TORNAR

El barri del Rec acollirà el workshop d’un màster en paisatge

De 20 a 30 alumnes internacionals seran a la ciutat per estudiar l'entorn del barri

Divendres, 10 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El barri del Rec d’Igualada serà el marc d’estudi d’un grup d’estudiants del màster en ‘Intervenció i Gestió del Paisatge’ de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant una setmana alumnes de diferents nacionalitats dirigits per Francesc Muñoz seran a la capital anoienca.

Manel Caro i Maite Pérez, de 'Amics del Rec'

La iniciativa, impulsada per l’associació ‘Amics del Rec’ amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada, aconseguirà ubicar Igualada i concretament el barri del Rec en el mapa educatiu i del coneixement. Es tracta d’unes sessions de treball que tindran lloc del 19 al 23 de març i que tindran com a eix principal el barri de les adoberies.

Entre 20 i 30 alumnes de diferents nacionalitats s’allotjaran durant una setmana a la ciutat i, repartits en quatre blocs de treball on s’ajuntaran estudiants de diferents disciplines, tractaran diferents temàtiques entorn del barri. El valor simbòlic del barri, els espais verds o el patrimoni industrial són alguns dels temes que es posaran sobre la taula.

Durant una setmana, els estudiants elaboraran el seu projecte que tindrà com objectiu conèixer la importància de la dimensió paisatgística del barri del Rec respecte la resta de la ciutat i els seus ciutadans. L’aposta de la UAB reafirma, una vegada més, que el Rec està sent un espai urbà molt interessant per dur-hi a terme estudis sobre diferents disciplines com la història, la sociologia, l’arquitectura, o, com en aquest cas, el paisatgisme.

Els resultats del màster seran presentats el darrer dia del programa davant de les autoritats de la ciutat i totes aquelles persones que hi estiguin interessades .

Una oportunitat més pel barri

‘Amics del Rec’, l’associació que ha promogut aquesta iniciativa afirma que és molt important que vinguin estudiants perquè: ‘és bo que es pensi sobre el Rec’. També afirmen que és important assentar unes bases sòlides, realistes i properes per aconseguir la permanència del barri: ‘econòmicament, el barri ha de tenir futur’.

Un lloc pel coneixement

Aquesta no és la primera vegada que alguna universitat s’ha interessat per l’entorn del Rec, des de l’any 2007 centres com la UPF, IDEC, Elisava o la Universiat de Lleida han estudiat alguns aspectes del barri.

D’aquesta manera, s’està treballant perquè el Rec es converteixi en un espai laboratori, un destí pel coneixement.

El màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni

Es tracta d’un programa d’especialització professional creat l’any 2000 arrel de l’aprovació del Conveni Europeu del Paisatge amb la intenció de contribuir a la seva implementació a Europa.

El màster te com a objectiu la formació d’experts habilitats per a integrar-se i dirigir equips multidisciplinars que desenvolupin projectes d’intervenció i gestió del paisatge orientats vers els principis i ambicions que el Conveni representa.


3 Comentaris

j

jaume ramentol esteban

igualada

11 de febrer 2012.08:36h

Respondre

mentres uns tenen la capasitat de reiventar-se cada dia i sorpendre a Igualada any rarera any, ltres es tanquen amb l inmovilisme, miran-se el mel....aixo si amb subencions...no coneixen altra... Llegir més manera de funcionar.

E

Esther

Igualada

10 de febrer 2012.16:40h

Respondre

Molt bona idea!. Val la pena buscar noves idees per promoure el barri del Rec que està molt deteriorat. Tinc entès que hi ha joves arquitectes que han fet projectes. Valdria la pena donar-los a... Llegir més conèixer a la ciutat.
Cal evitar que es vagi deteriorant. Ja se que estem en una forta crisis i que no es poden fer gaires obres, però ben segur que poden sortir propostes per urbanistes que siguin factibles.
Com més s’abandoni, més degradat estarà i més costarà la rehabilitació.
A veure si en surten bones idees d’aquest màster.

E

Ester Vich

Igualada

10 de febrer 2012.12:12h

Respondre

Molt bona feina Amics del Rec.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.