TORNAR
PUBLICITAT

Els Prats de Rei valoren els danys causats per l'incendi

Es van cremar 909 hectàrees

societat
Dilluns, 2 juliol 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns el municipi de Prats de Rei es posa a treballar de nou després de viure tres dies molt durs per l’incendi agrícola forestal que ha afectat la zona i que en total ha cremat 909 hectàrees. L’alcalde i els veïns afectats valoraran els danys i decidiran si demanen ajudes econòmiques i emprenen algun tipus d'acció legal.

Els bombers treballant per apagar les flames

Bosc calcinat, poper a Cal Mensa

Boscos i camps calcinats. Aquesta és la imatge que molts veïns de Prats de Rei veuen des d’aquest dilluns al sortir de casa seva.

Divendres a la tarda es va declarar un incendi, prop del voral de la carretera B-3031, i segons el cos d’Agents Rurals (CAR) en total s’ha cremat una superfície de 909 hectàrees dels termes municipals dels Prats de Rei, Sant Pere Sallavinera i Aguilar de Segarra(Bages). Un 80% és terreny agrícola i el 20% restant massa forestal.

Dissabte a la tarda l’incendi es va donar per controlat, però aquest diumenge els bombers encara vigilaven les possibles revifalles i els punts calents que poguessin sortir. La pluja va ajudar, però no va ser suficient, per que els bombers donessin el foc per extingit. Es preveu extingir-lo aquest dilluns, si no hi ha cap sorpresa i tot segueix igual.

Valoracions

Amb la tristesa de tot el què s’ha perdut, l’alcalde i els veïns de Prats de Rei encaren la nova situació aquest mateix dilluns. Francesc Duocastella comenta que ‘ara és hora de valorar els danys que el foc ha causat a cada propietari i a partir d’aquí decidirem si demanem alguna ajuda econòmica a la Generalitat o no’.

També decidiran si 'tirem endavant o no una acció legal' contra l'empresa propietària del vehicle que hauria originat el foc. Duocastella explica que aquest dilluns parlarà ‘amb l’empresa Elecnor, contractada per Fecsa, i propietària del cotxe'.

Recordar que segons el Departament d'Interior, l’incendi l’hauria originat un vehicle d'una empresa dedicada a la revisió de línies elèctriques, que va estacionar als Prats de Rei. Com a conseqüència de la forta calor es van produir unes espurnes que haurien encès uns matolls que hi havia sota el cotxe.

Lloc menys atractiu pel turisme

Duocastella afirma que 'l'incendi ha canviat l'aspecte del poble i l'ha convertit en un lloc menys atractiu', però desitja 'que no afecti al turisme rural'. L'Alta Anoia i la zona de Prats de Rei aplega diverses cases de turisme rural i des de fa uns anys el territori aposta per aquest tipus de turisme com a dinamitzador econòmic.

Fotogaleria


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.