TORNAR

EROS al tèxtil igualadí

Esteve Aguilera-Sita Murt, Indústries Valls-Punto Blanco i Gamma Textil presenten EROS temporals

economia
Dimecres, 10 abril 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tres de les empreses tèxtils més importants d'Igualada han presentat en els darrers dies expedients de regulació d'ocupació temporals, de suspensió de l'activitat o de reducció de la jornada. Les tres empreses són: Esteve Aguilera-Sita Murt, Indústries Valls-Punto Blanco, i la també igualadina Gamma Textil. També s'haurien quedat sense feina alguns empleats igualadins de les oficines de l'hospitalet del El Grup Vanity Fair (Vives Vidal, Vivesa).

ERO de reducció de jornada a Esteve Aguilera-Sita Murt

L'empresa Esteve Aguilera S.A., que comercialitza la firma Sita Murt, ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació temporal que afecta la totalitat de la plantilla actualment integrada per poc més de 30 treballadors. Amb l'ERO es reduirà el 25% de la jornada laboral que s'aplicarà durant 180 dies. Segons ha explicat a Anoiadiari el responsable de FITEQA CCOO al territori, Alfons Llopis, els treballadors van aprovar en assamblea acceptar la mesura, que es posarà en funcionament el 15 d'abril.

Segons el responsable del sector de la Moda de CCOO, Carlos Chicano, els motius pels quals l'empresa igualadina ha decidit posar en marxa aquest ERO temporal és la caiguda del consum a l'estat espanyol on l'empresa té un percentatge important del seu negoci, però també la caiguda de les vendes a Itàlia on l'empresa comercialitzava bona part de la seva producció.

Des de l'empresa s'ha manifestat la voluntat de potenciar l'exportació per compensar la baixada de les vendes en el mercat espanyol. Esteve Aguilera ja comercialitza els seus productes a diversos països com ara Itàlia, França o Alemanya i té distribuïdors a EEUU, Austràlia, Japó i Corea.

Segons ha explicat Chicano 'els números de l'empresa són dolents, i el panorama no és gaire alentador'. L'any 2012 l'empresa va tenir una caiguda d'un 10% dels ingressos i per aquest 2013 les previsions són semblants.

Expedient de suspensió temporal a Indústries Valls-Punto Blanco

En aquesta altra de les grans empreses del sector tèxtil igualadí, Indústries Valls- Punto Blanco, s'ha enllaçat un expedient de suspensió de treball amb un altre. El que s'ha signat ara també tindrà una vigència de 180 dies i afectarà al departament de producció dels dos centres que té l'empresa, un amb una seixantena de treballadors i l'altre amb 180. Des de l'empresa, segons ha explicat Carlos Chicano 's'alega una important devallada en les vendes, que ha comportat una reducció molt notòria dels ingressos'.

Expedient de reducció de jornada a Gamma Textil

En aquesta empresa de gènere de punt que fabrica peces de roba infantils especialment per a El Corte Inglés, també s'ha presentat un ERO de reducció de la jornada, en aquest cas del 40%. Segons ha explicat el responsable del sector de la moda de CCOO, Carlos Chicano, 'l'empresa -que es dedica encara a la producció- pateix les conseqüències de la competencia exterior: el seu principal client li ha fet abaratir els preus i això ha portat fins a aquesta situació'. Actualment l'empresa té una cinquantena de treballadors.

Treballadors igualadins afectats dins del Grup Vanity Fair

El Grup Vanity Fair, al qual pertany Vives Vidal Vivesa, i que va traslladar fa un temps les seves oficines del carrer Lleida d'Igualada per ubicar-se a l'Hospitalet de Llobregat, prop del mòdul 2 de la Fira de Barcelona, vol traslladar de nou els seus departaments de disseny i màrqueting a París on la multinacional té la seva seu europea. Segons ha explicat el responsable de CCOO del sector de la moda, Carlos Chicano, des del sindicat es té coneixement que bona part dels treballadors han acceptat acords econòmics per deixar la seva feina voluntàriament, després de conéixer la intenció de l'empresa de traslladar-los a París. En les oficines de l'Hospitalet hi treballaven molts treballadors igualadins que es van moure amb el trasllat des d'Igualada i també treballadors francesos, que ara tornen al seu país per continuar treballant a l'empresa. Sembla ser que el tancament d'aquests departaments podria fer-se efectiu el mes de maig, tot i que des del sindicat s'ha explicat que no s'ha intervingut en el cas de les baixes voluntàries que s'ha portat a terme a títol individual per part dels treballadors i per això 'no es coneix quin és l'abast de l'actuació i quants empleats afecta exactament'. Les oficines de l'hospitalet comptaven amb 115 treballadors, molts d'ells d'Igualada.

Pel que fa als treballadors que resten a Igualada, en el magatzem de distribució del carrer Portugal i les botigues -una quinzena-, segons ha explicat Carlos Chicano, 'de moment no es veu perillar la seva continuïtat dins de l'empresa. Fa uns dies vaig parlar amb les treballadores de la botiga i em van dir que tenien molta feina a causa de l'arribada de la temporada d'estiu i que fins i tot havien hagut d'allargar la seva jornada'.

La situació a Biosca Riera SA -Escorpion- continua estable

Segons el responsable del sector de la moda de CCOO, la sitruació a Biosca Riera- Escorpion continua estable. Després que s'aixequès ara fa un temps el concurs de creditors i es portés a terme un expedient d'extinció de contractes, quedaven unes 30 persones treballant a Igualada a les botigues i les oficines.

Biosca Riera ja havia dut a terme a principi del 2009 una important retallada de plantilla, amb un ERO d'extinció de 87 treballadors.


6 Comentaris

C

CesK

Igualada

11 d'abril 2013.18:21h

Respondre

Doncs fins d’aqui dos anys ;)

tu creus que s’està fent tot el que es pot i més, i ho respecto. Igual que espero tu respectis les meves opinions sobre els polítics de professió i no de... Llegir més vocació; que son els que ens han portat on som i que no ens treuran.

L’ajuntament, Govern, ... Administració Pública en general: Mai ha de generar llocs de treball. Això correspon a les empreses privades i comerciants, i si et mires Igualada empresarialment, veuràs que l’interès per instalar-si és nul. Els perquè molts. Però, això evidentment no va amb aquesta notícia potser ;)

Tu ves pensant que una Adm pública no té responsabilitat sobre els mals de les empreses. Jo penso el contrari. Sinó Seat ja fa temps que hauria marxat igual que Nissan o molta premsa que actualment viu de les subvencions.

M

Maria Ll.

Igualada

11 d'abril 2013.15:53h

Respondre

Paula i Cesk, que tenen a veure els problemes del tèxtil amb l’Aymamí o el Castells? O es que creieu que amb l’Aymamí tot això no pasaria?, no van plegar fàbriques de gènere de punt a... Llegir més Igualada durant el seu mandat?, no hi hauria atur a la comarca?.

Si fos qüestió de persones o de color polític (que no o és), potser encara estem de sort ja que Montbui i Vilanova que no son del mateix color que Igualada encara tenen més atur.

Estem en un canvi de cicle o de visió de futur, com vulgueu dir-li. s’han acabat ja aquelles histories de voler créixer més i més a base de fer pisos i mes pisos que desprès ningú ocupava, i s’han acabat també aquelles grandeses de voler fer museus de la premsa a la Cotonera que valien milions d’euros o centres culturals a l’Escorxador de molts milions més.

I així ens ha anat, som una de les ciutats mes endeutades de tot l’estat espanyol i per tant almenys per a mi del srs. Aymami, Riba o companyia que son els que ens van posar en el forat que estem, millor que no me’n parleu i que els mantinguem lluny del govern i quiets.

En quan a Igualada os diré que encara que de miracles com ja deveu saber actualment no sen fan ni a Lurdes, penso que nosaltres anem pel bon camí. En primer lloc segons la informació que vaig poder llegir a Anoia diari, l’ajuntament no solament ha contingut per primer cop en molts anys el dèficit municipal sinó que l’esta rebaixant i això en una època en la que els ingressos disminueixen es molt important i gairebé un miracle (encara que ja os he dit que no sen fan)

D’espres, sembla que definitivament aquella primera pedra que l’antic consistori va posar fa anys per fer la nova Universitat, tindrà continuïtat ben aviat i amb la manca de pressupost que te la Generalitat convindreu amb mi que és un gran èxit que es pugui ara tirar endavant quan en la etapa d’opulència no es va aconseguir.

Si parlem del centre de Simulació en l’Àmbit de la Salut, les obres ja estan ben avançades i aviat Igualada podrà ser un referent en aquest sentit i lo d’Igualada capital Europea de la pell de qualitat amb la càtedra A3, l’adoberia Bella i la possible solució de l’espai pel futur trasllat de les adoberies sembla que esta molt ben encarrilat.

Per tant potser si que no s’ha trobat encara aquella gran empresa que vingui a solucionar totes les mancances de llocs de treball que te la comarca, però per desgràcia això no s’ha trobat ni aquí ni al lloc. El que si que es cert però es que la ciutat s’està preparant i posicionant per poder sortir el més aviat possible i amb força de la crisi que ens te lligats a tots, el que pasa es que cadascú es mira les coses segons li interessa i clar, per a vosaltres tot això que os he explicat i aconseguit en només dos anys de mandat i sense un duro a la caixa os deu semblar una minúcia i per tant no cal ni que expliqui res més com les millores que vaig veure que estan previstes per la Hispano Igualadina (quants anys fa que es busca una solució?) o altres qüestions que també he pogut llegir, però com que la realitat es tossuda penso que lo millor es donar temps al temps ja que d’aquí a dos anys i escaig tornarà a tocar fer balanç

E

Ester Vich

Igualada

10 d'abril 2013.19:09h

Respondre

Una llàstima, però tiraran endavant. Ànims i sort!

A

AAnoia

10 d'abril 2013.16:17h

Respondre

L´economia no va be. No posarem tots els mals, ni molts, menys al Sr. Alcalde. Ara be, ell que va prometre Economia+Economia+Economia, ho va fer en serio o solament com a eina de Marketing... Llegir més electoral?. El que si que tenim son un alcalde i majoria de regidors de Govern que tenen a la politica com a la seva única feina coneguda; així es molt difícil fer polítiques d´ajut a les empreses. Tot i que no hi ha res a dir, es el que Igualada a votat, i amb el desencís que corre a la política, crec que així seguirà: els actuals si juguen tot el pernil. Esperem que el Gènere de punt d´Igualada i Comarca pugui tornar a aixecar volada.

C

CesK

Igualada

10 d'abril 2013.13:57h

Respondre

”Aneu votant als de sempre i tindreu el de sempre.”

La majoria d’igualadins volien fora l’Aymamí i per fer-ho van votar Castells, quan per a que no sortís el que s’havia de fer era no... Llegir més votar al Aymamí.

Doncs això, aneu fent i així ens anirà. També va dir que reformaria el barri del Rec, que tenia contactes, el telèfon del Mas i havia vist no sé quina zona a Bèlgica crec recordar. De moment s’ha perdut Cal Badia, i dic de moment perquè se’n perdran més i l’Ajuntament s’ho mirarà de lluny...

P.D.: per cert, encara no hi ha lona a l’Ajuntament? en manteniment per la Mostra de teatre? que curiós... quan més visitant hi ha...

P

Paula

Igualada

10 d'abril 2013.11:36h

Respondre

M’agradaria saber on son les promeses de l’alcalde Marc Castells de tornar a la Igualada industrial.? Ell ho veia molt facil. On és aquella maleta? No deia que trucaria portes? Ja ho veiem., la... Llegir més ciutat s’està morint i l’únic que ha aconseguit és que vingui Mercadona, que encara no ha arribat. Veure per creure..

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.