TORNAR
PUBLICITAT

Els municipis afectats contents amb la desestimació de les prospeccions d'urani

Els municipis es mantindran totalment contraris a qualsevol investigació d’aquest tipus

Divendres, 7 juny 2013. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca ( formada pels ajuntaments de Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera,  Calaf, Calonge de Segarra i Castellfollit de Riubregós) juntament amb Veciana i la Molsosa, celebren la decisió del departament d’Empresa i Ocupació de desestimar i arxivar els permisos d’investigació per a la recerca de carbó i urani a la zona que havia sol·licitat la mercantil Minera del Río Alagón SL, empresa, filial de la multinacional Berkeley Resources Limited.

Altiplà de Calaf

La Generalitat ha informat que s’ha esgotat el termini sense que l’empresa hagués aportat tota la documentació requerida, per la qual cosa les sol·licituds han quedat desestimades.

Els municipis que formen part de la Mancomunitat, juntament amb la Molsosa i Veciana (que també s’haurien vist afectats pels permisos) celebren la decisió de la Generalitat. De fet, des que es va tenir coneixement sobre les intencions de l’empresa, els ajuntaments de la zona no han deixat de treballar per fer saber la seva oposició frontal al projecte. Així doncs, es va redactar una moció conjunta que es va aprovar als diferents plenaris municipals, a més de presentar diverses al·legacions a les sol·licituds de prospeccions.

Per tant, des de la Mancomunitat intermunicipal es valora de manera molt positiva la resolució de la Generalitat, 'tancant les portes a unes investigacions que podien representar una seriosa amenaça per al territori i per a la seva gent'.

També apunten que, tot i que l’empresa podria presentar un recurs en contra de la decisió de la Generalitat, l’opinió dels municipis és i es mantindrà totalment contrària a qualsevol investigació o prospecció d’aquest tipus.


1 Comentaris

M

ManelP

8 de juny 2013.08:50h

Respondre

Gràcies x putejar la economia del pais. Com que anem tan sobrats ens podem permetre de dir NO a totes les oportunitats que ens surten sobrats ens podem. permetre el luxe de rNO a tot

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.