TORNAR
PUBLICITAT

Els vilanovins hauran de pagar un euro per portar la carta als Reis

També es crea el carnet de soci protector

societat
Dijous, 13 desembre 2012. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Agrupació Cultural i Recreativa de Vilanova del Camí treballa des de fa setmanes en els preparatius de la gran festa de Reis, que aquest any estrena importants novetats. La creació del carnet de soci protector, el pagament d’un euro el dia del lliurament de la carta als Reis i la participació dels alumnes de l’Escola Joan Maragall en la recepció reial, són les més destacades.

Cavalcada de Reis a Vilanova. Arxiu

La visita del Patge Makalí precedirà, com ja és costum, l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, el dia 28 de desembre, en el marc del Saló de la Infància.

El gran dia, sens dubte, abans de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, serà l'1 de gener, amb el lliurament de la carta als ambaixadors reials, que vindran acompanyats d’un bon seguici de patges i patgesses. La recollida de la carta es farà novament a Can Papasseit, però aquest any es farà pagar 1 euro per infant.

Des de l’Agrupació Cultural i Recreativa afirmen que han pres aquesta mesura, per poder sufragar la bossa d’obsequis que lliuraran als infants. Esperen que el cost de l’euro, que consideren 'simbòlic', no faci alterar la participació a la festa tot i que reconeixen que hi ha opinions contràries a aquest canvi.

Carnet de soci protector

Pel que fa al carnet de soci protector costarà 20 euros i donarà avantatges econòmics als associats, com ara l’entrada gratuïta i descomptes en altres qüestions vinculades a la festa de Reis, com per exemple la recollida i posterior distribució de paquets. En aquest cas, el fet de promoure els carnets es fa pensant en la Campanya +1.

Aquesta campanya, segons explica Imma Gumà des de l’Agrupació Cultural i Recreativa, 'ha donat bons resultats fins ara, i l'objectiu és renovar les carrosses per fer-les més lleugeres i segures, amb materials més moderns i un sistema elèctric nou'.

Alumnes de l'escola Joan Maragall

Una altra de les novetats previstes és que el dia de l’arribada dels Reis d’Orient, ses majestat seran rebuts per un grup de nens i nenes de l’Escola Joan Maragall tot cantant l’Himne del Patge Makalí.


16 Comentaris

j

josep

vilanova del cami

27 de desembre 2012.22:12h

Respondre

Montserrat desconec el tema no se que han fet els politics amb la seva paga extra.No se si tenen paga extra.Si que te puc que els politics de Vilanova són dels que menys cobren de tot... Llegir més Catalunya(poblacions de 13000 HB.)
Sobre el tema del euro et torno a repetir i sense intentar fer demagogia,es una decisió unilateral de l’entitat i que jo tampoc comparteixo.

m

montserrat

26 de desembre 2012.23:58h

Respondre

Josep, dius ”ni jugueu amb la feina dels politics municipals que d’una manera gairebé desinteresada treballen per nosaltres ”. Que coneixes cap polític vilanoví que hagi renunciat a la seva... Llegir més paga extra? Potser amb aquesta renúncia haurien pogut pagar l’euro per carta dels nens.

j

josep

vilanova

22 de desembre 2012.00:30h

Respondre

Nois i noies, sis plau, llegiu bé la noticia,l’entitat organitzadora per cobrir les despeses dels regals que donen els nens d’una forma unilateral decideix cobrar 1 euro als nens,l’ajuntament... Llegir més no té res a veure ,parleu dels carnets socialistes dels nens,dels pica-pica dels sopars...... Tots els mals els té l’ajuntament! Estic cansat de comentaris gratuits en contra de l’activitat política sense coneixer la realitat.
L’entitat bé o malament organitza els reis amb un gran suport de l’ajuntament desde sempre.Aquesta entitat a prés una dacisió que a mi tampoc em sembla bé .No hi ha res més.No busqueu tres peus al gat,ni jugeu amb la feina dels politics municipals que d’una manera gairebé desinteresada treballen per nosaltres .

O

Observer

15 de desembre 2012.12:37h

Respondre

Crec que parlem de coses prou diferenciades. Una és que l’Ajuntament no col · labori amb l’entitat, que ho fa, i una altra que hagi d’assumir econòmicament el gust i les ganes de la persona... Llegir més que ho ha decidit. Es demana un euro per cobrir la despesa del detall, uns llapis de colors crec que és, que la Agrupació per SEU COMPTE i VOLUNTAT, vol donar als nens que portin la carta. Si no es donés aquest ”extra”, el lliurament de cartes a SS.MM. seriosa ”com cada any” sense cap canvi. Maneres de portar les entitats hi ha moltes, però de forma tossuda i busca’n les pessigolles, només pot passar que es produeixin situacions tan lamentables com aquesta.

j

jaume rodeiro enguix

igualada

15 de desembre 2012.09:44h

Respondre

i tres si fafa lta que de petist ja sapuiguen que es la solidarita en els que menys tenen

r

raul

vilanova

14 de desembre 2012.22:55h

Respondre

Pau,de pensar penso. A mi com si pujen el rebut de les escombreries 5€ mes, i aquets diners van per l´organització del Reis. Però jugar amb els infants ho trobo lleix, Que pugin 2€ per paquet... Llegir més entregat i així ningú s´enteraria. Jo pago per que em portin el regal i a part als patges quan son a casa els dono la voluntat(i no es poca).

J

Jordi

Òdena

14 de desembre 2012.17:48h

Respondre

Seve, jo si que ho he llegit bé.
La pregunta és la següent: quan arribin SSMM el Reis d’Orient, hi haurà l’alcalde o alguna autoritat local sortint a la foto?
Si alguna autoritat surt a la... Llegir més foto i resulta que la festa l’organitza una associació privada que per poder pagar-se la festa ha de recórrer a 1€ per nen, llavors si que ho trobo lamentable. Els nens no haurien de pagar 1€ per finançar una festa si a la foto principal de totes les activitats de Reis hi surt l’autoritat.
Si tota la festa és privada i ”la autoridad competente” no apareix per enlloc, llavors trobo lògic i realista que es busquin fonts de finançament. Això sí, qui hauria de sortir a la foto hauria de ser la gent de la Junta organitzadora, que no conec però que estic segur que hi dedica una pila d’hores i probablement e diners.

P

Pau

14 de desembre 2012.17:19h

Respondre

Raul, d’on et penses que surten els diners de l’ajuntament ? Abans d’opinar, pensar una mica no fa mal.

M

Miguel Angel Casbas

Vilanova del Camí

14 de desembre 2012.14:31h

Respondre

Yo he vuelto a leer de nuevo la noticia y creo que Raul tiene razón.El ayuntamiento debería donar la cantidad a la asociación cultural,sin excusas,sin contrapartidas.Seve,el pueblo ha hablado y... Llegir més tiene razón,pedid esa cuantía estimada al ayuntamiento,al fin y al cabo sale de nuestro bolsillo igualmente.EN VEZ DE GASTARSELO EN CENAS QUE SE LO GASTEN EN LOS NIÑOS!!Un saludo!!

F

Francesc

Torregrossa

14 de desembre 2012.13:15h

Respondre

Ho trobo sincerament normal ... potser ho hagues fet com ho fan a la meva poblacio , la gent que vol que els reis mags pasin per casa , deixa els regals a la parroquia i si es vol es pot fer un... Llegir més donatiu , doneu per segur que es trau mes diners amb la voluntat que amb euro per nen :(

PD... aixo sembla un copagament! XDDD

S

SEVERIANO DURAN

VILANOVA DEL CAMÍ

14 de desembre 2012.12:20h

Respondre

Me parece que los lectores no han leido bien la noticia:
Esta dice bien claro Des de l’Agrupació Cultural i Recreativa afirmen que han pres aquesta mesura, per poder sufragar la bossa d’obsequis... Llegir més que lliuraran als infants.
La organización de este evento es competencia de l’Agrupació Cultural i Recreativa, que podrá gustar o no, pero es una decisión suya, con un fin loable. Por ello sobrán comentarios fuera de lugar y que nada tienen que ver con la realidad y si con otros objectivos.

M

MCT

Ig.

14 de desembre 2012.10:54h

Respondre

Quina vergonya!!! D’acord amb els tres comentaris.

r

raul

vilanova

14 de desembre 2012.10:37h

Respondre

Això l´ajuntament no ho hauria de permetre, si calculen que aniran 300 nens, que els donin 300€ a l´organització i punt. Ja està be de fer el ridicul, per culpa d´uns polítics... Llegir més incompetents.(que ho solucionin l´ajuntament amb l´organització, i als ciutatans ens deixin en pau)

m

montserrat

14 de desembre 2012.10:17h

Respondre

Patètic. Com que els nens no tenen carnet del PSC... Alcalde, per dir-ho de forma poètica, com a vostè li agrada:

menys pica-pica i recepcions,
menys sopars i festetes,
que n’estem fins als... Llegir més c...

M

MONTSE

IGUALADA

14 de desembre 2012.10:10h

Respondre

Que trist!!!!!!!!!!!!!! amb l’il·lusió dels nens no s’hi juga.

P

Pep Pelfort

Vilanova del Camí

14 de desembre 2012.09:09h

Respondre

Que trist que pot ser per a un nen vuere com els seus pares donen l’euro per recepta, perdó, per carta.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.