TORNAR

Primera edició del mercat artesanal Peces Puces

Aquest dissabte al Museu de la Pell d'Igualada

societat
Divendres, 13 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Actualment La Bastida està organitzant la primera edició del Peces Puces, unes Jornades Artesanes que tindran lloc el 14 d'abril al Museu de la Pell d'Igualada. La intenció és celebrar una activitat sociocultural on hi tinguin cabuda l’artesania, tallers plàstics per a tots els públics, activitats literàries, conta-contes, música, servei de begudes i menjar, sumades als actes culturals ja existents al Museu de la Pell.

Cartell i programació de la primera edició

La Bastida és una associació sense ànim de lucre nascuda l’octubre de 2011 gràcies a un grup de persones que entre totes elles varen fer possible un festival al barri del Rec d’Igualada. Amb l’èxit i la gran acollida que va tenir el ‘Rrrrec festival’, l’organització decideix establir-se com a associació. Amb la seva constitució pretenem donar continuïtat a aquesta i a moltes altres iniciatives artístiques i culturals pel barri i la ciutat.

L’equip humà de la Bastida, està format per diferents persones vinculades al món de les arts i la cultura, amb moltes ganes i il·lusió per compartir tot allò que pot ser vehicle de coneixement. Tenim l’objectiu de fomentar actes per a la ciutadania a la nostra ciutat, utilitzant sobretot espais del barri del Rec i organismes públics com el Museu de la Pell. Entenem la cultura com a transformadora social i d’obertura a tot el que suposi un enriquiment i creixement personal i mutu. La participació de la ciutadania en les nostres activitats és doncs una prioritat, ja que sense la seva assistència la nostra dedicació no tindria sentit.

Una segona iniciativa relacionada amb l'alimentació i que participa també d'aquesta promoció de la producció tradicional és el Dia de la Terra, projectat en principi pel dia 26 de maig. Som el què mengem, un motiu prou important per donar a conèixer l'horticultura local elaborada amb criteris respectuosos amb l'ecosistema, el propi producte i la nostra salut. Per amanir aquest esdeveniment i a tall d'exemple, ens interessaria acompanyar aquest mercat agroalimentari, no solament amb tallers de ioga, shiatsu, reiki, massatge relaxant o d'altres pràctiques relacionades amb les teràpies naturals, sinó que també hi hauria una àmplia mostra culinària per al tast dels productes ecològics.

Aquests i altres actes de la Bastida s'han creat amb una doble intenció: Alhora que s’està promocionant el barri del Rec com una zona cultural potent de la ciutat es promouen els artistes i la cultura d’Igualada per apropar l’art a la població. Aquests actes no volen ser esdeveniments aïllats, sinó que tenim la intenció de celebrar-ne edicions anuals. De fet, aquesta és la línia que volem mantenir amb la resta d'activitats organitzades durant el passat 2011, com van ser el ‘Rrrrec festival’ -encara sense data per a l'edició d'enguany- i la col·laboració duta a terme amb la Coll@nada durant la festa major d'hivern amb els Tallers de Sant Faust.

Per a més informació podeu consultar la nostra web: www.labastida.cat o escriure'ns a info@labastida.cat.

La Bastida


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.