TORNAR

Prats de Rei inaugura la Ruta de la Batalla dels Prats de Rei

Itinerari pels llocs del municipi on va succeïr la batalla

cultura
Divendres, 13 març 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tal i com explica l'historiador Francesc Serra, la batalla de Prats de Rei fou una de les més importants que es prodiren a Catalunya durant la Guerra de Successió. En aquesta hi participaren un gruix molt important de les tropes i els seus comandaments principals al país: per la part borbònica, el Duc de Vendôme, i per la part austriacista, el mariscal Guido Von Starhemberg. Amb la ruta que s'inaugura aquest diumenge, els visitants podran conèixer in situ, els espais on va tenir lloc aquesta cruenta batalla.

Fragment del plànol de la batalla de Prats de Rei de Nicolas Tindal

Una part de la història documentada per Doctor Francesc Serra Sellarés, relata com "el 17 de setembre de 1711 les tropes austriacistes comandades pel mariscal comte de Starhemberg arribaren als Prats de Rei. Tres hores després arribaren també al lloc les tropes borbòniques, comandades pel mariscal duc de Vendôme, que a diferència de les anteriors, portaven peces d’artilleria. A l’endemà, el Duc de Vendôme ordenà bombardejar i enderrocar el poble i els murs de Prats de Rei. Tres canons dels exèrcits borbònics començaren a disparar contra els austriacistes. Aleshores el comte de Starhemberg ordenà l’ocupació de la vila dels Prats de Rei, amb cinc-cents soldats. Cada dia feia canviar la guarnició....".

Així, els set punts de l'itinerari de la ruta són els principals escenaris d'aquesta part de la Guerra de Successió: la torre de la Manresana, la masia Albareda, l'ermita de Sant Ermengol, Cal Codina de la Quadra, el nucli de Solanelles, Ca l'Estrada i el mateix municipi dels Prats de Rei.

Si voleu conèixer la història de prop i imaginar el que va passar fa gairebé 300 anys, no deixeu de vistar la "Ruta de la Batalla dels Prats de Rei".

La inauguració serà diumenge a la 1 del migdia a la Torre de la Manresana, punt de partida de la ruta. Hi assistiran Margarida Aritzeta, directora general d’Acció Departamental de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya i Francesc Duocastella, alcalde dels Prats de Rei.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.