TORNAR

'Amor i Silenci', nou llibre de poemes de Marc Freixas

El poeta igualadí l'ha finançat a través del micromecenatge

cultura
Dimarts, 5 març 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'Amor i silenci', el poemari de l'igualadí Marc Freixas i Morros, veurà la
llum ben aviat gràcies a la bona resposta de la seva campanya de micromecenatge. Ja ha aconseguit el 96% de les reserves de compra dels exemplars d'aquesta edició.

Portada d'Amor i silenci

Marc Freixas ha optat de nou pel sistema del micromecenatge per publicar el seu segon llibre de poesia. Aquesta vegada ho ha fet a través d'un sistema de reserves a l'apartat de micromecenatge de La Comarcal Edicions, una editorial d'Argentona amb més de quinze anys editant llibres. Ja ha aconseguit el 96% d'aquestes reserves, i per això el llibre podrà veure la llum aviat.

Amor i silenci és un poemari íntim i reflexiu. Marc Freixas és un autor original i espontani que fa servir la poesia per donar-nos la seva particular visió de les coses.

Aquest poemari ha estat concebut com una mena de continuació del primer, El llarg camí d’escriure, publicat al desembre de 2011. Tanmateix, aquest nou treball té un fil conductor molt més definit i està format per una trentena de poemes que, segons explica l’escriptor Joan Pinyol al pròleg: ‘Marc Freixas ha escrit amb la lletra del cor i la tinta de les sensacions que neixen per ser compartides’.

A través del seus versos, l’autor manifesta el descontentament que sent cap al món que ens ha tocat viure i, al mateix temps, anuncia que és el moment d’obrir portes a la reflexió i al pensament crític per tal d’intentar canviar les coses.

Cal remarcar que la fotografia de la portada és obra del fotògraf igualadí Josep Balcells i Adzet, i que a les pàgines finals del llibre hi podrem trobar un conjunt de frases amb caràcter solidari, escrites per gent propera a l'autor i persones relacionades amb el món de la cultura, la música i el periodisme que es fa al nostre país.

A banda dels seus dos llibres de poesia, alguns poemes de l’igualadí han esdevingut famosos perquè han estat musicats pel seu germà, el cantautor Cesk Freixas. És el cas, per exemple, de la cançó Catalunya, el meu país: ‘El poema ja estava fet, i el Cesk va decidir musicar-lo i afegir-hi la part final’. A més a més, Marc Freixas també apareix recitant una part del seu poema ‘Sóc independenitsta’ a la cançó No amaguis la llengua’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.