TORNAR

Els mercats de renda variable resisteixen una mala setmana

7 dies de mercat

economia
Dimarts, 1 maig 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Setmana positiva pels mercats de renta variable amb guanys generalitzats. Destaquem però el bon comportament del CAC francès on, en plena campanya electoral i en un escenari ple de dubtes, ha aconseguit avançar durant la setmana un 2.44%. També sorprèn el selectiu espanyol que en una setmana on s’ha confirmat que el país ha entrat en recessió, que la taxa d’atur ja s’aproxima al 25% i que a més a més S&P li baixa el ràting a Espanya, ha aconseguit uns guanys setmanals de l’1.49%

Miquel Bernadí

A més, aquesta no ha estat una setmana gens fàcil, farcida d’elements que han aportat molta incertesa, tot i que aquest cop no s’han vist reflectits en el mercats, potser perquè aquests ja venien molt castigats de setmanes anteriors.

Elements negatius que van des de la dimissió del govern holandès, passant per la mala dada de la producció manufacturera alemanya, l’entrada en recessió d’Anglaterra o la revisió a la baixa del creixement americà.

I malgrat tot això les borses han aguantat. Podria ser pels bons resultat empresarials que s'estan presentant, tot i que això molts cops no és suficient. Per tant ens inclinem a pensar que la correcció que portem acumulada en les últimes setmanes ha estat prou contundent per pensar que noves caigudes abruptes haurien de venir acompanyades d’elements no esperats pels mercats i per tant no descomptats ja en els preus.

Aquesta setmana ve carregada d’important dades econòmiques. Estarem atents a les dades que es publicaran del ISM manufacturer i de serveis als EEUU i a l’informe de treball del mateix país. A més a més, dijous hi ha reunió del BCE i estarem atents als discurs posterior i a les declaracions que pugui fer el seu president.

A nivell polític també entrem en una fase d'incerteses. A les ja comentades eleccions franceses s’hi sumaran les eleccions a Grècia i eleccions regionals a Alemanya. Veurem com reaccionen els mercats davant d’aquest escenari de possibles canvis polítics

Miquel Bernadí Llucià

Departament d’Anàlisis i Reporting de CatalunyaCaixa Inversió.

Llicenciat en Economia

Màster en Instruments i Mercats Financers


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.