TORNAR

15 anys de teatre de proximitat a l’Aurora

S'ha organitzat un seguit d'activitats per celebrar l'aniversari

cultura
Dimecres, 16 maig 2012. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ja fa quinze anys, concretament el 17 de maig de 1997, que el teatre de l’Aurora va obrir les seves portes com a nou espai independent de cultura a Igualada. Per celebrar-ho s'han organitzat diversos actes oberts a la ciutadania des d'aquest dijous, dia de l'aniversari, i fins diumenge.

Lluís Segura i Òscar Balcells, a l'acte de presentació

Façana actual del teatre

Façana del teatre a principis del segle XX

A l’acte de presentació Lluís Segura, president d’Unicoop Cultural, entitat propietària del teatre, va destacar que ‘durant aquests 15 anys hem passat per moments molt difícils’, però sempre hem seguit fidels a la ‘nostra idea d’oferir un programa de proximitat i fer que els espectadors visquin de manera propera, directa i viva el teatre’.

Segura també va agrair el suport rebut al llarg d’aquests anys d’institucions públiques, del teixit associatiu, de les companyies, els voluntaris, els patrocinadors etc.

Un projecte de la ciutat

Per la seva banda, Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, va afirmar que ‘el teatre de l’Aurora és un projecte de la ciutat d’Igualada per que sense la reciprocitat dels ciutadans, mai haguéssim pogut tirar endavant’. En aquest sentit, Balcells va recordar la campanya de ‘padrins’ que es va fer als inicis del teatre i amb la qual més de 300 persones van ajudar a pagar les graderies del teatre.

Actes de celebració

Dijous, dia de l’aniversari, a les 21h, es realitzarà el festival de contes per adults En Veu Alta (EVA). Per tercer any consecutiu el públic gaudirà del guts d'escoltar la paraula. Hi participaran: Mònica Torra, Joan Boer, Albert Estengre, Carles Alcoy, Nona Humbert, Xavi Basté i Jordina Biosca.

Divendres, a les 20h, tindrà lloc la taula rodona ‘Tu i el Teatre de l’Aurora’ amb la participació de l'escriptor Antoni Dalmau i del dinamitzador cultural Jaume Piquer. La taula la moderarà Lluís Segura, president d'Unicoop Cultural, i tractarà sobre la importància de les entitats i els equipaments culturals a nivell local i el seu impacte sobre la vida social, els joves, el teixit associatiu, etc, en uns moments tan complexos com els actuals.

Dissabte es farà una jornada de portes ofertes amb visita guiada pel teatre a càrrec de Gralla Manufactures Teatrals.

I diumenge la festa es trasllada al carrer amb una cercavila per la ciutat que culminarà a la plaça de Cal Font amb una xocolatada per tothom gentilesa de 6 pastisseries de la ciutat. També diverses companyies i formacions d’Igualada i de fora de la ciutat oferiran un tast dels seus espectacles teatrals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.