TORNAR

Porquerisses celebra la missa al carrer pel perill d’esfondrament de l’ermita

Els veïns denuncien la de

societat
Dijous, 30 agost 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els veïns de Porquerisses, al terme municipal d’Argençola, veuen amb preocupació l’estat de l’ermita de Sant Genís. El perill d’esfondrament de la teulada ha portat als veïns a celebrar l’ofici de Festa Major al carrer.

Teulada de l'església de Sant Genís

Els veïns de Porquerisses celebrant la missa al carrer

L’Associació de veïns de Porquerisses, al terme municipal d’Argençola, va celebrar la missa de Festa Major a l’aire lliure, al carrer. El motiu és el perill d'esfondrament que presenta la teulada de l’església de Sant Genís.

Els veïns afirmen que és ‘lamentable l’estat de l’església’ i veuen que el col·lapse de part de la teulada ‘amenaça ruïna’. Creuen que sense una actuació ràpida 'és probable que la teulada s'esfondri i llavors el mal serà pitjor'.

Denúncies la manca d'interès

Des de l'Associació de veïns asseguren que ‘hi ha una manca d’interès per part del bisbat i la inoperància de la resta d'institucions que haurien d’interessar-se per mantenir el patrimoni popular s'emboliquen en un laberint de responsabilitats, manca de recursos i excuses legals que albiren un futur molt negre per aquesta senzilla església de poble’.

Les peces artístiques valuoses, que van sobreviure gràcies a la cura dels veïns, van ser retirades i restaurades i hores d'ara es troben a l'exposició ‘Fulgentia’ que hi ha a Igualada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.