TORNAR

'El Mowgli va ser un esclat de color enmig de la grisor del franquisme', Marina Llansana

Més d'un miler de persones van celebrar els 50 anys de l'escola Mowgli

Dimarts, 24 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Escola Mowgli d'Igualada ja compta amb 50 anys d'història i per això aquest cap de setmana es va celebrar al mateix centre una gran festa. Alumnes, exalumnes, pares i professors... tothom, en total més de mil persones, van gaudir durant la jornada d'un seguit d'activitats: visites al centre, espectacles i activitats infantils, concert, un dinar popular i l'esperada presentació del llibre que recull aquestes cinc dècades d'història. Enhorabona a tots aquells que heu format part de l'Escola Mowgli al llarg d'aquests anys!

Més de 800 persones van assistir al dinar popular

El director va rebre a Rosa Vila, fundadora de l'escola

Marina Llansana, autora del llibre, també va participar de la festa

A primera hora del matí fundadors de l’escola, antics mestres, alumnes, exalumnes i pares es van retrobar per fer una visita guiada a l’edifici de l’escola i per participar en les diferents activitats organitzades amb motiu del cinquantè aniversari, com l'animació infantil de Jaume Barri.

El plat fort de la jornada va ser la presentació del llibre '50 anys de la Fundació Escola Mowgli', un llibre amb 50 capítols que descriuen els 50 trets diferencials d’aquesta escola igualadina. El llibre, coordinat per la periodista Marina Llansana, i editat per Escucurucuc edicions, aplega material, fotografies i dibuixos de diferents èpoques, i explica el paper que el Mowgli ha tingut en una ciutat com Igualada.

L'autora del llibre, Marina Llansana, que va ser exalumne de l'escola i va participar a la festa d'aniversari, considera que 'el Mowgli va ser un esclat de color enmig de la grisor del franquisme per que als anys 60 era l’única escola catalanista que aplicava la pedagogia activa a Igualada'. La periodista assegura que aquesta escola 'va marcar un camí i que tot els que n’hem estat alumnes ens en sentim orgullosos' . Per Marina Llansana l'escola Mowgli 'va ser molt més que una escola: ens va educar en uns valors i ens va ajudar a mirar el món amb ulls crítics i amb consciència cívica'.

A l'acte de presentació, també hi van ser presents l'alcalde d'Igualada Marc Castells, el regidor de cultura, Josep Miserachs, el director del centre, Jordi Rojas, i altres membres del centre. Destacar també la presència d'una de les fundadores del Mowgli: Rosa Vila.

Al migdia es va fer un dinar al mig del Passeig, davant del centre, on més de 800 persones van guadir d'un bon àpat tot compartint records, anècdotes i experiències del seu pas per l’escola Mowgli. La festa es va tancar un concert del grup Esquirols del s. XXI.


2 Comentaris

o

oscar

igualada

28 d'abril 2012.08:48h

Respondre

En complirem(perquè d’alguna manera la sentim nostra) molts , molts mes!! felicitats!!!

L

Lluïsa Avante

Igualada

24 d'abril 2012.10:23h

Respondre

Alguns que no veniem al Mowgli però hi teniem amics hem captat des de sempre l’atmosfera especial que s’hi respirava i ens en deliem. A través del seu entusiasme i la seva manera de fer van... Llegir més transmetre molts d’aquells valors. Té molta raó la Marina Llansana: aire fresc, fresquíssim. Diumenge vaig constatar que per a mi va ser fonamental conéixer aquells nois i noies a qui després de molts anys he retrobat. Després, quan més endavant molts d’ells van anar a l’Institut Pere Vives Vich, alguns van acabar per formar part definitiva de la meva vida. Felicitats pels 50 anys i enhorabona per la magnífica festa.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.