TORNAR

La CGT denuncia que CCOO i UGT li fan 'persecució sindical' en els comitès d'empresa de l'Anoia

El cas als jutjats

societat
Dijous, 19 març 2009. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El sindicat CGT a l'Anoia ha denunciat que CCOO i UGT li fan 'persecució sindical' en els comitès de les empreses on tenen representació. Així ho ha assegurat el secretari general de la CGT a l'Anoia, Jaume Cunillera, que ha posat d'exemple una disputa a l'empresa Funosa d'Igualada, on el seu sindicat té majoria absoluta, entre un membre del comitè de la UGT que n'ha denunciat un altre de la CGT per agressió. El cas s'està jutjant avui a Igualada.

Representants de la CGT davant dels jutjats d´Igualada mentre es jutja la denúncia entre dos membres del comitè d´empresa de Funosa - ACN

Paral·lelament, Cunillera també ha lamentat la 'mala gestió' que creuen que estan fent els sindicats CCOO i UGT en expedients de regulació d'ocupació com el de Biosca o Vives Vidal.

Segons Cunillera, la 'tàctica' de CCOO i UGT és utilitzar la persecució sindical per 'compensar el que no guanyen a les urnes', referint-se a la majoria absoluta que té la CGT a Funosa. Per mostrar el suport al membre de la CGT acusat, representants del sindicat s'han concentrat aquest matí a les portes dels jutjats d'Igualada.

Malgrat això, la CGT només té majoria absoluta al comitè de treballadors en quatre o cinc empreses anoienques, com Hinoxfil, Mecaplast o Funosa. La resta dels comitès de la comarca tenen majories de CCOO i UGT.

En aquesta línia, Cunillera lamenta que s'hagi de tenir un mínim del 5% de representació per poder participar en les negociacions.

Violeta Gumà - ACN


6 Comentaris

m

manel

IGUALADA

20 de març 2009.16:52h

Respondre

tots som juanmi. No mes agresions sense resposta. Com diuen ells accio directa

j

jose vicente

igualada

20 de març 2009.16:38h

Respondre

¿persecucion sindical? y los demas tienen ke aguantar sus amenazas o sus actos terroristas.Pobres compañeros los trabajadores de funosa han tenido ke aguantar la bajada de salario gracias a esta... Llegir més gente de la cgt. Despues van vendiendo ke los demas sindicatos son unos vendidos

S

Severiano Durán

IGUALADA

20 de març 2009.11:36h

Respondre

Traslladar el que ha estat una agressió d’un delegat de CGT a un altre d’UGT, al terreny sindical, així mateix com traslladar una diferència de criteris sindicals a FUNOSA, a tindra problemes... Llegir més en altres comités d’empresa on CGT té presencia, es fals, també són mentides comprovables que CGT tingui majoría a les empreses que relaciona Cunillera a Mecaplast té majoría CCOO, a Inoxfil té majoria CCOO, i a FUNOSA CGT va perdre la majoria les últimes eleccions.
Cunillera abans de donar informació, cal estar ben informat.

A

Alberto

igualada

20 de març 2009.11:35h

Respondre

Jajajaja, vamos que ahora a las agresiones se les llama persecución sindical, jajaja..................mira cunillera primero aprende a contar que ni en FUNOSA ni en INOXFIL ni en MECAPLAST tiene... Llegir més mayoria absoluta la cgt.

Y por si esto os parece poco en empresas como Funosa firman reducciones de salario, ere’s, sin tener información de las cuentas de la empresa, en fin que si a esto le llamamos persecucción lo que hacen estos sujetos se les puede llamar terrorismo

j

josep

igualada

19 de març 2009.23:23h

Respondre

Ai,Mari Carmen, si sabessis com es prenen desicions als sindicats, i quin grau de dependèdnia ha creat la política de subvencions,
compañeros qui us ha vist i qui us veu

M

Mari Carmen Fernandez

Òdena

19 de març 2009.20:54h

Respondre

Compañeros me pensaba que todos erais compañeros

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.