TORNAR

El PP entoma el ‘mea culpa’ en el resultats dels pressupostos de la Generalitat a l’Anoia

Calbó demana més concreció en el projecte de soterrament de l’estació d’Igualada

politica
Dimarts, 6 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els regidors populars de l’Ajuntament d’Igualada han fet una valoració dels pressupostos de la Generalitat a la Comarca. Pere Calbó no va mostrar complexes alhora de reconèixer la responsabilitat alhora de no haver pogut aconseguir més recursos per a la comarca i reconeix que els del 2012 no són ‘els pressupostos que es mereix l’Anoia’.

Joan Agramunt i Pere Calbó

I és que va ser precisament amb el PP amb qui CiU va aconseguir pactar els pressupostos, un fet que Calbó atribueix a un acte de ‘responsabilitat per garantir l’estabilitat en un moment difícil’.

Malgrat que Calbó va recordar el pes que el PP va tenir alhora de negociar els comptes de la Generalitat: ‘Vam aconseguir minimitzar la taxa turística, reforçar l’ICF, reintegrar el programa destinat a les víctimes del terrorisme, fer esmenes en el tiquet sanitari...’ no van aconseguir que els diners que enguany es destinaran a la comarca augmentessin.

El 2012 l’Anoia rebrà una inversió real de 8.658.000 euros, una disminució molt significativa respecte els més de 32M d’euros que va rebre l’any 2011. En termes relatius La inversió per habitant a l’Anoia, 73€/h, és molt inferior a la mitjana catalana que arriba als 253.

Infraestructures a la comarca

Calbó va lamentar les declaracions de Ricard Font anunciant l’aparcament de les obres del ‘tren gran’ i afirma: ‘És el tarannà de CiU, posar en dubte els projectes de la comarca’. Afirma que el que més el preocupa és que es posi en qüestió la necessitat del projecte i està convençut que sense aquesta infraestructura, la comarca seguirà en una posició d’inferioritat.

De la mateixa manera, Calbó va demanar al Govern de la Generalitat més concreció pel que fa al projecte de soterrament de l’estació i l’eliminació del pas a nivell d’Igualada: ‘L’anunci de Font és un avanç tímid, volem més compromís i un calendari d’execució’.


6 Comentaris

G

Guillem R.

Igualada

7 de març 2012.01:53h

Respondre

Sabeu que el PP a Igualada té la seu a l’Avinguda dels Països Catalans?! Us imagineu una carta de Génova amb la seva direcció??? he he he! Ei, espera, que era secret que tenien seu a Igualada,... Llegir més ho porten d’amagat pq ningú faci malifetes, no tenen ni rètol.
No sé com és que se m’ha escapat...

M

Maria Ll.

Igualada

6 de març 2012.17:18h

Respondre

Perdó, a on diu Escòria volia dir Escorpia (problemes del corrector)

M

Maria Ll.

Igualada

6 de març 2012.11:13h

Respondre

Rackenpiu, si vols podem ampliar molt més la llista encara que no sigui cap proposta que s’hagi presentat als pressupostos, però de coses per fer a l’Anoia i a qualsevol lloc n’hi ha moltes,... Llegir més el problema es si aquets que ara tenen tantes idees per fer coses van deixar també els diners per fer-les, però per exemple, una cosa que es va aprovar i es va dir que seria un gran revulsiu per la comarca es l’Oulet que es va aprovar i es tenia de fer a l’Escòria. Algú en sap alguna cosa?, esta encara en vigor tot aquell projecte que semblava que es tenia de construir ràpidament?

Si a desaparegut del mapa seria una pena ja que al menys jo si que crec que podia ser un pol d’atracció de molts compradors de fora de la nostra comarca. En aquell moment es van generar grans discussions entre Igualada i Odena per si posar-lo a l’Escòria o a Can Roca i ara sembla que ja ningú se n’enrrecorda

R

Roderic

6 de març 2012.10:13h

Respondre

Jo em pregunto si el Sr. Calbó veient que el pressupost de la generalitat pel 2012 era tan dolent per l’Anoia, no podia haver votat en contra?... La veritat és que els dos Diputats anoiencs, la... Llegir més Sra. Senserich (CiU) i el Sr. Calbó (PP) miren més pels interessos dels seus partits que pels interessos de la comarca que representen... trist, molt trist tot plegat.

r

rackenpiu

anoia

6 de març 2012.09:57h

Respondre

Tema infrastructures ( alguns exemples delque han votat en contra CIU i PP):

Respecte al projecte de supressió del pas a nivell a Igualada.... es pot consultar ( esmena 1419 als pressupostos de... Llegir més 2012).

Connexió de la Ronda Sud amb la rotonda de Vilanova del Camí al barri de la Pau (esmena 1438).

Tema millora de la carretera B-224 entre Martorell i Capellades fins l’enllaç amb la N-II, (esmena 1439). Desprès ens queixem que no hi hagin empreses que es vulguin instal.lar a l’Anoia

Arranjament carretera BV-1001 entre Calaf i Sant Guim (esmena 1418)

Construcció nou cap a Piera ( esmena 845).

Més temes:

Arranjament de camins a la Torre de Claramunt, (esmena 540)
Pla de Sanejament a les Pinedes d’Armengol ( torre de Claramunt), en contra (esmena 541)

Ampliar el centre públic Pompeu Fabra a Vilanova del Camí . En contra (esmena 431)

Ampliació escola Garcia Lorca a Sta Margarida.

Nou edifici de l’escola del Bruc.....

Ens correspondrien per mitjana, 22 milions d’euros més d’inversió dels que es rebran ( si és que arriben)

j

jb

Anoienc

6 de març 2012.06:57h

Respondre

73 € d’inversió per anoienc davant els 253 € de mitjana a Catalunya. Aixo ja sembla el humorístic Polònia: ”catalans, catalanes, ... gent que s’entesta a viure a l’Anoia ...”, encare... Llegir més que malauradament de gracia en fa ben poca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.