TORNAR
PUBLICITAT

PSC Igualada es posiciona a favor del Sí en la Declaració de Sobirania

Donen suport als 5 diputats socialistes que no han votat

politica
Dimecres, 23 gener 2013. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Igualada defensa el Sí en la votació sobre la Declaració de Sobirania que aquest dimecres a la tarda s'ha dut a terme al Parlament de Catalunya. Així ho expressen els 5 regidors del partit en un comunicat.

Votació final de la Declaració de Sobirania

La Declaració de Sobirania s’ha aprovat aquest dimecres a la tarda enmig d’una gran expectació. El text ha estat aprovat pels vots de CiU, ERC, ICV-EUiA, i un de la CUP (85 vots). PSC, PP i Ciutadans hi han votat en contra (41), i 2 diputats de la CUP s’han abstingut.

Tal i com ja s'havia anunciat, el PSC ha votat en contra, excepte 5 diputats (Àngel Ros, Marina Geli, Joan Ignasi Elena, Núria Ventura, i Rocío Martínez-Sampere) que han optat per no votar en cap sentit mostrant així la seva disconformitat amb l'alineament del PSC al costat del PP i Ciutadans i en contra de la declaració de sobirania.

Al PSC, però hi ha més d'un militant que tampoc està a favor de la decisió del PSC. És el cas dels 5 regidors del grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Igualada.

En un comunicat publicat al seu web els socialistes igualadins, tot i que no parlen de declaració de sobirania, sinó de declaració del dret a decidir, mostren el seu posicionament ‘a favor del sí en la votació sobre la declaració’ i afirmen donar ‘suport als diputats i les diputades socialistes que defensen el vot afirmatiu i els que finalment s'han abstingut de votar’.

Admeten que ‘la proposta conjunta presentada per CiU, ERC i IC-V no compleix al 100% amb les expectatives i la voluntat del PSC’, però veuen necessari que ‘en aquests moments totes les forces democràtiques que estem a favor del dret a decidir ens mantinguem unides’.

Pel grup socialista a Igualada ‘el PSC som un partit que defensem i volem una Espanya autènticament federal, això suposa que Catalunya i Espanya han de relacionar-se des d'una posició d'igual a igual’, per això, explica el comunicat ’Catalunya ha de ser sobirana per escollir (la seva ciutadania) el seu futur’.

El text acaba amb una clara defensa del dret a decidir del poble de Catalunya, a favor de la consulta democràtica, i a favor de la llibertat. Els regidors del PSC Igualada afirmen estar ‘a favor de la sobirania del poble català per fer i ser un estat lliure associat, un estat lliure, un estat independent, o el que la ciutadania de Catalunya, de la nostra nació, esculli democràticament’.


10 Comentaris

A

Antoni

24 de gener 2013.22:59h

Respondre

Fantastic! aquests fan alló de ”tirar la pedra, i amagar la mà”

A

Antoní

Igualada

24 de gener 2013.19:33h

Respondre

Sou més falsos (els regidors igualadins del PSC) que un ”duro sevillà”

i

igualadí

24 de gener 2013.15:31h

Respondre

ja ja ja ja ja ja ja i ................ ja !!!!

R

Ramon F.

Igualada

24 de gener 2013.13:15h

Respondre

Els catalanistes del PSC tenen un problema amb la direcció del partit ja que pel que es veu aquesta es PSOE, i per tant segueix els designis d’aquest, designis que creuen fermament en una Espanya... Llegir més unida i centralista.

Puc entendre que durant un temps s’intenti fer canviar al PSC des de dins i es facin els esforços que calgui per aconseguir-ho, però un cop arribats a la conclusió de que això no es possible, no hi comunicat que valgui, només hi ha dues accions a fer: marxar-te o sotmetre’t

C

Carlota

Brussel·les

24 de gener 2013.09:54h

Respondre

Des de la distància (no només geogràfica) us felicito per la decisió i la valentia. Una abraçada.

C

Clara

24 de gener 2013.09:29h

Respondre

Han dit això perquè no té repercussió amb la decisió del PSC al parlament, sinó haguessin acatat la disciplina de vot que marca Madrid.
Botiflers tots plegats.

P

Pere

Igualada

24 de gener 2013.08:35h

Respondre

Doncs que s’ho facin mirar. Què hi fan dins del PSC-PSOE?

A

Albert

Igualada

24 de gener 2013.05:58h

Respondre

Doncs per mi el PSC ha acabat de morir en el dia d’avui. En el moment d’anar units el PSC ha preferit desmarcar-se com a partit per molt que els seus militants hagin mostrat un vot contrari en... Llegir més alguns casos. Aquest gest no s’ha representat en el parlament... sols uns quants han decidit no anar a votar. El país necessitava el PSC per ser més fort i el PSC ha anat a la seva, ara s’ha acabat de demostrar que el PSC catalanista no té cap tipus de força i que ha de marxar. Alguns ja hi han fet i fins i tot construint un altre partit... potser seria hora que tots aquests membres crítics dins del PSC es plantin amb les exigències del PSOE i marxin a un altre partit catalinsta i d’esquerres que de ben segur treurà molts millors resultats que aquest PSC-PSOE que no pensa en Catalunya si no sols amb la seva Espanya.

c

cristina

igd

23 de gener 2013.22:52h

Respondre

Em trec el barret amb aquesta actitud de país. Però aleshores recordo que no fa pas gaire demanaven que es torni a penjar la estanquera a l’ajuntament. Actitud erràtica, ’navarro style’.

j

josep

23 de gener 2013.21:31h

Respondre

Are si que comenso a perfilar un PSC catalanista tal com centes de vegades habia dit el meu pare, que el PSC de la republica era el mes catalanista en aquella epoca, jo he conegut un PSC espanyolista... Llegir més ja es hora que es separin del PSOE, pero tambè reconec que en els moments de la transició era molt perillos deixar entrar a catalunya el PSOE sol, pero are despres de tans anys es el moment de tornar al catalanisma pur del PSC en el que tant jo habia cregut. Endevant PSC català

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.