TORNAR

Les borses es desinflen, QE3 a la vista?

7 dies de mercat

economia
Dimarts, 27 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Setmana negativa en els principals índexs borsaris mundials, llevat de comptades excepcions com el Nasdaq, que tanca lleugerament positiu.

Miquel Bernadí

Els índexs s'han vist arrossegats per les dades macroeconòmiques que reforcen l'escenari de desacceleració davant la manca de drivers positius suficients, després del venciment trimestral d'opcions. Entre les dades macro decebedors figuren el PMI de l'Eurozona, que continua separant-se de la referència dels 50 punts, i el de la Xina, que després de cinc mesos retrocedint se situa també per sota de la frontera que marca expansió o contracció.

Un altre factor que ha tornat a la palestra ha estat el repunt de les primes de risc de deute perifèric aquesta setmana, generant desconfiança entre els inversors després de diversos informes econòmics d'entitats estrangeres. Novament es va observar un increment de la demanda de bons sobirans core. El BCE porta més d'un mes sense efectuar compres de deute perifèric mitjançant el programa de compra d'actius, SMP.

Draghi va declarar que la situació econòmica s'ha estabilitzat, i que ha passat el pitjor de la crisi, bé hi continua havent riscos.

Continuem amb diversos anuncis empresarials, destacant l'anunci de dividend per part d'Apple (no repartia dividends des de 1995) així com un programa de recompra d'accions per als propers 3 anys, i els bons resultats trimestrals de Nike, Oracle o Accenture, mentre que altres com FedEx resultar decebedors.

Per a aquesta setmana estarem especialment atents a diverses notícies provinents dels EUA, com són la revisió definitiva del PIB, les habituals dades d'atur setmanals i la compareixença de Ben Bernanke on podria anunciar si EUA te la intenció de realitzar més injeccions monetàries mitjançant un altre QE (seria la tercera).

A finals de setmana tindrem la reunió de l'Eurogrup, on s'espera que es discuteixi la creació d'un fons major de rescat que serveixi de tallafocs per evitar el contagi a més països.

Miquel Bernadí Llucià

Departament d’Anàlisis i Reporting de CatalunyaCaixa Inversió.

Llicenciat en Economia

Màster en Instruments i Mercats Financers


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.