TORNAR

El BCE baixa tipus però no calma els mercats

7 dies de mercat

economia
Dimarts, 10 juliol 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Setmana negativa pels principals mercats de renda variable. L’Eurostoxx50 perdia un 1.29%, mentre que l’Ibex ho feia en un 5.12%, el Dax en un 0.10% i el S&P d’Estats Units un 0.55%.

Miquel Bernadí

El protagonista de la setmana va ser el BCE que va baixar els tipus un quart de punt deixant-lo en el 0.75% que suposa un nivell històricament baix. Malgrat tot, aquesta rebaixa ja estava descomptada pel mercat i, el que va tenir més repercussió, van ser les declaracions posteriors de Mario Draghi, on descartava cap intervenció extraordinària així com tampoc veia convenient comprar deute perifèric en el mercat secundari.

Seguint amb les distintes divergències de parer que s’estan veient a Europa alhora de gestionar aquesta crisi financera vam poder veure com tant Holanda com Finlàndia van mostrar les seves reticències a que l'ESM realitzi compres de deute sobirà en el mercat secundari. No obstant això, si cal es podria aprovar malgrat l'oposició d'aquests països, que suposen el 5.7% i el 1.8% del capital subscrit del ESM, respectivament.

També hi van haver rebaixes de tipus a la Xina, en aquest cas inesperades, el Banc Central va rebaixar el tipus dels préstecs en 31 punts bàsics, al 6%, i el tipus de dipòsit en 25 punts bàsics al 3%. Alhora el PMI xinès va retrocedir fins 50.2 des de 50.4, renovant els dubtes sobre una possible desacceleració de l'economia xinesa.

Als Estats Units l'ISM manufacturer es va situar per sota de 50, nivell que es considera frontera entre expansió i contracció econòmica. És la primera vegada que aquest indicador es mostra per sota d'aquesta línia des de juliol de 2009.

Al llarg de la setmana coneixerem diferent dades d'IPC i producció industrial a la zona euro (la setmana passada vam tenir dades millor del que s'esperava en aquest indicador a Alemanya i Espanya), així com la reunió de l'Eurogrup el dilluns, i als Estats Units tindrem les dades d'ocupació (després de la feble dada de creació d'ocupació de la setmana passada) i la Confiança de la Universitat de Michigan. També estarem a l’inici de la temporada de presentació de resultats empresarials, com sempre serà Alcoa qui donarà el tret de sortida.

Miquel Bernadí Llucià

Analista de Mercats

Llicenciat en Economia

Màster en Instruments i Mercats Financers


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.