TORNAR

Eufòria als Moixiganguers pel gran èxit aconseguit al concurs de Castells de Tarragona

Els morats queden en 6è lloc al concurs i aconsegueixen descarregar la torre de set

societat
Diumenge, 7 octubre 2012. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 4 de 8, el 9 de 7, la torre de 7 i el vano de 5, tot descarregat i al primer intent. Aquesta actuació va portar la glòria a la colla castellera igualadina. No només van aconseguir completar la millor actuació de la seva història sinó que els va donar una meritosa sisena posició al Concurs de Castells de Tarragona. Amb aquests bons resultats els morats es van convertir en la 18a millor colla de totes les participants a la cita castellera més important.

2 de 7 descarregat pels Moixiganguers Foto: Marina Méndez

9 de 7 descarregat pels Moixiganguers Foto: Marina Méndez

4 de 8 descarregat pels Moixiganguers Foto: Marina Méndez

Els primers 20 classificats al Concurs de Castells 2012

El 4 de 8, el 9 de 7 i el 2 de 7 descarregats pels Moixganguers a Tarragona. Fotos: Pau Corcelles

Encara incrèduls els Moixiganguers repassaven aquest diumenge la classificació final del Concurs de Castells de Tarragona, que els ha situat entre les millors colles castelleres de tot Catalunya. Més enllà, però, de la sisena posició assolida al Concurs de dissabte, els Moixiganguers celebraven amb eufòria una actuació rècord: per primera vegada van aconseguir descarregar la torre de 7, que se'ls resistia des de feia molts anys, i completar un 9 de 7, a més de descarregar el 4 de 8.

Més de 300 igualadins són els que es van desplaçar dissabte fins a Tarragona per fer realitat l'actuació més ambiciosa que mai s'havia plantejat la colla. Els assajos de la setmana anterior havien estat intensos, profitosos i multitudinaris, i la bona feina es va poder traslladar a la plaça de braus (Tarraco Plaça). A la primera ronda els Moixiganguers van descarregar sense problemes el 4 de 8. Aquesta temporada encara no l'havien pogut descarregar en cap ocasió, ja que per la diada de la Festa Major d'Igualada havia fet llenya després de fer l'aleta.

Amb el 4 de 8 al sac i més tranquils, els igualadins van afrontar un castell que intentaven per primera vegada: un 9 de 7, molt ben valorat al concurs per la seva complexa estructura, formada per un tres de set i tres torres de set. El 9 de 7, descarregat sense problemes, va merèixer els elogis dels castellers de les colles més veteranes, ja que els Moixiganguers van aconseguir completar-lo amb una sola enxaneta, enlloc de tres com és habitual, que va passar d'una torre a l'altra per fer les tres aletes.

Finalment, a la tercera ronda va arribar el castell més esperat de la jornada: la torre de set, un castell que feia dotze anys que intentaven i que només havien aconseguit carregar en una ocasió. Dissabte no només la van carregar sinó que també la van descarregar i al primer intent. Aquest va ser, de llarg, el castell més celebrat per la colla, especialment pels moixiganguers més veterans conscients de fins a quin punt descarregar aquell castell suposava treure's l'espina que tenien clavada des que l'havien intentat per primera vegada l'any 2000. L'actuació es va cloure amb un vano de 5.

El Concurs de Castells de Tarragona és la cita més important del calendari casteller. Es fa cada dos anys i enguany, per primera vegada, se celebrava en dues jornades: dissabte a la tarda, a la qual hi participaven les colles de vuit pisos com els Moixiganguers, i diumenge al matí, reservat per a les colles més grans. El vencedor del Concurs han estat els Castellers de Vilafranca, i els Moixiganguers d'Igualada han quedat en 18a posició, un lloc meritós tenint en compte que hi ha més de 60 colles castelleres arreu dels Països Catalans.

Els Moixiganguers han allargat la celebració d'aquesta fita històrica aquest diumenge a la tarda al seu local, Cal Tabola, i han volgut agraïr a totes les persones que van anar fins a Tarragona a ajudar la colla tal i com demanaven a la campanya 'Amb les teves mans aixecarem Igualada'. També es va desplaçar fins a Tarragona per fer costat als castellers igualadins la regidora de Dinamització Econòmica Àngels Chacón, que va posar l'èmfasi en la projecció de la ciutat d'Igualada que fan els Moixiganguers. El Concurs va tenir un ampli ressò mediàtic durant tot el cap de setmana, i els mitjans de comunicació d'arreu del país van reflectir la fita moixiganguera.

Una actuació que quedarà per al record i que suposarà un revulsiu per a la colla, que encara no ha acabat temporada i vol repetir aquests grans castells a les actuacions que els queden: Vilafranca, Montserrat i la Diada de la Colla.

2 de 7

9 de 7

4 de 8

Vano de 5


7 Comentaris

J

Jordi

Igualada

9 d'octubre 2012.15:09h

Respondre

Moltes gràcies a tots els qui hi vau ser, i esperem que si no sou membres de la colla, ens podem anar trobant sovint. D’altra banda cal felicitar Canal Taronja, que a través d’una xarxa... Llegir més d’emissores locals, va fer una retransmissió extraordinària. Seguir el concurs el diumenge, on els castells es retransmetien com si fos un partit de futbol, realment és per felicitar-los. I van aconseguir el més important, és a dir, que la retransmissió, malgrat els grans castells que es provaven i per tant, el temps que duia muntar els peus, no arribés a fer-se pesada ni monòtona. Entenc que és millor això, que no pas el criteri de TV3, de buscar cares boniques i conegudes, per anar explorant mica en mica aquesta tradició folcklòrica de pujar la gent els uns sobre els altres a diferents viles catalanes. Cal reconèixer, però, l’esforç de mitjans que fa TV3, però penso que un cop fet l’esforç, la manera de presentar el producte podria ser una mica diferent.

J

Jaume

Igualada

8 d'octubre 2012.16:29h

Respondre

Moltes felicitats, Moixiganguers és un orgull que representeu la ciutat per tot Catalunya

J

Josep Marí i Llacuna

IGD

8 d'octubre 2012.09:33h

Respondre

Convidat a participar-hi, vaig assistir a l´asaig del divendres per agafar les normes més elementals. Dissabte va ser l´éxtasi. Aconseguir els objectius que perseguien des de fa anys va ser una... Llegir més joia i una satisfacció. Els morats van tocar el cel.I amb ells, els que feiem una pinya com mai. Abraços, llàgrimes i moltes emocions.
MOLTES FELICITATS A TOTS ELS MOIXIGANGUERS!

M

Montse L

Igualada

8 d'octubre 2012.09:18h

Respondre

Enhorabona Moixiganguers! Sou un orgull per la ciutat. Endavant!!!

A

Anna

Düsseldorf(Alemanya)

8 d'octubre 2012.09:13h

Respondre

Uaaaaaaau d’això se’n diu una bona feina! Moltíssimes felicitats!!!!

P

Pau

7 d'octubre 2012.22:06h

Respondre

Torre de 7. Ja era hora !

J

Josefa Morón Manzano

Igualada

7 d'octubre 2012.21:05h

Respondre

Felicitats! Gent gran, gent bona, gent amb empenta. Quins castells!!! Meravellós!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.