TORNAR
PUBLICITAT

Francisco Palacios: ‘No dimitiré perquè no he fet res malament’

El regidor vilanoví compareix per primera vegada davant de la premsa

politica
Dijous, 16 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Francisco Palacios va comparèixer aquest dimecres davant dels mitjans per defensar la seva innocència i recordar que, malgrat les pressions del consistori vilanoví, no pensa presentar la seva dimissió ni retirar-se de les funcions de govern. Palacios apunta que si l’alcalde el destitueix, la resta de regidors de VA marxaran també de l’Ajuntament.

Francisco Palacios a la roda de premsa

Des que el passat mes d’octubre van saltar a la llum pública presumptes irregularitats en la gestió del Club Bàsquet Vilanova, presidit per l’actual líder de VA i soci de govern del PSC a Vilanova, Palacios no havia donat explicacions públiques. Ho va fer per primera vegada aquest dimecres i en la seva intervenció va defensar la seva innocència i va acusar els demandants de voler ‘polititzar’ l’affair del bàsquet.

Des de bon inici, Palacios va posar sobre la taula que la seva conducta com a president del club no té res a veure amb la seva carrera política i es va mostrar encoratjat i il•lusionat per seguir tirant endavant la tasca com a regidor: ‘No em quedaré amagat a l’Ajuntament perquè em diguin que dono mala imatge al municipi, els que donen mala imatge són les vuit famílies que m’han demandat’.

D’aquesta manera, Palacios recorda que només està imputat i que encara no ha tingut opció de defensar-se ni de presentar les seves proves a favor del cas: ‘Si finalment la sentència no és positiva, em retiraré, però de moment, sóc innocent’.

On és la informació

Des de bon inici, tant Joan Vich, com la resta del consistori Vilanoví com els pares del Club de Bàsquet han demanat a Palacios els documents del club per comprovar si tot estava en regla, uns documents que fins ara Palacios no ha volgut fer públics.

Segons explica Palacios, els pares del Club de Bàsqeuet van demanar-li que els entregués aquests documents, però abans que ell ho fes, l’affair va saltar a la premsa i des d’aquell moment el seu advocat li ha recomanat no ensenyar-los: ‘Els portaré al jutge que és qui té la capacitat per avaluar-los de manera objectiva’.

La seva quota de poder

Davant de la negativa a dimitir o a ‘donar un pas enrere’ tal com li va demanar el consistori vilanoví, Palacios pot seguir al govern i l’única persona que el pot destituir és l’alcalde que el dilluns no va assistir a la reunió amb tots els regidors.

De totes maneres els altres tres regidors del VA, -Camilo Grados, Marta Trullols i José Maria Ortiz- van manifestar que, si es retiren les funcions de govern a Palacios ells també abandonarien el consistori. Si es produís aquesta situació seria insostenible pel PSC que es quedaria amb només 4 regidors en el consistori vilanoví.

Per altra banda, els membres de l’oposició van barallar la idea de retirar-li el sou, una acció que el ple té legitimitat per fer-la. Davant d’aquesta situació, Palacios afirma que continuaria treballant: ‘No vaig posar-me aquí per viure de la política, sinó per fer una feina pel municipi, així que continuaria exercint si em retiressin el sou, això sí, demanaria que aquests diners es destinessin a alguna associació’.

Algunes explicacions

Pel que fa a alguns temes concrets sobre les acusacions rebudes, Palacios ha ofert les seves explicacions:

-Quota de més de 80€: ‘Efectivament, en alguns equips es va posar aquesta quota, però era per cobrir les despeses de desplaçament, els pares mai van posar cap inconvenient ‘

-Deute amb la Federació: ‘Era normal tenir alguns deutes amb la Federació de Bàsquet, perquè ens demanaven l’import a principis de temporada i nosaltres l’anàvem pagant durant la temporada, igual que tots els clubs, és una pràctica habitual’

-Un número de compte a nom de Francisco Palacios: ‘Sí, el número de compte anava en nom meu perquè quan vam fundar el club, ara fa 12 anys, no era obligatori tenir un CIF ni estatus, i sense això no podíem obrir un compte a nom de l’entitat, per això el vam obrir al meu nom’

-Subvencions: ‘Efectivament rebíem subvencions però ens servien per anar pagant el dia a dia del club, de fet, quan vaig entrar com a regidor vaig voler desvincular-me del club perquè no creia ètic estar en una entitat i alhora a l’Ajuntament’.

La violència

Tot l’enrenou del cas ha estat amanit amb un acte violent que va protagonitzar el mateix pare del regidor Francisco Palacios. Davant d’aquest fet, el regidor vilanoví ha condemnat qualsevol tipus de violència i però ha denunciat una clara voluntat de voler, una vegada més, polititzar una agressió que no ha comès ell personalment sinó el seu pare.


4 Comentaris

R

Ricard

Vilanova del Camí

18 de febrer 2012.20:48h

Respondre

Per què ha sigut un mal gestor del club de bàsket? després de crear el club i portar-ho durant 12 anys ara dieu que va se un mal ”gestor”? Au va! Segur que els que critiquen tot això mai han... Llegir més estat en una entitat, no com usuari, si no treballant pels altres. El Palacios era president, entrenador, jugador i en molts casos educador dels molt nens i joves que jugaven al club. I a ningú se li escapa que, dels 8 pares que van possar la denúncia, 4 pertanyen a la llista de IPV.
Potser no ha portat bé tot aquest tema perquè ell és una persona del poble i no té assessor polític, ni advocat especialista en política com els partits importants. És més, entenc que sense saber de què exactament se li denunciava no volgués entregar cap document, veient la malla llet amb que se li ha tractat des de la premsa desde fa mesos quan encara no hi havia cap denúncia, i veient les filtracions, a qui li havia de ensenyar la documentació? No siguem hipòcrites i deixem que la justícia actui, mentrestant el Palacios és innocent i l’hem de deixar que pugui treballar pel poble que és el que està fent, i ja ho ha dit, ni que no li paguin res ho continuarà fent,

E

Esther

vilanova del cami

16 de febrer 2012.14:01h

Respondre

Ha tingut l’oportunitat durant tot aquest temps de defensar-se i aportar les proves per demostrar la seva innocència. No ho ha fet. Jo, en el seu cas, m’hagués defensat a mort, aportant les... Llegir més proves i reconeixent públicament aquelles coses que s’han fet bé i aquelles altres que potser no s’han fet del tot bé. Perquè no hi ha hagut aquesta transparència i s’ha mantingut amb aquest mutisme? Per què han marxat la meitat dels membres del VA? Per què tot el que envolta aquest xicot és tant obscur? No crec que sigui mereixedor de tant protagonisme. Aspira a ser la màxima autoritat del nostre municipi i no ha estat a l’alçada que requereix el càrrec que ocupa. Ell és el màxim responsable de la situació actual i estem en aquest punt perquè ell no ha fet res per evitar-ho. Conclusió: És un penós gestor, o bé ens amaga alguna cosa.

J

Josep

vilanova

16 de febrer 2012.12:27h

Respondre

Algú s´ha parat a pensar en el dany moral que se li està fent a aquesta persona...en el cas que sigui inocent? Jo m´esperaré al judici, pero de moment l´actuació de Palacios la vec exemplar i... Llegir més em convenç el que he llegit avui als diaris de la seva roda de premsa.

j

joan

vilanova del cami

16 de febrer 2012.09:19h

Respondre

A tots aquells que aprofiteu l’anonimat d’aquest espai, els uns i els altres, per repartir a toc i a dret, ja us val. Siguem tots més objectius amb els nostres comentaris. El Sr Palacios,... Llegir més culpable o no, i això a tots ens queda clar que ho ha de dictaminar el jutge, ha demostrat, això si, que és un desastre com a gestor. Un desastre en MAJÚSCULES. Ho ha estat en la seva gestió del club de Basket i ho ha estat ara amb la gestió de l’affair arrel de l’esclat de l’escàndol als mitjans de comunicació i amb la confirmació de la seva imputació. La manca de transparència i el seu silenci durant tot aquest temps amb els seus socis de govern i amb les grups de l’oposició porta lògicament a una pèrdua total de la confiança. No trobeu doncs lògic que se li demani que s’aparti momentàniament de les seves responsabilitats de govern fins que s’aclareixin els fets, i poder així treballar per el bé de Vilanova, Evitar personalismes, baralles i lluites estèrils que no porten enlloc. Només a la violènica i el descrèdit de l’institució. L’oposició no demana la seva dimissió. La Marta, l’Ortiz i el Camilo han de continuar portant a terme la seva tasca, però també han de tenir amplitud de mires i saber que en política no tot val i els errors no es perdonen. La política no és un club de Basket ni un grupet d’amics de cap de setmana que intenta amb més o menys encert portar a terme un activitat lúdica o un simple ”divertimento”. Sóc dels que crec que aquesta tasca s’hauria de professionalitzar per evitar que gent amb nul·la capacitat de gestió i coneixements puguin malbaratar el diner públic amb total impunitat. Crec que tots estem d’acord amb aquest punt i per aquest motiu s’ha d’exigir el ”tot i més” amb els nostres polítics. Crec que exemples com Valencia, Marbella, i fins i tot Igualada, són realitats que no ens agraden. Lamento que el Sr Palacios no hagi tingut el gest de fer un pas enrere en favor del seu grup i de Vilanova. Un error més.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.