TORNAR

Mercat de les Espècies a Argençola

El mercat es durà a terme el proper 15 de juny

societat
Dilluns, 10 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola torna a organitzar el Mercat de les Espècies, Productes i Artesania, que enguany arriba a la 3ra.edició. Es durà a terme el proper dissabte 15 de juny.

Mercat de les espècies a Argençola

El poble es tornarà a omplir d’activitats i parades, d’olors i colors lligats a les espècies, a les herbes, als productes alimentaris ecològics i de proximitat i a l’artesania. El Mercat vol rememorar per un dia, aquells altres mercats que des de molt antic es feien a les viles de la Catalunya Central per fer arribar als seus habitants allò que ells no produïen i sobre tot els condiments: element imprescindible per transformar un simple aliment en una font de plaer pels sentits.

El dia escollit un dissabte i la proximitat de la data al solstici d’estiu, quan els dies són més llargs, ha permès als organitzadors preparar un programa carregat d’activitats des de primera hora del matí fins al vespre.

El Mercat s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les del 10 de vespre.

Entre les activitats preparades destaca la ja tradicional sortida de reconeixement d’herbes remeieres amb l’Astrid van Ginkel que començarà a les 9 del matí i enguany es farà a Rocamora (Argençola), una vall amb caràcter propi. El preu de la sortida és de 5 euros.

A les 11 del matí a l’Ajuntament s’obrirà l’exposició “Les espècies del Llibre de Sent Soví” inspirada en el llibre de cuina més antic escrit en català.

També a les 11 del matí començarà el 3er Concurs de Sals Condimentades. En aquesta edició el jurat estarà format per Ada Parellada (xef del Restaurant Semproniana), Miguel Ángel Roque (blocaire de la Revista Cuina), Marta i Jordi Poch (de La Fonda del Saumell de Vallbona d’Anoia), Carles Alcobe (cuiner de Mas dels Vivencs de La Pobla de Claramunt) i Carmen Alcaraz del Blanco (de Cultura Gastro).

Tallers durant tot el dia

Durant tot el dia es podrà participar als següents tallers (preu 5 euros per taller):

Taller de flors premsades a càrrec de M. dels Àngels Solà Costa, a 2/4 de 12 del migdia.

Taller de decoració de mobles amb temes vegetals a càrrec de Patricia Lomax, a 2/4 de 5 de la tarda.

Taller de cuina amb espècies a càrrec de Montse Parada, a les 7 de la tarda.

Taller d’elaboració de ratafia a càrrec de Sílvia Escura i M. Àngels Solé, a les 8 del vespre.

A les 6 de la tarda, a l’Església de Sant Llorenç, Fra Valentí Serra de Manresa farà una xerrada al voltant de les “Tradicions culinàries pairals i monàstiques”.

La música tindrà un lloc destacat de la mà, durant el dia dels joves “Nonsense sheeps” i a partir de les 9 del vespre, per tancar el Mercat amb “Els amants de Lulu”.

A l’hora de dinar hi haurà paella d’espelta i blat egipci, postres i beguda per 6 euros. Els cereals són ecològics i conreats a Argençola per Josep Mestre.

Per informació més detallada de tot el podreu trobar al Mercat podeu consultar la web del Trill


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.