TORNAR

Una editorial igualadina que es dedica només a audiollibres

Literalment incapaç de matar una mosca, a 'Llibres de Veu'

cultura
Divendres, 27 març 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
De l'interès de dues germanes d'Igualada per la lectura ha nascut Llibres de Veu, una de les poques editorials de Catalunya dedicada exclusivament a la publicació d'audiollibres i la primera de la comarca de l'Anoia. El primer audiollibre que sortirà al mercat serà 'Literalment incapaç de matar una mosca' de l'autor també igualadí Pep Elías, guanyador del Premi Rei en Jaume de Narrativa Curta, que es presentarà aquest divendres a la biblioteca central d'Igualada. Serà a 2/4 de 8 del vespre

De moment, segons les impulsores de Llibres de Veu, a Catalunya hi ha editorials que fan llibres d'educació i que, a la vegada, publiquen audiollibres per a infants i altres opten per fer audiollibres històrics, en els quals no es necessiten drets d'autor (àudio). 'Molt poques es dediquen exclusivament als audiollibres i opten per tot tipus de literatura', ha explicat Dolors Montserrat, coimpulsora del projecte.

Dolors Capellades, una de les dues propietàries de Llibres de Veu, ha afegit que la idea de crear Llibres de Veu va sorgir davant la dificultat que moltes persones tenen per llegir (àudio). A mesura que van avançar en el projecte, però, se'n van adonar que el públic era molt més ampli i incloïa persones interessades per la lectura que volien combinar-ho, per exemple, amb la cuina, la feina o la conducció.

Les editores van decidir publicar un audiollibre amb els relats de l'igualadí Pep Elías per diverses raons. En primer lloc, perquè també és d'Igualada, perquè es tracta d'un llibre molt interessant, curt i destinat a un públic ampli (àudio). 'Volem fer audiollibres de documents que motivin que impulsin els lectors a posar en pràctica coses', ha afegit Dolors Capellades, i assegura que no es limitaran només a novel·les.

El catàleg inicial inclou sis títols: 'Literalment incapaç de matar una mosca', de Pep Elias; 'Lágrimas que ahogan', un relat sobre el maltractament psicològic a la parella escrit per Gisèle Corboud; 'Maternitat', l'experiència de ser mare a través de les cartes entre dues dones, d'Isabel Núñez i Rauda Jamís; 'Crucigrama', un recull de relats urbans i contemporanis d'Isabel Núñez; 'Tu no m'estimes', una novel·la negra a càrrec de Jordi Pijoan-López i Manel Barrera; i 'Mort al Shael', un testimoni en primera persona de J.M. Romero.

Sobre l’obra 'Literalment incapaç de matar una mosca

S'acostuma a dir que l'ironia és una de les manifestacions de l'intel·ligència i així és en el cas d'aquest llibre de relats. El fi sentit de l'humor afegit a l'excel·lent capacitat narrativa de l'autor mai deixa de sorprendre a un lector/oient que, desde el primer relat (que dona títol al llibre) es deixa anar en les seves mans. I és així com gaudeix d'unes històries imaginatives en les que es pot trobar tendresa, intriga, sorpresa i, sempre, s'acaba amb un somriure als llavis bé perquè es tracta d'un final divertit, bé perquè és inesperat i descobrim que l'autor, altra vegada més, ha donat la volta a l'història. Sense dubte, un audiollibre per escoltar més d'una vegada.

_________________________

27 de Març a les 19,30h. Biblioteca Central d'Igualada.

Audiollibre: “Literalment incapaç de matar una mosca”.

Autor: Pep Elias i Gàlvez

Edita: Llibres de veu


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.