TORNAR

Carme i Orpí es declaren 'territori català lliure'

Els primers de l'Anoia

politica
Dilluns, 24 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Carme i Orpí són des de divendres els dos primers pobles de l'Anoia en declarar-se territori català lliure. Ho van aprovar en el ple municipal.

Ple Orpí

Façana de l'ajuntament de Carme

Ple de Carme

A Catalunya ja hi ha una quinzena de poblacions que s’han declarat ‘territori català lliure’. Les últimes han estat dos municipis de l’Anoia, Carme i Orpí.

Divendres al vespres tots dos pobles van aprovar per majoria absoluta en el ple municipal, declarar-se ‘territori català lliure’. Són les dues primeres poblacions de la comarca en fer-ho i el 14è i 15è de Catalunya en aprovar aquesta moció.

El primer va ser Orpí. La moció va ser presentada pel govern d'Esquerra i va ser aprovada per la resta del ple, els quatre regidors republicans i un de CiU.

Una hora més tard, va ser el torn de l'Ajuntament de Carme amb els cinc vots a favor d'Esquerra i els dos de Convergència.

En la declaració, que podeu llegir en el document adjunt a aquesta notícia, s’insta al Parlament a declarar de forma unilateral la independència de Catalunya en un termini màxim de dos mesos i convocar ‘si s'escau’ un referèndum sobre la independència. Estableix també que, de moment, ‘la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents de forma provisional, a l'espera que el Parlament dicti les noves lleis catalanes’. Demana la creació d'una hisenda pròpia, una administració fiscal i una de justícia i apel·la a 'l’esperit cívic europeu' per donar suport a la independència de Catalunya.

El tercer podria ser Argençola

Aquest dimecres, 26 de setembre, Argençola també votarà una moció similar al ple que celebrarà a les 19h. A més, també votaran per adherir-se a l'Associació de Municipis Independents (AMI).


1 Comentaris

M

Martí Soler

Orpí

24 de setembre 2012.11:48h

Respondre

Els regidors de govern de l’ajuntament d’Orpí són independents. No Es van presentar a les eleccions sota cap signe polític, tot i que, com és evident tenen un marcat accent nacionalista.
Per... Llegir més cert el títol del text adjunt no és del tot correcte, o com a mínim pot generar confusió, Orpí no està declarant la independència de Catalunya, sinó que a partit d’ara només reconeix la Generalitat i està a l’espera que el Parlament de Catalunya dicti la nova llei a aplicar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.