TORNAR

L'Anoia s'omple de roses i llibres per celebrar Sant Jordi

Ballada de sardanes, concerts, exposicions i recitals de poesia completaran la diada

societat
Dilluns, 23 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns és el dia de la rosa i el llibre a Catalunya. A la comarca els municipis ompliran els seus carrers i les seves places més cèntriques de parades per celebrar la diada Sant Jordi. També els escriptors anoiencs firmaran pels lectors les seves novetats editorials. Per completar la diada s'han organitzat diverses activitats com ballada de sardanes, concerts, lectura de textos i poemes, etc. Bon Sant Jordi!

Arxiu

Arxiu

A Igualada la plaça Cal Font tornarà a ser l’epicentre de la Diada de Sant Jordi. Com cada any s’hi ubicaran les tradicionals parades de floristes i llibreries, on es podran trobar les principals novetats literàries i les roses per a celebrar aquesta jornada. Enguany hi haurà un total de 65, set més que l’any passat. D’aquestes, 11 corresponen a llibreries, 9 a floristeries i la resta a diferents entitats i associacions.

De la seva banda, la Biblioteca Central, situada també a la plaça, durà a terme, a les 17h i a les 19h, visites guiades per a descobrir els seus racons menys coneguts i els espais que habitualment no estan oberts al públic. Precisament, a les 19h i a la mateixa Biblioteca, els alumnes dels cursos del Servei Local de Català llegiran textos i poemes de Joan Maragall, acompanyats al piano per Ramon Enrich, coincidint amb la commemoració de l’Any Maragall.

En un altre espai, en aquest cas a la plaça de l’Ajuntament, se celebrarà una ballada de sardanes, organitzada per l’Agrupació Sardanista d’Igualada i amb la participació de la cobla Lluïsos de Taradell. La ballada arrencarà a les 20h.

La jornada finalitzarà a les 21:30h a la Basílica de Santa Maria, on la Coral Mixta i la coral Juvenil Xalest oferiran un concert conjunt. El preu de l’entrada serà de 7 euros per al públic en general i de 5 euros per als estudiants.

El Centre Cívic de Fàtima proposa una parada d’intercanvi de llibres i pel•lícules. Tothom qui ho vulgui podrà a portar-ne, durant el matí de 10 a 13 i a la tarda de 18 a 20, i a canvi deixar un llibre que ja s’hagi llegit.

Les escoles d’Igualada també tenen previst fer tot tipus d’activitats per celebrar la diada. A l'Ateneu els alumnes de Cicle Superior explicaran contes als seus companys més petits. A la tarda els nens i nenes de Cicle Inicial faran un recital de poemes de diversos autors. Després els alumnes de Cicle Mitjà representaran la llegenda de Sant Jordi i finalment es llegirà el veredicte del 2n Certamen Literari de les Escoles de l'Ateneu, organitzat per l'Ampa.

CALAF

Per celebrar la diada de Sant Jordi, Calaf organitza aquest dilluns el 1r Dictat Català destinat als infants i joves entre 10 i 17 anys. L’activitat es farà a la plaça dels Arbres, a les 18.00 h. Hi haurà premis per alsmillors classificats.

CAPELLADES

La Plaça de Catalunya serà durant tota la jornada el centre de les parades de roses i llibres de Capellades. A la trada està previt realitzar un taller de paper fet a mà, de 5 a 7 de la tarda.

ELS HOSTALETS DE PIEROLA

De 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores biblio@accés al carrer.

A les 17.30 hores a la plaça de Cal Figueres es farà una representació de l’espectacle familiar de carrer ‘Sant Jordi 2.0’ amb la companyia Toniton.

Finalment, a les 19.30 hores i a la mateixa plaça de Cal Figueres, hi haurà la cantata de Sant Jordi amb els alumnes del CEM Cal Maristany.

LA LLACUNA

De 16 a 19h, per celebrar la diada de Sant Jordi a la Llacuna hi haurà el servei de Biblobús davant de l’escola Vilademàger.

LA POBLA DE CLARAMUNT

La plaça de l’Ajuntament de la vila acollirà, a les 6 de la tarda una trobada sardanista, en la qual ballaran sardanistes d’Igualada, Santa Margarida de Montbui i la Pobla.

A l’escola Maria Borés, entre altres propostes, es farà el mercat del llibre de segona mà. Es col·locarà una parada al pati del col·legi, de les 12 a la 1 del migdia i de 2/4 de 5 a les 5 de la tarda, on hi haurà tots aquests exemplars.

A la tarda es col·locaran parades de llibres i roses, confeccionades pels nens. A partir de 2/4 de 5 els pares que ho desitgin podran veure aquestes parades. Per indicar les entrades i sortides dels estudiants en lloc de fer sonar la sirena aquest dia es posarà música. Durant tot el dia hi haurà una exposició al vestíbul de l’escola amb els treballs realitzats pels alumnes sobre l’expressió escrita, la poesia visual, l’abecedari, joc de lletres i cal·ligrames.

A la llar d’infants Sol Solet els professors explicaran a la quitxalla la llegenda de Sant Jordi i s’obsequiarà cada alumne amb un llibre. Els nens també faran un drac en forma de titella.

SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

Aquest dilluns 23 d’abril, el Boulevard montbuienc torna a concentrar la major part de parades de llibres i roses.

L’acte més important de la diada, però serà la gala de lliurament de premis del III Concurs de Contes Castell de La Tossa. Les obres presentades competiesen a dues categories, la juvenil i la categoria general. L’acte començarà a les 7 de la tarda, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament

VILANOVA DEL CAMÍ

A partir de les 10 del matí la Diada de Sant Jordi donarà cita a les entitats vilanovines a la plaça del Mercat, a costat de floristes i llibreters.

També a les 10 del matí, la companyia Teatre Nu representarà Sopa de pedres, a la plaça del Mercat.

Ja a la tarda, a dos quarts de 6, i la mateixa plaça, es realitzarà la interpretació de La llegenda de Sant Jordi, a càrrec dels infants de l’esplai Endinsa’t. En cas de pluja la festa es traslladarà a Can Papasseit.

La diada es tancarà amb una ballada de sardanes, a càrrec de l’Associació de Sardanistes de Vilanova del Camí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.