TORNAR

Lluna, sang, sal i exili

En memòria de Maria Mercè Marçal

cultura
Divendres, 6 març 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de 10 anys de la mort de Maria Mercè Marçal, aquest cap de setmana el Teatre de l'Aurora acollirà un espectacle de recordatori, memòria i sobretot respecte per l a vida i obra d'una gran artista, escriptora i pensadora. Sota el títol Lluna, sang, sal i exili, Concepció Ramió i Isabel Casas, recuperen un espectacle-homenatge que es va fer un any després de la seva mort, i que combina música, rapsòdia i dansa.

Imatge de l'espectacle de 1999 (cedida per Maribel Nogué)

Maria Mercè Marçal

L'espectacle

Es basa en la producció literària de l'escriptora, combinant-ho amb música, rapsòdia i dansa, una obra creat per Isabel Casas i Concepció Ramió a partir de l’obra de Maria Mercè Marçal amb Núria Candela com a rapsoda, Neus Puig tocant la flauta, Queralt Roca al clarinet i Eva Gumà amb el violoncel sota la direcció de la compositora Concepció Ramió.

Lluna, sang, sal i exili tindrà lloc aquest dissabte 7 de març a les 10 del vespre al Teatre de l'Aurora. Preud e les entrades, 12€.

Els antecedents

"L'espectacle de 1999 –recorda Ramió-, tot es va fer amb els recursos que tenim a l’abast, les intèrprets eren alumnes de l’escola de música… era més casolà, però vam aconseguir reunir i contactar a moltes persones amb qui d’una manera o altra es va establir una relació, un lligam. Dones d’Igualada tot just naixia i amb la màgia de l’espectacle, de tot plegat, es va marcar un punt i apart en moltes vides.”

El disc

Aquest projecte s'ha materialitzat també en un disc, homònim. La compositora Concepció Ramió ho defineix com “un decorat musical per damunt del qual la lletra, el text n’és el protagonista”. La música embolcalla i acompanya, no té fraseig ni una línea concreta per no interposar-se al text,” és una música oberta on les intèrprets han de reaccionar en funció del que els transmet el poema”.


2 Comentaris

A

ANNA

IGUALADA

7 de març 2009.09:38h

Respondre

Anims Isabel i Concepció !!! i gràcies per l´empenta que teniu en aquests temes. No deixeu mai de tenir aquest bon tarannà!!! Ens veurem!!
A la primera representació ja hi vaig assistir i en... Llegir més guardo un molt bon record!!!

D

Dolors

IGUALADA

6 de març 2009.12:59h

Respondre

Vaig veure aquest espectacle fa 10 anys i també tinc el Cd.
És un treball extraordinari que demà tindrem l’oportunitat de tornar a veure i escoltar amb la veu de la Núria Candela,
Felicitats... Llegir més a la Concepció, la Isabel per la seva empenta i per regalar-nos demà aquest record de l’estimada poeta Maria-Mercè Marçal.
REOMANABLE DE TOTES TOTES!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.