TORNAR

França i Espanya acaparen l'atenció

7 dies de mercat

economia
Dimarts, 24 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Setmana positiva per a la majoria d'índexs mundials a excepció de l'Íbex 35 que s'ha vist embolicat en una setmana un tant particular amb la nacionalització d'YPF i les revisions de creixement de l'FMI. D'aquesta manera l'Eurostoxx pujava un 0,90%, el Dax un 2.5%, el Dow un 1,4%, l'S&P un 0.6% mentre que l'Ibex perdia un 2.90%. D'altra banda aquesta setmana vindrà marcada per les eleccions a França

Miquel Bernadí

França ha celebra eleccions de doble volta i la primera de les dues l'ha guanyat el candidat de l'esquerra Francois Hollande.

La rellevància de França passa, no només per ser un dels motors d'Europa, sinó perquè no ha reconegut en cap moment que s'hagi de realitzar cap canvi significant ni en el model de benestar ni en el model bancari del seu país.

La victòria de Holland reforçaria aquesta rigidesa en la posició francesa respecte al futur del seu sector públic i del seu sistema bancari.

Es pot pensar que la posició del candidat de l'esquerra francesa és lògica i d'acord amb les seves conviccions polítiques, i en part és el que s'espera d'un partit d'esquerres. Però en el context actual, i més a Europa, els mercats estan molt sensibles a tot el que fa referència a la contenció de la despesa i les xifres de dèficit i endeutament públic.

I precisament França no és un dels països que hagi tingut els comptes més sanejats aquests últims anys, amb dèficits persistents ha acumulat una remarcable xifra d'endeutament públic. A més la banca francesa tampoc s'ha escapat de les tempestes financeres com es va poder comprovar el passat estiu.

Mentrestant a l'altra banda de l'atlàntic els bons resultats empresarials són eclipsats pels continus esdeveniments a Europa. Citi, Bank of America, Microsoft o Coca-Cola van presentar uns resultats empresarials que van batre les expectatives. Durant aquesta setmana estarem atents els nous resultats que es publicaran però també estarem molt atents a les reaccions del mercat davant el nou escenari polític francès.

Miquel Bernadí Llucià

Departament d’Anàlisis i Reporting de CatalunyaCaixa Inversió.

Llicenciat en Economia

Màster en Instruments i Mercats Financers


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.