TORNAR

Es manté el servei de transport escolar de Cabrera d'Anoia i Piera a l'espera d'un acord amb la Generalitat

El Consell Comarcal prorroga la suspensió del servei 15 dies

Dilluns, 9 març 2009. 15:36. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El servei d'autobusos escolars no obligatoris de Cabrera d'Anoia i Piera ha funcionat aquest dilluns amb normalitat després que el Consell Comarcal de l'Anoia aprovés una moratòria a l'acord de suspendre el servei i es dóna un termini màxim de quinze dies per estudiar una solució amb la Generalitat. El transport escolar no obligatori és una competència de la Generalitat però té delegat el servei al Consell Comarcal de l'Anoia.

El CEIP Creixà

Infants del CEIP Cabrera d'Igualada

Un dels centres afectats pel servei, CEIP Les Flandes

Segons dades facilitades pel Consell Comarcal de l'Anoia, el cost del transport escolar no obligatori és del 1.105.908 euros i el consell en rep només 594.194,47 euros de la Generalitat. En conseqüència, aquest curs cinc ajuntaments de l'Anoia, Cabrera d'Anoia, Masquefa, Òdena, Piera i la Torre de Claramunt, han d'assumir més de mig milió d'euros –en concret, 511.713,53 euros- per poder prestar aquest servei sense 'ni tan sols tenir-ne la competència'. Aquests ajuntaments ja van haver d'assumir el curs passat més de 129.851,86 euros.

Els Ajuntaments de Masquefa, Òdena i La Torre de Claramunt han signat un conveni de pagament amb el Consell i, per tant, s'han compromès a pagar si la Generalitat no hi destina més recursos, mentre que els ajuntaments de Piera i Cabrera d'Anoia no l'han signat i, per això, poden quedar-se sense servei.

En aquest moments, a l'Anoia hi ha 1.341 alumnes que usen el transport escolar no obligatori. L'any 2003, quan la Generalitat va congelar la seva aportació, sense incrementar ni tan sols l'IPC, hi havia 908 alumnes. Segons l'ens comarcal, doncs, el servei s'ha incrementat en gairebé un 50% mentre que els recursos de la Generalitat s'han congelat.

El servei de transport no obligatori és el dels alumnes que estudien al seu municipi i que viuen en urbanitzacions o nuclis allunyats. Segons el consell comarcal, molts d'aquests nens ni tan sol poden anar a l'escola a peu i haurien de fer quilòmetres caminant arriscant-se a passar per carreteres sense marges o per terrenys sense enllumenat.

ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.