TORNAR

Tornen a tombar el toro del Bruc

societat
Dimarts, 24 febrer 2009. 13:56. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Uns desconeguts han tombat aquest dimarts a la matinada el toro d'Osborne del Bruc vuit mesos després que deu veïns de Masquefa liderats pel propietari d'una serralleria del municipi, Guillermo Acosta, el tornessin a aixecar. El grup, que ha fet arribar la notícia a través d'un comunicat a nom d'ÚltimahoraCat2, referma el seu compromís de respondre 'conseqüentment' a cada 'agressió greu' a la nació catalana. Així mateix, lamenten que des de cap institució s'hagin emprès mesures per esborrar aquesta silueta 'imposada' i 'reconstruïda il·legalment' al peu de Montserrat ni s'hagi sancionat als seus responsables (vídeo).

Segons el comunicat d'ÚltimahoraCat2, l'acció s'emmarca en una situació complicada pel país, que afirmen que està 'vexat' en les seves decisions i robat permanentment des de fa tres-cents anys i avui 'accentuadament'.

'Aquesta situació d'esclavatge ens converteix a diari en titelles de decisions foranes', continua el comunicat, que explica que es nega al país del dret de ser i se l'obliga a callar.

Davant d'aquesta situació, el grup afirma que ha decidit rebel·lar-se per posar fi als símbols imposats així com a tota l'estructura dels estats que esquarteren territorialment, sotmeten políticament, imposen culturalment i roben econòmicament.

L'acte reivindicatiu d'aquest dimarts arriba vuit mesos després que deu veïns de Masquefa liderats per Acosta aixequessin aquesta figura d'Osborne.

El toro, que pesa al voltant de 4.000 quilos, ja havia anat a terra l'agost del 2007. A principi de febrer d'enguany, el jutjat número 10 de Barcelona va sentenciar que la multa que imposava als dos autors del fet era de 192 euros per cadascun, perquè ho va considerar una falta de danys. Tot i la important reducció, respecte els 400 euros dels que s'havia parlat durant el judici, els dos joves sostenen que no pagaran ja que, com asseguraven el dia del judici, "no es tractava d'una gamberrada, sinó que es va fer per motivacions polítiques".

El dissabte 7 de març hi ha convocada una concentració solidària amb els acusats davant de l'ajuntament del Bruc, amb la participació del cantautor Josep Romeu.

ACN


11 Comentaris

p

paco

masquefa

25 de febrer 2009.22:16h

Respondre

Collons ja era hora,
estava far de veure cada dia la merda de Toro.
Visca Catalunya lliure!!!

s

sendo

25 de febrer 2009.01:14h

Respondre

Gràcies companys! Que mai més es torni a aixecar aquesta vergonya!

c

cuuuuuuuc

Igualada

24 de febrer 2009.23:51h

Respondre

em sembla que el vent estava a nostres favor...xD
ben fet!

P

Pagès

Òdena

24 de febrer 2009.23:12h

Respondre

Que bé.
Aquet any per carnestoltes enlloc d’enterrar la sardina enterrarem el toro. Visca!!
Felicitats als autors. Espero que per no condemnar els fets no em posin a la presó.....!!!

P

Perot

24 de febrer 2009.22:58h

Respondre

GRÀCIES.

m

marc c.

igualada

24 de febrer 2009.22:52h

Respondre

A quina història et refereixes, Igu21? Que representa aquest toro publicitari ? Llegeix una mica, que no fa mal.

I

Igu21

24 de febrer 2009.21:46h

Respondre

Vergonya els hauria de fer... no entenc aquest afer per esborrar la història imposant una altra... Passa com les estatues del franquisme... si es vol esborrar aquella época, potser també hauriem... Llegir més d’esborrar tot el referent a l’altre bandol no? tots dos van assessinar a persones innocents...

A

ABG

IGD

24 de febrer 2009.18:56h

Respondre

Un fort aplaudiment per aquests/aquestes valents/tes. Per fi!!!

p

pepito

24 de febrer 2009.15:54h

Respondre

ja era horA!!!

J

Josep

24 de febrer 2009.15:29h

Respondre

Ara el què cal és treure aquest munt de ferralla que queda i que l’Ajuntament vetlli perquè mai més sigui aixecat

C

Carme

Igualada

24 de febrer 2009.15:23h

Respondre

A veure si el treuen d’una vegada!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.