TORNAR

L'Esguard de la nit i Anton Barbeau avui a la Bastida

La Bastida proposa una doble sessió a la fresca amb entrada lliure

cultura
Divendres, 21 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Sumant-se a l'esdeveniment que l'Ajuntament d'Igualada oferirà avui divendres dels Racons Musicals, La Bastida del Rec ha proposat una doble sessió a la fresca en la que l'Esguard de la Nit, inclòs en el programa dels Racons Musicals i seguidament, Anton Barbeau en solitari inauguraran a partir de les 22:00h., les actuacions musicals d'aquest estiu al pati de laBastida.

Conformen l'Esguard de la Nit Alfons Sort -veu i guitarra-, Íngrid Solé -veu- i Àngel Ollé -guitarra-. Els inicis del grup els trobem a la tardor de l'any 2009, durant una estada a la Vall de Lord, on els tres components de la formació es van conèixer i començaren a compartir les primeres creacions. Les seves composicions, centrades en les harmonies de les dues cordes i una poesia deutora del gènere bucòlic en les lletres busquen construir un entorn proper entre el grup i l'oient, seguint un estil particular que mescla el tradicional registre cortesà medieval i la cançó d'autor més intimista.

Anton Barbeau és un cantautor i compositor multi-instrumental que segueix l'estela del pop i la psicodèlia dels seixanta. Nascut a Sacramento, Califòrnia, la seva aparició en el panorama musical s'inicia al final de la dècada dels vuitanta i la seva carrera, amb una vintena de projectes a l'esquena té com a darrera publicació el treball Three minute tease (2011), un disc on Barbeau s'acompanya d'Andy Metcalfe and Morris Windsor, membres dels The Soft Boys. ?Love is onion? és un dels exemples del què pot ser l'estil psicodèlic que desprèn, tant en la composició musical com en les lletres.

Segons s'explica des de l'organització 'el discurs bucòlic de l'Esguard de la Nit i el surrealisme de Barbeau són dues formes d'apropar-se a les foscors i clarors de la nit, observant-la des d'un enfoc particular, contemplatiu, com la mirada amatent del mussol'. Dues propostes que laBastida ofereix de forma gratuïta durant una nit on Igualada mostrarà alguns dels seus racons més íntims.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.