TORNAR

Taller de cervesa artesana a Argençola

Es durà a terme el proper diumenge, 2 de juny

cultura
Dilluns, 20 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper diumende, 2 de juny es durà a terme a Argençola un taller d'elaboració de cervesa artesana. Amb els ingredients bàsics: aigua, malt (d’ordi i/o blat), flor de llúpol i llevat, els assistents podran seguir pas a pas el procés i fer la seva pròpia cervesa casolana.

El taller de cervesa artesana serà impartit per Sergi Torres, productor de 'La Segarreta'

El taller es durà a terme a l’Ajuntament d’Argençola el diumenge 2 de juny de les 10 del matí a les 6 de la tarda. Com que el procés d’elaboració de la cervesa requereix temps, el taller durarà tot el dia, amb una pausa per dinar al migdia, dinar que ja està inclòs en el preu. El preu és de 40 euros (amb el dinar inclòs) i les places són limitades.

La persona que impartirà el taller és Sergi Torres, que fa uns anys que produeix “La Segarreta”, una cervesa rosa d’alta fermentació amb un 40% de blat i un 60% d’ordi que sorgeix a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra) terra de cereal tot i que actualment pertanyi a la Conca de Barberà, país de vins.

La cervesa una beguda amb història

Si ha ha una beguda amb història, aquesta és la cervesa. Ens hem de remuntar com a mínim al 3.000 a.c. per trobar-ne el seu origen. Va aparèixer simultàniament a tots els continents, com el pa, això si cadascú la feia amb el cereal que tenia més a mà: blat, arròs o blat de moro.

Si parlem de Catalunya, diríem que es terra d’oli i de vi, però no de cervesa i ens equivocaríem, a casa nostra s’han trobat les restes més antigues d’Europa, que demostren que aquí ja es feia cervesa al Neolític. Aquestes restes es troben a la cova d’en Sadurní a Begues.

Aquests darrers anys a Catalunya ha començat un moviment de ressorgiment de la cervesa artesana com ja va passar fa anys a França o Itàlia. La cervesa artesana és un producte natural, sense la filtració ni la pasteurització de la cervesa industrial. Aquest tipus de producte manté intactes les propietats nutritives i la plenitud dels sabors; a més conté el llevat viu que permet que el producte dins l’ampolla segueixi evolucionant.

Molts aficionats que van començar fent cervesa casolana han acabat convertint la cervesa en la seva professió. Arreu de Catalunya han sortit un munt de microempreses de cervesa artesana que fan productes d’alta qualitat apreciats arreu d’Europa.

Per a inscriure's al curs, cal fer-ho amb la butlleta que es pot trobar al web de El Trill, Associació cultural: www.eltrill.org


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.