actuaran, entre altres, Miquel del Roig, l’Orquestra Metropol i l’esperada Orquestra Mitjanit.

La proposta teatral tornarà a ser una de les apostes de la celebració. El Teatre Municipal l’Ateneu ha programat Don Joan Tenorio amb Lloll Beltran i Joan Pera, Màgia amb el Mag Lari, Bufonant amb Toni Albà i Temps amb Teatre de Guerrilla. El Teatre de l’Aurora hi afegeix l’espectacle de cabaret El jardí de les malícies i La Bastida s’hi suma amb Solos, Toca’m el cuplet, Arran de Terra: Espriu per ell mateix i Escenes somiades.

Hi haurà també espai per les exposicions, amb mostres fotogràfiques com Arrels de Marina Méndez i La vida en un clic d’Oriol Solà i Prat, el recull de secrets del fons de la Biblioteca d’Igualada amb Tal com érem o El Eco de Igualada, una retrospectiva sobre el primer periòdic de la capital de l’Anoia. En el marc de l’Any del Passeig Verdaguer es duran a terme diferents visites guiades recordant la història d’aquesta via emblemàtica.

La proposta de lleure i diversió infantil arriba també molt nodrida: contes, un espectacle d’animació i escuma amb Pep Callau, els jocs tradicionals, el Són-art i un llarg etcètera. Les alternatives esportives seran igualment nombroses, oferint des de futbol a escalada, passant per escacs, bitlles catalanes, orientació, golf, tennis taula, dòmino o futbolí.

L’exhibició castellera, un altre dels plats forts de cada any, aplegarà el diumenge 25 d’agost al migdia els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Sabadell i la Colla Joves Xiquets de Valls.

L’oferta nocturna, a banda del cartell musical, dóna tot el protagonisme un any més a les Barraques instal·lades davant del Museu de la Pell, també amb els seus corresponents concerts, festa fins a altes hores de la matinada i, com és habitual el seu primer dia, les tapes del Tasta el Rec.

La Fira d’Atraccions s’instal·larà novament a tocar de Les Comes i el piromusical que marcarà el final de la Festa Major, per segon any consecutiu, es durà a terme a la plaça de Cal Font.

Finalment, una de les majors incògnites de la festa, el pregó que durà per títol T’estimo Igualada, es mantindrà en secret fins el mateix dia de la seva lectura i posada en escena el dijous 22 d’agost.

Festa Major d’aniversaris

En aquesta ocasió, la Festa Major d’Igualada commemorarà també algunes efemèrides importants. Destaca especialment el desè aniversari de La Coll@nada, que serà l’encarregada d’arrencar la Festa Major ja els dies 19 i 20 conjuntament amb La Bastida, dins la proposta Prepara’t x la Festa. La Coll@nada, un any més contribuirà a la celebració amb la seva infinitat de suggeriments juvenils, com la tria de l’hereu i la pubilla, els Jocs Bèsties, l’Operació Cigró, el Cercanit, el Fes-ta el Dinar i aquest any, de manera excepcional, la projecció d’un vídeo documental que repassa una dècada d’activitats i iniciatives dels joves i per als joves a la ciutat.

A més, el 2013 serà una data recordada en l’àmbit de la imatgeria festiva i les tradicions més vinculades a la Festa Major, perquè el dijous 22 d’agost els gegants de la ciutat estrenaran nous vestits. L’endemà, la Víbria d’Igualada celebrarà els seus 25 anys rodejada d’altres víbries arribades de Tarragona, Reus, Castelló i Barcelona. Hi haurà ocasió, finalment, per donar el tret de sortida, el diumenge 25 d’agost, als actes de celebració dels 150 anys de la creació de l’Ateneu Igualadí.

El programa complet es podrà consultar properament al web www.igualada.cat.


1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich.

igualada

27 de juliol 2013.07:00h

Respondre

segurament igualada es la ciutat amb mes activitats per habitant, del Mon Mondial, no tinc opinio sobre el fet que constato, pero m imagino l estrategia pa i circ com feien els romans.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.