TORNAR

Els candidats anoiencs voten en una jornada que qualifiquen 'de molt important pel país'

Animen a la participació

politica
Diumenge, 25 novembre 2012. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Abans del migdia tots els candidats anoiencs de les formacions polítiques amb representació al Parlament ja han exercit el seu vot. La majoria, acompanyats per les seves famílies, han destacat la transcendència d’aquests comicis i han animat a la participació.

Alba Verges (ERC)

Teo Romero (PSC)

Eusebi Alonso (ICV)

Maria Senserrich (CIU)

Pere Calbó (PP)

Ignasi Vich (SI)

A les 9h del matí, puntuals, els 78 col·legis electorals de la comarca han obert les portes d’aquesta jornada electoral. Segons la Junta electoral no s’ha produït cap incident i de moment, la normalitat és la tònica del dia.

Abans de les 13h els candidats anoiencs de les formacions polítiques amb representació al Parlament ja han exercit el seu vot al col•legi corresponent.

El més matiner ha estat Ignasi Vich, de Solidaritat Catalana. Acompanyat de la seva família, Vich ha votat a l’Arxiu Comarcal d’Igualada a les 10:15h. Vich afirma que aquesta serà una ‘jornada important per la història del país, un pas més per la independència’, i espera que la gent voti i sobretot que ho faci ‘coneixent les conseqüències de la seva l’opció’.

Un quart més tard, entrava Pere Calbó al col·legi de les oficines del Patronat d’Esports Municipal, a les Comes. El número 3 del Partit Popular ha emès el seu vot i ha animat als ciutadans a participar en aquestes eleccions. Calbó qualifica la jornada de molt important i opina que ‘aquesta nit hi haurà sorpreses’. No veu clara una majoria absoluta de CIU ‘per que la segona part de la campanya ha tingut una baixada amb el canvi de lema’.

Precisament la candidata de CIU, Maria Senserrich ha votat a les 11h del matí al col·legi de la Kaserna, el mateix lloc on per cert, també ha votat l’alcalde d’Igualada uns minuts abans. Senserrich, acompanyada de la seva parella i el seu fill, ha emès el seu vot i ha assegurat que ‘és la primera vegada que he de fer cua per votar’. Això, afegeix, ‘espero que sigui un bon símptoma de que la participació serà alta’ en aquesta jornada electoral.

Mitja hora més tard, a la Vínicola de Santa Margarida de Montbui, Eusebi Alonso ha exercit el seu vot. El candidat d’ICV també anima a la població a votar per que ‘són unes eleccions importants pel país’, i desitja que del resultat que en surti ‘es compleixin les promeses electorals i no es faci cap pas enrere’.

També a Montbui, però al col·legi Garcia Lorca, ha votat el candidat del PSC i alcalde del municipi. Ho ha fet a les 12h acompanyat de la seva parella i fills. Teo Romero ha animat a la gent a votar per que ‘aquest és un dret democràtic que tenen’. Romero, que al vespre estarà a Barcelona amb la gent del seu partit, preveu que ‘els resultats donaran sorpreses a més d’un’.

Finalment, i passades les 12h, la candidata d’ERC Alba Vergés, ha vot fet efectiu el seu dret al vot al col•legi electoral del Ramon Castelltort d’Igualada. Vergés, que anava acompanyada dels seus pares i el seu fill Nil de tres mesos, ha manifestat que hi ha una ‘bona participació. Lliçó de democràcia’ i que estava ‘emocionada de viure aquest moment amb ell (el seu fill Nil). Li explicaré que ho vam fer perquè ell fos lliure’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.