TORNAR

La Generalitat presentarà un projecte per millorar la connexió amb tren entre Igualada i Barcelona

Per la Generalitat l’Eix Transversal Ferroviari ‘és un projecte viu i no l’abandonem’

economia
Dimecres, 4 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, ha anunciat que en els propers mesos presentarà un projecte per millorar la connexió de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre l’Anoia i Barcelona. Recoder ho ha anunciat en la vista que ha fet a Igualada per lliurar 16 pisos amb protecció oficial a la ciutat.

Carles Sala, Lluís Recoder, i Marc Castells

El conseller ha explicat que la Generalitat és conscient de la important mancança que suposa per al territori la connexió ferroviària entre Igualada i Barcelona. ‘Sabem que no és prou bona’, ha afirmat. Per això, el seu departament presentarà en els pròxims mesos ‘un projecte que millorarà substancialment aquesta connexió i que contemplaria trens semidirectes i algunes modificacions en l’estructura de la línia’. Sense avançar més detalls, el conseller ha especificat que tot plegat es farà amb una inversió del mateix govern català.

Recoder també ha volgut recordar que ja s’ha començat ‘el procés que ha d’acabar soterrant la via del tren al seu pas per Igualada en pocs anys’.

L’Eix Transversal Ferroviari

Segons el conseller de Territori i Sostenibilitat aquest ‘és un projecte viu i no l’abandonem, però que topa amb la realitat pressupostària adversa del moment’. El conseller ha apuntat que el projecte, tal i com està previst, ‘suposa 6.000 milions d’euros d’inversió i avui no és assumible”.


7 Comentaris

P

Pau

5 d'abril 2012.12:31h

Respondre

Que els socialistes empitjoressin el servei i durada de trajecte del carrilet no ha de servir als convergents per posar-se medalles per unes petites revisions que volen fer ara del trajecte. Ara,... Llegir més simplement, passarem a tenir el mateix servei que fa 10 anys.

D

Dídac Lopez

capellades

5 d'abril 2012.11:27h

Respondre

Me’n ric d’aquestes falses promeses, que tots sabem que mai compliran!!

F

Francesc

Igualada

4 d'abril 2012.13:08h

Respondre

Ole ole tindrem A.V.I. Alta Velocitat Igualadina!

L

Lluïsa Avante

Igualada

4 d'abril 2012.12:45h

Respondre

No hi ha pressupost i mentrestant anem llençant els diners en projectes repetits mil vegades. Un més.

R

ROSER

EL BRUC

4 d'abril 2012.12:11h

Respondre

També la Generalitat conjuntament amb els Ajuntaments de la zona haurien d’estudiar les zones i les tarifes per zona del transport públic. L’Anoia està penalitzada amb les zones. Comprovem... Llegir més què costa i quantes zones són d’anar de Castellbisbal, per exemple, a la Plaça de Catalunya de Barcelona?

J

Jep

Piera

4 d'abril 2012.11:59h

Respondre

Menys mal que els que creiem i usem el transport púbic podem llegir una notícia positiva. Si us plau, no us oblideu que a Piera som moltes les persones que també fem servir el tren. Cal un tren... Llegir més més cada hora (així hi hauria un tren cada 20 minuts). Però sobretot, que al afegir un tren més, no ens allarguin la duració del viatge 15 minuts més, com quan vam passar de tenir un tren a dos cada hora. Aquest tercer tren podria ser semidirecte i que a partir de Martorell Central, només pari a S.Andreu, S.Boi, Gornal(enllaç Rodalies), L’Hospitalet i Barcelona. doncs allà ja tenen trens CADA TRES MINUTS!

j

jaume rodriguez enrich

igualada

4 d'abril 2012.08:07h

Respondre

es una bona noticia el projecte de semidirectes.
en quant al soterrament de la via crec que lasocio es Vilanova om estacio primera.
Rapid i economic infinitament mes economic i si un dia es disposa... Llegir més de recursos es por estudiar.
Lo perfecte sembpre es enemic del bo
bon dia Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.