TORNAR
PUBLICITAT

Injecció a la banca

7 dies de mercat

economia
Dimarts, 12 juny 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Setmana de guanys en els principals mercats de renta variable amb pujades del 8% en l’Ibex35 i l’Eurostoxx50. El Dow i el S&P van pujar un 3.6% i el Dax un 1.3%.

Miquel Bernadí

Aquest optimisme en els mercats va venir arran dels avenços en els acords cap a un sistema financer europeu més eficient, de la baixada per sorpresa dels tipus d’interès a la Xina i de la bona dada del PIB australià.

Un altra dada a destacar ha estat l’augment de rendibilitat del bund alemany, fet que denota que els temors sobre la ruptura de l’euro es van esvaint.

Però la notícia més important s’ha produït aquest cap de setmana amb la injecció monetària per part d’Europa al sistema bancari espanyol.

Aquesta injecció serà de 100.000 milions d’euros i anirà directament al FROB, que serà l’encarregat de repartir-lo entre les entitats que tinguin necessitats de finançament.

Aquesta ajuda arriba molt abans de les famoses auditories que han de realitzar dues companyies independents i externes. Haver posat la tireta abans de la ferida potser ens pot donar una idea de que el problema era realment seriós i urgent de solventar. No cal dir que la feina d’aquestes auditories ja no serà del tot imparcial doncs ja saben ex ante de quina quantitat es disposa per recapitalitzar els actius dubtosos que es puguin trobar.

En aquest context hauríem de trobar un escenari de molta més tranquil·litat en els mercats. Sobretot en l’espanyol, on la caiguda de l’Ibex i la puja de la prima de risc eren el pa de cada dia i semblaven no trobar terra per una banda ni sostre per a l’altra. Amb tot, el pròxim escull a superar seran les eleccions gregues del pròxim 17 de juny. Veurem que passa......

Miquel Bernadí Llucià

Analista de Mercats

Llicenciat en Economia

Màster en Instruments i Mercats Financers


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.