TORNAR

La festa de Sant Faust omple el Museu de la Pell de tallers

La festa major d'hivern d'Igualada s'allarga fins aquest diumenge al migdia

cultura
Dissabte, 1 desembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Sant Faust, la festa major d'hivern d'Igualada, arriba aquest cap de setmana al punt àlgid amb un programa farcit d'activitats. Entre els actes destaquen els tallers de Sant Faust, aquest dissabte al Museu de la Pell.

Els igualadins es despertaran aquest dissabte, a partir de les 9 del matí, amb el so dels trabucs dels trabucaires d’Igualada. Sortiran des del Mercat de la Masuca i acabaran al Museu Comarcal, per tal de donar inici, a partir de les 10, als Tallers de Sant Faust que s’hi realitzaran durant tot el matí.

Tallers de Sant Faust al Museu

Els tallers estan coordinats per l'Associació la Bastida, i comptaran amb la col·laboració de la Fundació Privada Àuria, Aqua Centre, Factoria d'Art, Bitrac Dansa, Pantalla Oberta i Cine Club Ateneu, Aplec, Tatanka, AMPA Club social Aidar, Patitrobada i la participació de Patrícia Picón -plàstica-, Cristina Garcia -orfebreria- i Raquel Bernaus -botànica-.

Taller del Museu de la Pell (Plàstica) (Tradició). Petits treballs en pell per aprendre a valorar el treball artesà en aquest material.

Taller FAP: Taller de targetes i postals. (Plàstica) (Tradició). Crea targetes de felicitació i postals de Nadal a partir de plantilles de colors encunyades. Tindràs el teu espai per pintar-les i guarnir-les.

Pilar Carballo: Vine, pinta i emporta’t la teva màscara (Plàstica). Nosaltres posem la màscara i tu la imaginació. Pinta-la com més t’agradi i emporta-te-la posada!

Patrícia Picón i Mireia Sala: Trenca’t la closca! (Plàstica). Participa en una creació col·lectiva! Cadascú s’encarregarà de re-interpretar una petita part d’una obra pictòrica. Al unir-les totes crearem el gran trencaclosques!

Taller de plantes medicinals i elaboració d’olis amb la Raquel Bernaus Luque (Tradició) (Consciència). Per a infants de 5 anys en endavant. Plantes de casa nostre que tenim a l’abast, poder-les conèixer, estimar-les i anar aprenent coses sobre els seus usos. Cal apuntar-se enviant un correu electrònic a: info@labastida.cat. Hi haurà dos torns de taller: Primer torn: de 10’30h a 11’15h. Segon torn: d’11’30h a 12’15h.

Taller de danses populars catalanes amb Bitrac dansa (Dansa) (Tradició). Descobreix els passos de ball de les danses tradicionals de la mà de l’Alba Llobet. Hi haurà dos torns: Primer torn: De les 10’30h a les 11’30h taller de danses populars per a infants de 5 anys en endavant. Segon torn: De les 12h a la 13h taller de danses populars per a adults de 16 anys en endavant. (Cal dur roba i calçat còmode).

Pantalla Oberta: Escoltem el cinema (Cinema) (Ciència). Vols descobrir com es fa una banda sonora i com es posen els efectes especials? En Toni Cuadras i l’Alberto Faro t’ensenyaran els secrets per posar música sobre les escenes d’alguns clàssics del cinema. Hi haurà dos torns per al taller: Primer torn: De les 11:30h a les 12:15h. Segon torn: De les 13:30h a les 14:15h.

Aqua Centre Igualada: Petits matemàtics (Intel·ligència matemàtica). Edat recomanada: Dels 6 als 12 anys. Amb jocs diferents, gimcanes de números, raonaments deductius, fórmules, etc. ens apropem al meravellós món de les matemàtiques.

Aqua Centre Igualada: Little Xefs (Creació culinària). Edat recomanada: Dels 6 als 12 anys. Amb plats freds, creativitat i anglès, aconseguim despertar la curiositat per la cuina. Activitat totalment en anglès.

Aqua Centre Igualada: Juguem amb intel·ligència. Petits escriptors (intel·ligència lingüística). Edat recomanada: Dels 6 als 12 anys. Són moltes les maneres d’escriure i expressar-nos amb el llenguatge. Ens apropem al món de les lletres amb jocs i creacions literàries, contes, etc. gaudint i aprenent entre tots la importància del llenguatge, la creativitat i la comunicació.

Cristina García: Taller de joieria per a infants. (Manualitats) (Innovació). Crea els teus propis anells per a qualsevol dels teus dits a partir de cintes de colors, fusta i enjoia’t!

Aplec, Associació Promotora de la Llengua Catalana: Aplegamots (Llengua) (Tradició). Jocs de llengua per als més petits, passatemps, sopes de lletres…Vine i posa-hi paraules!

ARMPA Club Social Aidar: L’Arbre de Nadal. (Manualitats) (Tradició). Fes-te un arbre de Nadal amb papers de revistes reciclats i cartrons. Decora’l al teu gust i guarneix casa teva per aquestes festes. Primer taller: De les 10:00h. a les 12:00h.

ARMPA Club Social Aidar: Crea la teva pròpia decoració de Nadal. (Manualitats) (Tradició). Per acompanyar la decoració de la teva llar et proposem crear una petita torreta o si ho prefereixes un original centre de taula nadalenc! Segon taller: De les 12:00h. a les 14:00h.

Tatanka: Viu la música! (Manualitats). 3 tallers en un. L’Associació per l’educació mediambiental Tatanka et proposa fer 3 espais on construiràs guitarres, pals de pluja i maraques per endur-te a casa i poder tocar amb els amics.

Àngel Laguna: Música reciclada. (Manualitats). Construeix els teus instruments a partir de materials econòmics o en desús! Crearàs la teva pròpia flauta, una fantàstica calimva i tambors.

Patitrobada: Fes-te el joc. Jugarem amb xapes de refrescos, naips vells, paper, bolis… Crea un circuit de guix dibuixat al terra per fer curses de xapes que abans hauràs pintat o aprèn alguns dels jocs més famosos per jugar darrere les llibretes.

Susana Caro: Taller de xapes. Vine i fes-te la teva xapeta per posar-te-la a la solapa, a la maleta, a l’estoig o allà on vulguis.

Més actes de dissabte 1

A les 12h, i fins les 14h, es farà el mercat 'Canviï qui pugui' serà les 12:00h. Es podrà portar estris que no es facin servir, fòtils, llibres, roba, qualsevol cosa que es tingui abandonada per casa i canviar-la pel què més agradi entre el què la resta de visitants hi deixi.

I a les 13:00h. començarà el vermut-concert de Pribiz per cloure el matí amb música.

A les 16h, a la plaça de l’Ajuntament, es durà a terme la Fura del Faustet, una gimcana oberta a tots els nens i nenes de 6 a 12 anys amb l’objectiu de trobar la figura de Sant Faust. Les inscripcions es faran a la mateixa plaça de l’Ajuntament i serà organitzat pels agrupaments escoltes Jaume Caresmar, Torxa, Movi de Tous i les corals Verdums i Gatzara. L’acte acabarà a les 7 a la plaça Pius XII amb una xocolatada pels més petits i rom cremat per als més grans, i amb la rebuda de Sant Faust.

A les 21h, a la mateixa plaça hi haurà el pregó de la Festa, i l’inici de les inscripcions de la Fura del Faust. Enguany, aquesta activitat es presenta com la 1a edició de les olimpíades d’hivern d’Igualada, que depara divertides proves per als participants. L’activitat començarà a les 21.30h del vespre de la plaça de l’Ajuntament, i comptarà amb diferents proves i un sopar popular a l’Ou com balla. La nit acabarà amb la Festa de Sant Faust, amb música i Punxa Discos

Diumenge 2

En l'últim dia de festa es farà una cercavila, a les 12h, que sortirà de la plaça Pius XII i que comptarà amb una actuació final de Bitrac Dansa i els trabucaires d'Igualada

Al migdia, a les 14h, hi haurà un cargolada popular a Cal Tabola (el local dels Moixiganguers) com a cloenda dels actes, organitzada per la Confraria de la Vinyala de l’Anoia.

Es pot consultar tot el detall del programa a la pàgina web de lacoll@nada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.