TORNAR

Campanya per recollir taps de plàstic per a uns bessons igualadins

Es necessiten 15 tones de taps per comprar dues cadires adaptades

societat
Dijous, 8 novembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
No fa ni un any que Igualada es va bolcar per recollir taps de plàstic per l’Ona, una nena amb una discapacitat psicomotora severa que necessitava una cadira de rodes. Doncs bé, ara s’ha engegat una nova campanya, en aquest cas per uns bessons de 7 anys que necessiten dues cadires adaptades.

Montse Mauri, la mare, i el regidor de Sanitat Fermí Capdevila, presentant la campanya

La Laia i el Biel són dos bessons igualadins de 7 anys, que des dels 5 mesos, i a causa d’una epilèpsia, pateixen una malaltia de caire neurològic.

Aquests dos germans van diàriament a Barcelona a una escola en educació especial per que a Igualada no hi ha cap centre on els puguin atendre. El cost de l’escola el paga íntegrament la família i ara es troben que han d’adquirir cadiretes pel cotxe adaptades. La mare dels bessons, Montse Mauri, explica que ‘necessitem aquestes cadires per que les cadiretes estàndards no els subjecten amb total seguretat, i cada vegada que hem de portar els nens a Barcelona hi hem d’anar dues persones per vigilar els petits durant el viatge’.

Necessiten 15 tones

Cadascuna d’aquestes cadires té un preu al voltant dels 1.700 euros i per poder-les pagar, la família ha iniciat una campanya de recollida de taps de plàstic.

En total necessiten unes 15 tones de taps, els quals després vendran a una empresa de reciclatge i, amb els diners obtinguts compraran les cadires per la Laia i el Biel.

Punts de recollida

L’Ajuntament d’Igualada col·labora en aquesta iniciativa, i a partir de la propera setmana, s’instal·laran contenidors de recollida en diferents espais municipals com el vestíbul del mateix Ajuntament, l’Escola de Música, el Patronat d’Esports, el Mercat de la Masuca, la Biblioteca i els centres cívics, on tothom que hi col·labori els podrà dipositar. La campanya també s'estendrà per altres municipis de la comarca i algun de Catalunya com Berga.

També hi col·labora l’Associació Cultural Les Comes, entitat que ja va ajudar a l’Ona en el seu moment. Aquesta associació s’encarregarà de recollir els taps i de portar-los a l’empresa de reciclatge per vendre’ls. De moment han recollit 500 quilos de taps.

La família del Biel i la Laia conviden als comerços de la ciutat i a tots als igualadins a afegir-se a la campanya. Només cal que contactin a l’adreça de correu electrònic labitaps@hotmail.com.


3 Comentaris

P

Pep

Anoia

8 de novembre 2012.12:41h

Respondre

Amb tots els respectes, però l’afirmació ”van diàriament a Barcelona a una escola en educació especial per que a Igualada no hi ha cap centre on els puguin atendre” em sembla que no... Llegir més s’ajusta a la realitat de la nostra comarca, on si alguna cosa funciona és l’atenció a les persones amb disminució, de totes les edats.

M

Montse

8 de novembre 2012.10:10h

Respondre

També és podria facilitar un núm. de compte bancari on poder fer aportacions, encara que siguin petites quantitat, segur que entre tots podem agilitzar la compra. (Ja tinc una bossa plena de taps)

T

Tresa de Igualada

ig

8 de novembre 2012.08:09h

Respondre

l ajuntament va dona crec que mes de 12000€ a la fundacio Vicens Ferrer per un pais que te la bomba atomica i el millor exercit del mon i no tenim 1800 per finazar les cadiretes fixin se que dic... Llegir més finanzar
La solidaritat ben entesa comensa per un mateix.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.