TORNAR

Més de 1500 persones es manifesten pels carrers d’Igualada en la jornada de vaga

La protesta ha finalitzat sense incidents importants

economia
Dimecres, 14 novembre 2012. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Multitudinària manifestació la que s’ha viscut aquest dimecres a la tarda a Igualada en motiu de la vaga general. Sindicats majoritaris, diverses plataformes ciutadanes i anoiencs de totes les edats han sortit al carrer contra les polítiques econòmiques del govern. La protesta ha finalitzat sense incidents importants, però si actes vandàlics contra entitats bancàries.

Manifestació de la vaga general, 14N

Manifestació de la vaga general, 14N

Manifestació de la vaga general, 14N

Manifestació de la vaga general, 14N  Foto: O.P.

Manifestació de la vaga general, 14N

Manifestació de la vaga general, 14N

Més de 1500 persones han sortit al carrer aquest dimecres, dia de vaga general, per protestar contra les polítiques econòmiques del govern i les retallades socials.

El lema ‘Que no ens prenguin el futur. Hi ha culpables, tenim solucions’ encapçalava la manifestació que ha sortit del mercat de la Masuca i ha recorregut el carrers més cèntrics de la ciutat, com la Soledat, Rambles, plaça de la Creu, Argent i finalment plaça de l’Ajuntament.

Membres dels sindicats d'UGT, CCOO i CGT han acudit a la protesta, on també s’hi han sumat ciutadans de totes les edats amb banderes sindicals, senyeres i algunes banderes republicanes. Diverses plataformes i organitzacions anoienques també han secundat la manifestació com: la Plataforma en defensa d'una Escola Pública i de qualitat de l'Anoia, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a l’Anoia, Plataforma contra les retallades, entre altres. També hi ha assistit el grup d'anticapitalistes que aquest matí s’han manifestat per Igualada.

La marxa ha transcorregut, en general, amb normalitat i ha tingut un to festiu. Entre petard i petard els manifestants cridaven consignes contra les retallades, contra el PP, i també feien una crida a la resta de ciutadans per que es sumessin a la reivindicació amb frases com 'U-ne-te, no, nos mires' o 'manifestació, baixa del balcó'.

Actes vandàlics

Destacar que al seu pas per davant de diverses entitats bancàries, alguns manifestants han enganxat adhesius als vidres de les oficiones on es llegia ‘Este banco engaña, estafa y echa a la gente de su casa‘, i l’oficina de La Caixa de la Rambla, a més a més, han tirat pintura contra la porta.

També la seu de Banc Santander a Igualada, situada a la Rambla, cantonada amb el carrer sant Magí, un grup de manifestants han mig tapat l'entrada amb totxanes.

Final dividit

La protesta ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament on els sindicats han llegit el manifest, però una part dels manifestants s’han quedat a la plaça de la Creu, on també han llegit un altre manifest. Es tracta de la Plataforma en defensa d'una Escola Pública i de qualitat de l'Anoia, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a l’Anoia, i bloc anticapitalista de l'Anoia.

Abans de finalitzar la protesta, els manifestants de la plaça de la Creu han cremat un ninot que portava la cara del president Artur Mas.

Fotogaleria


7 Comentaris

S

Severiano Durán

IGUALADA

16 de novembre 2012.12:30h

Respondre

La huelga del 14N ha sido un éxito, sin entrar a valorar porcentages de seguimiento y pese a las dificultades que conlleva el hacer huelga en la situación actual, por ello muchos trabajadores/ras y... Llegir més ciudadanos respaldarón con su presencia en la manifestación la convocatoría.Esta no era una huelga estrictamente laboral, era una jornada de protesta social y ciudadana contra las políticas de los gobiernos en matería de derechos sociales y laborales. Es una pena que se diluya el contenido de las reivindaciones y que la noticia y el protagonismo se centre en la violencia de los mossos (que condeno) y de ciertos colectivos.Sobre las pintadas ”que cada cual aguante su vela”, pero en las huelgas generales últimas, CCOO sindicato del cual he sido secretario general de l’Anoia, no hemos utilizado este metodo, ni para informar, ni para presionar, para ello tenemos las pancartas, carteles octavillas (hemos repartido más de 10.000), y un dia con altavozes,Cada colectivo convocante debe responsabilizarse de sus actos, en este caso nos desmarcamos, simplemente para que quede claro, el resto son stuaciones que se dan en cualquier huelga general, y de persistir la situación actual, de la huelga general se podría pasar a otros estados más peligrosos. ME CHOCA QUE LOS COMERCIANTES DE IGUALADA SITUEN LAS PINTADAS COMO ELEMENTO CENTRAL DE LA JORNADA, cuando la reflexión de estos antes y después debería pasar por compartir su situación con la de la población, y que a igual que ellos lo están pasando mal,y que una parte de sus clientes o ex-clientes comparten el cabreo general.No quiero entrar en las políticas llevadas por los gobiernos sobre el comercio de proximidad, pero los pequeños comerciantes si que deberían entrar a igual que lo ha hecho el colectivo de autónomos y otros, pero parece ser que en este pais ultimamente preocupan otras cosas más que lo tapan todo.

M

Marc

Igualada

15 de novembre 2012.19:30h

Respondre

Agraeixo profundament als simpàtics manifestants que ahir van pintar unes agradables consignes amb esprai al meu portal, pintat fa només dos mesos.
Això és el políticament correcte que dic... Llegir més aquí. El políticament incorrecte els ho hauria fet a ells si els arribo a enganxar.
Si ells generalitzen a la seva manera i enlloc de pintar la seu del PP o la de CIU pinten casa meva, jo també em sento legitimat per generalitzar i dir que els piquets, les vagues i els vàndals no són dignes d’aquesta societat ni d’aquest segle. Mentre es comportin així, amb la cara tapada, intimidant i perjudicant el pròjim, no em mereixen cap d’ells ni el més mínim respecte.

O

Observador

Igualada

15 de novembre 2012.17:26h

Respondre

Molt bé per la gent que es va manifestar pacificament i van defensar els seus drets com a treballadors.
Molt malament pels vandals que no saben el que és una manifestació.
Es van passar el matí... Llegir més intentant intimidar comerciants custodiats per la policia i un cop es van integrar a la manifestació van perdre la por i es van dedicar a embrutar els llocs on els seus ”papes” tenen els diners. Va ser molt poc espontani.

R

Raphanus brassica

Igualada

15 de novembre 2012.16:41h

Respondre

Autònom: Fixa’t bé que a l’article no es parla de pintar botigues, la qual cosa em sembla fatal. Només dic que enganxar adhesius (no dic pintades) a les seus de les entitats bancàries em... Llegir més sembla una forma lícita de protesta i no pas un acte vandàlic.

A

Autònom

igualada

15 de novembre 2012.16:22h

Respondre

Raphanus, a tu no et van pintar la botiga, oi ?

i

igualadí

15 de novembre 2012.15:33h

Respondre

Només ? Quin ”èxit”

R

Raphanus brassica

Igualada

15 de novembre 2012.14:48h

Respondre

Vàndal: Persona que destrueix o malmet una obra d’art, una cosa bella o útil, etc., sense cap necessitat. Això és el que diu el Diccionari de l’IEC. Em sembla que enganxar adhesius, o fins i... Llegir més tot construir una paret metafòrica amb totxos, no s’adiu ben bé a la definició de vàndal o vandàlic (a no ser que ho hagués fet algun successor d’aquest poble germànic, la quals cosa desconec però no caldria descartar vista la pinta d’algun manifestant). Em sembla que l’esperit no era destruir ni malmetre sinó denunciar. A més caldria plantejar-se si una oficina bancària és una obra d’art o una cosa bella. Potser sí que es útil (per segons qui...).

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.