TORNAR

La prima de risc és la protagonista malgrat els resultats empresarials

7 dies de mercat

economia
Dimecres, 25 juliol 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Durant la setmana passada les dades macroeconòmiques no van ser molt favorables, com per exemple les vendes minoristes als EUA, que pateixen la seva tercera caiguda consecutiva. També va retrocedir per tercer mes consecutiu l'índex de confiança ZEW alemany, tot i que menys del que s'esperava. Algunes dades que s’han mantingut en línia amb el que s'esperava han estat l'IPC de l'Eurozona i la producció industrial dels EUA.

Miquel Bernadí

Malgrat aquestes dades macroeconòmiques negatives i les declaracions de les respectives autoritats monetàries i d'organismes com el Fons Monetari internacional, avisant d'un menor creixement, 3.5% per a aquest any i 3.9% per al 2013, índexs com el Dax alemany o els nord-americans S&P i Nasdaq han mostrat un comportament positiu (especialment aquests últims), gràcies a la temporada de presentació de resultats empresarials,

Una mostra d’aquests resultats positius van ser els de Google o IBM, mentre que a Europa empreses com Vodafone, Nokia, Alcatel o Ericsson mostraven uns resultats més negatius.

Pel que fa a Espanya, setmana negativa per l'Ibex 35, especialment a causa de la forta correcció de divendres, que va registrar una caiguda superior al 6%. Ha pesat l'acumulació de factors com la subhasta de deute, amb un resultat pitjor del que s'esperava, l'anunci que el creixement per l'any que ve serà negatiu, o la sol·licitud d'ajuda per part de la Comunitat Valenciana. La prima de risc ha superat la frontera dels 600 punts, i el tipus del deute a 10 anys supera el 7%.

A la Xina, el primer ministre va insistir que es mostren favorables a prendre les mesures econòmiques necessàries, davant l'avís del FMI sobre el perill d'un aterratge brusc de l'economia del país.

Aquesta setmana tindrem resultats de companyies importants, entre elles Apple, McDonald's, Repsol, Siemens, Volkswagen, Telefónica, Acerinox, Philips, Iberdrola o AT&T. Des del punt de vista macroeconòmic, tindrem referències com el PIB del segon trimestre dels EUA, la confiança de la Universitat de Michigan, i a Europa el IFO d'Alemanya i la confiança del consumidor.

Miquel Bernadí

Analista de Mercats

Llicenciat en Economia

Màster en Instruments i Mercats Financers


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.