TORNAR

La reserva de sòl pel traçat de l'Eix Transversal Ferroviari limita l'actuació sobre el territori

Unió de Pagesos alerta que afecta a explotacions de la Conca d'Òdena

economia
Dimecres, 4 març 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Unió de Pagesos denuncia que la reserva de sòl que ha fet el Govern per a la futura implantació de l'Eix Ferroviari Transversal té implicacions en els usos que es poden fer sobre el territori perquè introdueix restriccions, suposa un greuge i hipoteca 'sense límit de temps' a les explotacions agràries afectades. A l'Anoia, el sindicat alerta que les conseqüències són directes per diverses explotacions dels municipis de la Conca d'Òdena. Davant d'aquesta situació, Unió de Pagesos ha convocat aquest divendres a Igualada una assemblea amb l'objectiu d'informar als afectats pel projecte.

Segons Unió de Pagesos, on es concentra la principal reserva de sòl a l'Anoia és a la Conca d'Òdena i, sobretot, al municipi que li dóna nom. El Coordinador Comarcal d'Unió de Pagesos a l'Anoia Joan Vidal, assegura que el Pla Director condiciona el que es pot fer en aquella propietat i, a la vegada, disminueix el valor de la finca. 'El document té una repercussió econòmica i social més que una afectació visual i paisatgística', ha precisat.

Per Vidal, és 'excessiu' l'afectació que preveu el Pla Director de l'Eix Ferroviari Transversal i està convençut que si mai es fa el projecte 'no serà així' sinó molt més senzill. 'Qui l'ha fet s'ha recreat en el projecte perquè és gratuït afectar el terreny sobre un plànol', ha denunciat, i reclama que el document sigui 'més realista'.

Amb l'assemblea, Unió de Pagesos vol que els propietaris dels terrenys puguin presentar al·legacions durant el període d'exposició pública del document, que està obert fins al 19 de març.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.