TORNAR
PUBLICITAT

El PSC denuncia la qualitat de l'aigua del riu Anoia i la manca de clavegueram a Piera

Els diputats Jordi Terrades i Roberto Labandera van visitar la comarca

Dimecres, 25 juliol 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns els diputats Jordi Terrades i Roberto Labandera van visitar els municipis anoiencs de la Pobla de Claramunt i Piera. Durant les visites els grups municipals socialistes locals van exposar i denunciar l'empitjorament de la qualitat de l'aigua del riu Anoia i la manca de clavegueres en algunes urbanitzacions.

Els diputats del PSC Jordi Terrades i Roberto Labandera durant la visita a Piera

Els diputats del PSC Jordi Terrades i Roberto Labandera durant la visita a La Pobla de Claramunt

Riu Anoia

Aquest dilluns els diputats Jordi Terrades i Roberto Labandera van visitar els municipis anoiencs de la Pobla de Claramunt i Piera. Al llarg de la visita van ser acompanyats per Xavier Figueres, Secretari d’Organització del PSC-Anoia, Carles Cuerva, Secretari d’Acció Política, Formació i Sectorials del PSC-Anoia, i Josep Montes, regidor del Bruc.

'Empitjorament de la qualitat de l'aigua de l'Anoia'

El grup socialista de la Pobla de Claramunt es va reunir amb els dos diputats, Terrades i Labandera, per fer-los arribar les queixes sobre la qualitat de l’aigua del riu Anoia.

Frederic Marí els va explicar que el riu Anoia al seu pas per la Pobla ‘ens porta les aigües residuals de la conurbació d’Igualada, les urbanes i les procedents de les indústries, singularment adoberies’. Marí els va posar en antecedents tot fent una breu síntesis de les millores que s’han anat portant a terme amb els anys, com la construcció de la Depuradora de Vilanova del Camí, amb les successives ampliacions, que inclou la depuradora dels blanquers a Igualada.

El socialista poblatà va comentar que ‘amb aquestes millores vam aconseguir que l’any 2010 l’aigua de l’Anoia baixés bastant neta’, però va denunciar que ‘a partir de 2011, amb l’entrada del nou govern de la Generalitat s’ha notat un empitjorament de la qualitat de l’aigua detectat amb un color clarament més fosc’. El grup municipal socialista va demanar els resultats de les anàlisis que l’ACA realitza periòdicament, però ‘les dades facilitades només anaven de l’any 2006 al 2010, sense cap menció al 2011’.

En opinió del diputat Roberto Labandera ‘aquest és una nova mostra de la falta de sensibilitat d’aquest govern de la Generalitat respecte a l’Anoia, cosa que es va notar als últims pressupostos de la Generalitat reduint el volum d’inversions sota mínims’.

Per la seva part, el diputat Jordi Terrades, responsable de temes de Medi Ambient pel PSC al Parlament, va indicar que ‘es preguntarà al conseller com en 1 any i 6 mesos s’ha deixat malmetre les aigües del riu Anoia, que afecten sobretot els municipis riu avall de Vilanova del Camí’. Va afirmar que ‘la crisi econòmica no pot ser l’excusa per malmetre l’entorn natural’.

Manca de clavegueres a Piera

A la visita a Piera, els diputats Jordi Terrades i Roberto Labandera es van trobar amb regidors del grup municipal i també amb veïns del poble. La trobada va servir per donar a conèixer als diputats algunes problemàtiques del municipi, com són l’abastament d’aigua, el clavegueram i el transport escolar.

El regidor Javier Perellón va exposar pel que fa al clavegueram, que la meitat d’urbanitzacions no tenen clavegueres, amb el conseqüent perjudici pel medi ambient, i sobretot pels aqüífers. Perellón va manifestar que ‘anteriorment s’havia avançat en dotar de clavegueres algunes de les urbanitzacions, fins i tot hi havia alguns projecte aprovats, però amb l’arribada del govern d’Artur Mas els recursos dotats han desaparegut’.

El diputat Jordi Terrades es va comprometre a parlar amb AGBAR i l’ACA sobre els preus de l’abastament d’aigua i les inversions realitzades. Pel que fa a les xarxes de clavegueram, es van posar a disposició de presentar propostes de resolució al Parlament i realitzar preguntes al conseller sobre aquesta problemàtica.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.