TORNAR

Preocupació per les pàgines de xafarderia 'Gossip' i 'Informers'

S'han presentat les primeres denúncies als mossos

societat
Divendres, 1 febrer 2013. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El fenomen dels ‘Informers’ sembla que s’expandeix a marxes forçades entre els escolars catalans. El que va començar com una pàgina de Facebook, creada per unes noies de la UAB, on els estudiants feien públiques les seves opinions sobre altres estudiants i personal de la facultat de forma anònima, ara s’ha convertit en un fenomen que no té aturador i que algun cas s’ha denunciat als mossos.

Missatges d’amor, queixes, preguntes a l’aire... són el contingut d’alguns dels missatges anònims que es poden llegir en les pàgines de xafarderies ‘Informers’. A Igualada, com a la resta de municipis catalans, també s’han creat diverses pàgines de facebook amb aquest tipus de continguts. Així trobem l’informer d’Igualada i rodalies, els informers de diverses escoles de la ciutat, també trobem l’informer de la Hispano Igualadina...

El mecanisme per participar és senzill. Només cal enviar a través d’un missatge allò que un vol fer públic i els administradors de la pàgina ho pengen de manera anònima. Fins al moment s’han publicat multitud de missatges de tot tipus, i és difícil distingir el que és real, del que és una simple broma dels mateixos amics. Precisament aquí és on hi ha el perill d’aquestes pàgines.

Són molts els professors i els pares i mares que es mostren preocupats de la dimensió que ha agafat aquest fenomen i de les conseqüències que pot comportar. I és que l’anonimat del missatge permet publicar tot tipus de contingut, fins i tot alguns d’ofensius.

Mossos alerten del perill dels missatges ofensius

Precisament alguns d’aquests missatges ofensius han acabat en denúncia a Catalunya. Fins a dia d’avui, els Mossos d’Esquadra han rebut 6 denúncies, pràcticament totes sobre injúries, relacionades amb les aplicacions Gossip i Informers. Aquestes denúncies afecten a 12 persones ja que, un dels casos, es tracta d’una denúncia formulada pel director d’un centre escolar en la qual hi ha 7 menors afectats.

Segons els mossos, la majoria de delictes relacionats amb aquesta temàtica són faltes penals d’injúries i, si són molt greus, passaran a ser un delicte d’injúries. És per això que els Mossos recomanen que, abans de formular una denúncia, la persona afectada es posi en contacte amb l’administrador que presta els serveis per posar aquest fet en el seu coneixement i, d’aquesta forma, que n’elimini el contingut de la xarxa. En cas de trobar-se davant d’unes injúries o calúmnies greus, els Mossos insten a les víctimes a què s’adrecin a una comissaria per tal de formular la denúncia corresponent.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.