TORNAR
PUBLICITAT

Mig miler de persones es manifesten contra les retallades en l’ensenyament

La jornada de vaga va ser molt desigual a la comarca

Dimecres, 23 maig 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimarts la comunitat educativa va fer sentir la seva veu a tot l’estat en contra de les retallades. Segons dades del departament d'Ensenyament, a tot Catalunya el seguiment de vaga entre el professorat va ser del 25,23%, mentre que els sindicats ho eleven fins al 60%. A l’Anoia, el seguiment va ser molt desigual i a la manifestació de la tarda hi van participar mig miler de persones.

Gran cercle al voltant de la plaça de l'Ajuntament

La marxa passant per la Rambla Sant Isidre

Capçalera de la manifestació

Professors, estudiants, pares i mares, i altres ciutadans a títol personal de la comarca de l’Anoia van donar suport a la protesta contra les retallades en l'ensenyament d’aquest dimarts.

L’acte on van fer sentir més la seva veu va ser durant la manifestació que es va fer a Igualada. Mig miler de persones van recórrer els carrers del municipi, des de la plaça de Cal Font i fins l’Ajuntament, per protestar contra la tisorada del Ministeri i també de la Generalitat en l’àmbit de l’ensenyament.

La imatge dels infants amb carrets tirats pels seus pares o docents a la capçalera de la manifestació evidenciava la magnitud de les retallades que afecten des de les escoles bressol fins a les universitats, passant per primària i secundària, i la formació professional. Molts dels manifestants vestien amb la camiseta reivindicativa de color groc amb el lema: ‘SOS ensenyament públic de qualitat’ i ‘No retalleu el nostre futur’.

Durant la marxa, les consignes més sentides van ser ‘Escola pública i de qualitat’ i ‘A tu també t’afecta’, i en alguns dels cartells i pancartes s’hi llegia ‘Educació pública’, ‘Prou retallades’ o ‘ Contra l’elitització de l’ensenyament plantem-los cara’.

La manifestació va transcórrer sense cap incidència i es va acabar a la plaça de l’Ajuntament amb la formació d’una gran rotllana al voltant de la plaça per escoltar el manifest de la protesta.

Podeu veure les imatges de la manifestació aquí

Seguiment ‘fluix’ de la vaga a l’Anoia

Pel que fa a la jornada de vaga els sindicats afirmen que a la comarca el seguiment va ser ‘desigual’ ja que en alguns centres la vaga es va notar molt més que no pas en altres. Ho xifren entre un 20 i un 25% el seguiment dels treballadors a l'Anoia. Severiano Duran, de CCOO, considera ‘fluix el seguiment’ a la comarca, però remarca que ‘això no significa que el col·lectiu d’ensenyament no doni suport a la protesta, sinó que fan sentir el seu desacord d’una altra manera com per exemple participant a la manifestació d’Igualada’.

Molta normalitat a Igualada

A Igualada la majoria de centres d’ensenyament públic van viure un dia gairebé normal. Des de l’escola bressol s’assegura que el professorat i els alumnes van anar a classe com cada dia.

Pel que fa als centres de primària i secundària, la majoria també van treballar amb normalitat encara que en alguna escola sí que hi van faltar un parell de professors. Tot i no seguir la vaga, alguns docents del CEIP Dolors Martí van anar a l’escola amb la camiseta reivindicativa de color groc.

A les aules d’Educació secundària i Batxillerat el seguiment va ser una mica major, encara que la jornada es va desenvolupar amb molta normalitat. Al Pere Vives 4 professors, de 62 van fer vaga, i un centenar d’alumnes no van anar a l’institut. A l’IES Joan Mercader també hi van faltar uns 4 docents i el curs amb més seguiment per part dels alumnes va ser a primer de batxillerat, on la meitat dels escolars no van anar a classe. Pel que fa al Milà i Fontanals, la direcció comenta que només 2 professors van fer vaga i que als grups del matí hi van faltar entre un 30 i un 40% dels alumnes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.