TORNAR

El mundial d'Enduro d'Igualada finalitza amb èxit

Tot i la pluja de dissabte, tan el públic com l'organització responen

esports
Dilluns, 30 març 2009. 00:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Mundial d'Enduro va acabar ahir diumenge, després de tres dies intensos de competició i emocions. El president del Moto Club Igualada, Jordi Boria, es va mostrar molt content amb el desenvolupament del campionat, tan pel nivell esportiu mostrat pels pilots, el treball incansable dels organitzadors i la resposta del públic assistent. La pluja de dissabte va complicar alguns trams, però el fang acumulat no va impedir que la prova pogués finalitzar amb normalitat. Aquest esdeveniment ha estat molt especial per als aficionats al motor de la comarca, que han pogut gaudir dels millors pilots d'enduro del món.

Un pilot sorteja un dels diferents obstacles del traçat

Podi categoria E3, amb Cervantes de guanyador

Podi categoria Júnior, amb Mena de guanyador

Els aficionats van veure acrobàcies d'alt nivell

El Moto Club Igualada, celebrant l'èxit del mundial

Iván Cervantes, vencedor per partida doble

Jordi Viladoms en acció

El president del Moto Club Igualada, Jordi Boria, va remarcar que el fet de preveure la possibilitat de pluja intensa a l'hora de dissenyar els diferents trams ha permès garantir la continuitat de la prova. En gairebé totes les curses d'Enduro celebrades els darrers anys a l'estat espanyol, aquestes mateixes circumstàncies han fet suspendre les competicions.

Els catalans Iván Cervantes i Oriol Mena també guanyen diumenge

El campionat consta de quatre categories: E1, E2, E3 i EJ (aquí podeu veure tots els resultats finals de dissabte i de diumenge). Ahir diumenge, el francès Jonny Aubert (KTM) va tornar a ser inabastable per a la resta de corredors, volant sobre els trams cronometrats i aconseguint la victòria en la categoria E2. Iván Cervantes (KTM), tres vegades campió del món, ha fet bons els pronòstics i s'ha imposat en la categoria E3, després de completar una sensacional actuació. El pilot de Cambrils suma així la seva quarta victòria parcial, que li permet consolidar-se al capdavant de la classificació del Campionat del Món.

L'italià Simone Albergoni, de KTM va vèncer en la categoria d'E3, mentre que en l'apartat júnior, un altre català va ocupar de nou el lloc més alt del podi: Oriol Mena. El fet de tenir dos pilots catalans de tan alt nivell, Cervantes i Mena, no va pasar per alt a l'encarregat de fer sonar els himnes nacionals dels guanyadors: els Segadors també van tenir el seu moment en la cerimònia de premis, entre els aplaudiments del públic i els somriures dels pilots.

D'altra banda, els aficionats locals han seguit molt de prop els dos pilots del Moto Club Igualada participants a la curs. El dorsal número 10 de Jordi Viladoms, a la categoria E3 amb KTM, ahir va quedar en 11a posició, mentre que dissabte va ocupar la 13a posició; i Armand Monleon, que amb el dorsal 35 de l'escuderia Gas Gas participava en la categoria júnior (EJ), ahir va quedar en 16a posició i dissabte dos llocs més endarrera.

Podeu llegir una crònica del diumenge al web oficial del mundial, i també del dissabte, en un web especialitzat en el món del motor (traductor de català de Google). Aquests van ser els pilots que van ocupar els podis de cada categoria, ahir diumenge:

ENDURO 2

1. Jonny Aubert (FFA/KTM) 48:40.62

2. Joaqkim Ljunggren (SUE/Husaberg) 50:41.06

3. Rodrig Thain (FRA/KTM) 51:01.88

ENDURO 3

1. Iván Cervantes (CAT/KTM) 50:27.01

2. Samuli Aro (FIN/KTM) 50:55.02

3. Christophe Nambotin (FRA/Gas Gas) 50:55.77

ENDURO 1

1. Simone Albergoni (ITA/KTM) 50:04.91

2. Mika Ahola (FIN/HM-Honda) 50:22.34

3. Antoine Meo (FRA/Husqvarna) 50:36.56

JUNIOR

1. Oriol Mena (CAT/Husaberg) 52:08.49

2. Benoit Fortunato (FRA/Yamaha) 52:50.01

3. Víctor Guerrero (ESP/Yamaha) 53:37.69

Igualada, referent mundial de l'Enduro

Les dues principals proves del campionat van tenir lloc dissabte i diumenge, amb la repetició d'una cursa de llarg recorregut (mapa). Dividida en tres trams cronometrats, els pilots han passat per llocs com la riera d'Òdena, el Calvari, Castellfollit del Boix, Sant Martí de Tous, la carretera Les Maioles o Santa Maria de Rubió, així com per l'avinguda Catalunya, el centre neuràlgic del campionat. Precisament a l'antiga N-II hi havia una prova de tipus extrem, consistent en un recorregut de 1,7 km. amb pedres, troncs, sorra i aigua, a més del pàdoc de cada equip i diversos estands del món del motor. Finalment les motos han completat un total de 348 km. en més de 14 hores i mitja de cursa.

Aquest cap de setmana l'Anoia ha estat el referent mundial de l'Enduro, com ha apuntat el president del Moto Club Igualada, gràcies a l'esforç col·lectiu de federacions, patrocinadors, col·laboradors, ajuntaments i institucions, i especialment, uns 200 voluntaris d'arreu de la comarca que "han estat al peu del canó" en tot moment realitzant tasques organitzatives. L'organització també ha destacat l'aportació positiva de l'esdeveniment per la comarca, ja que persones d'arreu, entre pilots, equips i aficionats han vingut a l'Anoia.

El Moto Club Igualada, una entitat que en aquest 2009 celebrarà les seves noces d'or, protagonitza aquest article de felicitació del periodista Manel Burón, en la seva estrena com a col·laborador d'Anoia Diari.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.