TORNAR
PUBLICITAT

La Plataforma per la retirada del Pla Director presenta un recurs per declarar-lo nul

"El pla aprovat difereix molt del que hi havia a exposició pública"

societat
Dimecres, 11 març 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Plataforma per la Retirada del Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena han presentat davant del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques un recurs de reposició que demana que es declari nul perquè al seu entendre difereix en molt al que estava a exposició pública, ja que presenta un increment de 90 hectàrees de la superfície afectada.

Fragment del Sòl urbanitzable residencial del planejament vigent i modificacions

Des de la Plataforma insisteixen que en el cas que el Conseller no declari nul el Pla Aprovat Definitivament la Plataforma està disposada a presentar recurs al Tribunal Contenciós Administratiu i així fins arribar a les institucions Europees. “Si és declarat nul –informen - fet que no hi ha altre remei que passi, i en el cas de redactar un nou Pla Director, seria la quarta vegada que el DPTOP trauria a exposició pública un mateix Pla Director Urbanístic, quedant palesa la manera barroera i absolutament inacceptable de treballar que te aquest Departament quan Planifica sobre el territori, d’esquena a la societat civil i sense seguir la normativa que el mateix Departament ha creat”.

Assenyalen que potser el Pla hauria estat acceptable si s’hagués reduït l’afectació a la vista de la gran quantitat d’al•legacions que es van presentar quan estava a exposició pública amb motiu de l’Aprovació Inicial. Adjunten, al recurs, una comparativa de la superfície afectada (augment del 30%) i els habitatges previstos (un 40% més). Veure document.

Reiteren que “també la superfície industrial afectava a augmentat de manera injustificada, augmentat el Polígon Industrial del Creixement Nord i també una nova ampliació del Polígon dels Plans de la Tossa a Montbui”.

Consideren molt greu que en l’aprovació inicial es digués que la gran afectació de sòl agrícola del Creixement Nord ocuparia a 7.087 treballadors i que ara, una vegada aprovat definitivament, tot i haver-hi afegit 35 Hectàrees més, resulta que els ocupats previstos passen a ser de 2.121 treballadors. “Ens sembla un estafa a la gent de la nostra comarca i un insult a la gent de bona fe potser havia recolzat la ocupació d’una gran quantitat de sòl agrícola, amb sacrificis de molts pagesos, a canvi de poder obtenir un espai per ocupar a gran quantitat de gent i oferir així noves possibilitats als treballadors de la comarca”.

En aquesta línia demanen que: “S’admeti el recurs i es declari nul de ple dret el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena aprovat definitivament, per no haver seguit la tramitació establerta legalment, ja que per les modificacions substancials que s’han afegit, el text actual necessitaria d’una nova aprovació inicial i una nova exposició pública abans de poder procedir a la seva aprovació definitiva”.


12 Comentaris

j

josep

igualada

12 de març 2009.14:28h

Respondre

Antoni,
com ja s’ha comentat algunes vegades, planificar és bo si es planifica bé. Si es planifica malament, planificar és dolent.
L’argument de quantitat de llocs de treball... Llegir més pagesos/industries és absurt.
Quants llocs de treball d’alcalde ofereix igualada? Només un. Doncs fora l’alcalde, que gasta molt pressupost en viatges, dietes, despatxos, etc, Ubicarem a l’ajuntament una indústria on l’alcalde podrar treballar en economia productiva,sortirà més barat, i de passada la empresa oferirà més llocs de treball. Absurt.
Ens aporten alguna cosa els pagesos i el món rural? ho necessitem com a societat?
Rumia-ho,...

p

pages

12 de març 2009.13:40h

Respondre

bon amic Antoni, la ratio hactareas afectades per ocupat en el sol industrial i agrari es molt diferent, es evident mai s’ha utilitzat com argument, ja que no, es molt feble, es inexistent!!!!!
el... Llegir més problema i argument és que no es tracta igual un industrial que un pages i aixó si que es argument. perquè el pages se l’expropia i a l’industrial se’l deixa dicidir si ocupa o no el seu solar????????.Es a dir el pages ho ha de deixar tot per poder fer industrias i l’industrial pot decidir si es construeixen o no, o es que el pla director te previst expropiar tots els solars (industrials o no) i tots els pisos buits, en nom del bé comú.
a si al pages a nivell fiscal si que se’l tracta com empresari, per res més....

vinga salut i força

A

Antoni

12 de març 2009.12:43h

Respondre

És inaudit que després de les destroces que s’han fet en el territori al llarg de tants anys, ara ens volguem oposar a la primera planificació que es fa en la història del país del seu... Llegir més creixement. La primera vegada que es vol posar ordre i tot son pegues.Ningú diu que el creixement hagi de ser avui per demà. Si es creix, es creixarà de forma planificada, i si no es creix no es cremarà territori perquè serà inútil. En un altre sentit, voler anteposar els llocs de treball industrial al del pagesos és del tot inútil. Mireu-vos-ho com volgueu, quin ratio persona hectàrea té la indústria i quin ratio persona hectarea té l’activitat agrícola?. Millor que no utilitzeu aquest argument per atacar el pla director és molt feble.

m

maria

12 de març 2009.12:43h

Respondre

hola, em fa molta por llegir aquests comentaris. reponent en lluiset si tens por que els de convergència facin el ”seu”pla director,!!!!! estas afirmant que els socialistes s’han fet el... Llegir més ”seu”, pla director. llavors qui farà el Pla director de TOTS!!!!
ALBERT, el trist és que paguem per fer les coses al servei de la societat i no al servei d’alguns o.... no es retrasa el Pla director, el que es vol es que es vagi segons els objectius i criteris pel que va estar creat.

l

laura

igualada

12 de març 2009.10:30h

Respondre

a:
la plataforma recull les inquietuds sobre el pla de centenars d’anoiencs que en el seu moment van presentar al·legacions i van ser rebutjades per la generalitat.
Si tots els ciutadans fóssim... Llegir més tan conformistes com tu pretens els polítics farien de nosaltres el què voldrien (que de fet, ja ho fan però com que tenim el dret a protestar pel què no ens sembla bé, ho fem).

J

Jordi

Igualada

11 de març 2009.20:23h

Respondre

Crec que la plataforma està fent una bona feina. Que les administracions facin la feina ben feta. Afegir coses a l’aprovació definitiva que no estaven en exposició pública és molt lleig.

j

josep

igualada

11 de març 2009.18:41h

Respondre

a, és una mica difícil entendre el teu comentari. Et recomano que llegeixis el pla director i que després opinis tu mateix i no hagis de creure’t el que et diguin les versions oficials. Per... Llegir més cert, el recurs presentat per la plataforma està penjat amb la notícia. Llegeix-el i opina si poden tenir raó o no.

Curiòs que la plataforma per la retirada només és una de les més de 150 entitats d’arreu del país que han notat que les actuacions de la generalitat acostumen a oblidar el respecte pel territori, la seva gent i el seu entorm mediambiental i que convoquen a una manifestació a Barcelona pel 22 de març (http://22marc2009.blogspot.com). Alguna coseta malament potser si que deuen fer els de la gene.

a

a

igualada

11 de març 2009.14:25h

Respondre

pero a més, crec que s’està decidint molt rapid que la aprovació definitiva ”esta mal feta”. Si ho diu la plataforma, ha de ser veritat per força?
Ja sabem que la plataforma només estara... Llegir més contenta si es retira el pla director, per tant, per que ha de ser sempre una veritat absoluta el que ells diuen? EL seu objectiu es clar: retirada del pla director (com diu el nom de la plataforma).
I si s’equivoquessin en algo?
Com sabem que tenen tanta rao i sempre tanta rao? I si ells no han explicat tota la veritat, com faria un politic qualsevol? Per que dic jo, lo facil, es dir ”no al creixement”.
Si algu de la plataforma diu: ”eps, mira aquests especuladors que ens volen destrossar el territori”, no diras tu automaticament ”si! Es veritat, ens volen destroçar el territori, deu ser que PTOP ha nascut per destrossar l’anoia”. Clar, presentat així... i amb una campanya als mitjans tant notable...
Per que, sicerament, us pregunto, per que creieu vosaltres que es fa el pla director? Crec que les respostes que donareu seran les oficials, les de la plafaforma (hi ha oficial, la de PTOP, i la oficial de la plataforma).

Bueno, el comentari es per animar el cotarro i portar una mica la contraria, a veure que en surt.

A

Albert Rossell

Igualada

11 de març 2009.13:51h

Respondre

Que la Generalitat no faci com cal la seva feina és una mala notícia. Que el Pla Director quedés anul·lat i s’endarrerís més tot seria una pitjor notícia encara.

Un apunt més: no és el... Llegir més millor moment per tocar allò que no sona a la conselleria que ha de decidir on va l’aerorport.

j

josep

igualada

11 de març 2009.11:02h

Respondre

Ja és ben trist que la Generalitat no sàpiga o no vulgui seguir els procediments legals. Que la llei obligui a aprovar el que s’ha exposat al públic, no em sembla pas una bajanada. És un mínim... Llegir més democràtic. Sino ja no calien ni exposicions públiques ni al·legacions.

No s’entén de cap manera perquè aproven un pla amb més afectació de sòl i menys llocs de treball del que havíen exposat al públic. Qualsevol se n’adona que això no és pot fer. La llei explicita que canviar sustancialment un pla, per exemple ampliant l’afectació, després de l’exposició pública el fa nul. S’han begut l’enteniment!.

Lluïset, recordo bé el teu mail dient que si el pla estava mal fet el afectats podien recórrer a la justícia. Ara t’estripes les vestimentes i els desqualifiques d’entrada sense ni valorar si el recurs té alguna raó de ser. Quan qualifiques d’estúpid i bajanada has de dir perquè. El no fer-ho, converteix el teu comentari en estúpid, en una bajanada.

Posats a pontificar, com en Lluïset, també ho faré. Un pla director ben fet és necessari i seria útil. Un pla director tan mal fet com l’actual és injust, antidemocràtic i perniciós pel futur de la Conca.

S

Santi Sagalés

11 de març 2009.10:42h

Respondre

Molt bé, Lluiset! Segur que la consitució europea que està aturada era bona perquè venia d’Europa. L’Estatut català que encara està per aplicar-se també era bo perquè millor allò que... Llegir més res... Quina estupidesa qüestionar-se allò que el poder polític vol tirar endavant, amb ”recursos estúpids i bajanades” que no porten enlloc. Ara que hi penso: no aniríem més ràpid sense partits d’oposició als governs de torn?

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

11 de març 2009.08:33h

Respondre

Això em recorda a algú que va tenir molts anys parada la construcció de l’autovia fins a Lleida per seguir fent calers a la Panadella. En aquesta comarca sempre ens perdem amb recursos estúpids... Llegir més i bajanades. El Pla Director és molt millor que no fer res, però està clar que l’únic que aconseguiran amb aquest recurs és endarrerir això fins que arribi un govern de Convergència que farà el ”seu” Pla Director a mida dels que ara es queixen...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.