TORNAR

L’European Balloon Festival s’obre a la ciutat

Aplegarà més de 50 globus d’arreu d’Europa

economia
Dijous, 14 juny 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Del 4 al 8 de juliol Igualada es convertirà de nou en la ciutat de referència en el món de la competició de globus aerostàtics a nivell Europeu. La 16a edició de l’European Balloon Festival aplegarà més de 50 globus i entre les novetats destaca el muntatge de diversos iglús de vent al centre de la ciutat.

Arxiu

Arxiu

Cartell del festival

Dins l'iglú de vent

Falten poques setmanes pel mes de juliol i això significa que s’estan ultimant els preparatius de l’European Balloon Festival, que enguany arriba a la 16a edició.

Es preveu que el festival aplegui una cinquantena de globus d’arreu d’Europa que competiran en les diferents proves, i s’espera la visita de més de 25.000 persones. Com cada any el públic podrà participar de les diferents activitats programades i també podrà enlairar-se en un globus. Segons Àngel Aguirre, de l’empresa Kon-tiki, ‘aquest certàmen a més de ser una competició europea és un instrument per crear cultura de globus i apropar aquest sector a la gent’.

Novetats al camp de vol

Per primera vegada el camp de vol de l’Avinguda Catalunya comptarà amb una Zona Village destinada a les empreses punteres relacionades amb el món aeronàutic. L’objectiu, segons ha explicat la tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, 'és que el festival serveixi per atraure inversió i sigui un motor de promoció empresarial del territori'.

També al mateix camp de vol s’estrenarà un nou espai: la Fun Zone, un espai que estarà obert dissabte a la tarda amb activitat familiars com ara un xutòmetre, un rocòdrom, sumo i un castell inflable.

Els iglús de vent

Una de les apostes d'aquest any és ‘acostar el festival a la ciutat per ajudar a reactivar l’economia local i l’activitat dels comerços', segons ha remarcat Angels Chacón. En aquest sentit, per donar vida i ambient de globus els carrers d'Igualada, es muntaran els iglús de vent. Les veles de globus reciclades s’inflaran en diferents punts del centre de la ciutat, com la rambla sant Isidre o l’interior de l’església de Santa Maria, i aniran acompanyades d’activitats protagonitzades per entitats culturals com per exemple concerts, tallers o fins i tot castells.

Amics de les Arts tanquen el festival

La cloenda del certamen anirà a càrrec del grup de música Els Amics de les Arts, que farà un concert a l'Avinguda Catalunya, el dissabte a la nit. Abans, es farà l’encesa de globus nocturna, que aquest any anirà acompanyada d'un piromusical simultani. També, el mateix dissabte a la nit es farà la gala d’entrega de premis als pilots guanyadors.

La 16a edició de l'European Balloon Festival compta amb pressupost superior respecte a les edicions anteriors. Aquest increment, segons la tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, 'l'hem assolit amb subvencions de la Generalitat i la Diputacio'.


3 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

15 de juny 2012.11:59h

Respondre

Josep, es que avants a aquest llo hi tenien previst fer el World Trade center

j

josep

14 de juny 2012.17:33h

Respondre

Quan ho deia dos anys enrera m’acusaven d’anar en contra el progrés.

Ara en canvi, els polítics diuen que aquesta infraestructura (vull dir l’espai no urbanitzat que tenim a l’avinguda... Llegir més catalunya) serveix ”per atraure inversió i sigui un motor de promoció empresarial del territori”.

Exactament el mateix que diuen/dèien de l’aeròdrom, el parc motor o el word trade center. La diferència és que aquesta infraestructura no demana cap inversió de diner públic i que ningú la pot utilitzar per lucrar-se amb la compra venda de terrenys ni amb el cobrament de projectes inflats.

Tant de bó la situació de misèria ens ajuda a veure més clar!

j

jaume ramentol esteban

igualada

14 de juny 2012.06:32h

Respondre

quina empenta que porta la sra chacon¡

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.